|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przewód paliwa-jaki? |
Autor |
Wiadomość |
kuken
Forumowicz
Auto: Carisma 1,6 GL '99
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Maj 2009 Posty: 129 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 06-10-2011, 16:40 Przewód paliwa-jaki?
|
|
|
Witam.
Niedawno przetarł mi się gumowy przewód paliwa - prawdopodobnie ze starości (jego lokalizacja patrząc od przodu- z lewej strony, trochę za silnikiem).
Założyłem gumowy przewód kupiony w sklepie motoryzacyjnym, zacisnąłem 2 obejmkami. Po 2 tygodniach, jadąc, nagle poczułem zapach benzyny. Okazało się, że wąż strzelił a kilka litrów paliwa wylało się na rozgrzany silnik. Szczęście, że nie doszło do zapłonu.
Chciałbym oszczędzić sobie takich "przyjemności" i założyć odpowiedni przewód paliwa. Gdzie taki kupić i jakie własności mieć powinien? Dodam, że stary przewód był dwuściankowy. |
|
|
|
 |
sniegu
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 90 KM
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 10 razy Dołączył: 02 Sie 2008 Posty: 755 Skąd: Wieluń
|
Wysłany: 06-10-2011, 20:44
|
|
|
najprościej zadzwoń sobie do japaneze od 10 do 16 podasz numer vin i przyśle Ci to co potrzebujesz 422154402 |
_________________ Definicja trzeźwości Śniega:
Człowiek jest trzeźwy tak długo jak długo potrafi leżeć na podłodze niczego się nie przytrzymując
Stadko
1. Tikacz 4 incydenty BYŁ
2.Cari 1 incydent JEST
3. Gal 2.0 v6 PRZYBYŁ
nowe kapcie:)
205/45/17"
Żadnej gleby
 |
|
|
|
 |