|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
carisma 1,9DID |
Autor |
Wiadomość |
JeRo
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1,9 DID 115 KM
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-10-2011, 23:30 carisma 1,9DID
|
|
|
Witam, potrzebuję waszej pomocy, może ktoś miał taki problem i będzie w stanie mi pomóc. Zacznę od początku. Rozładował mi się akumlator po podpięciu kabli i podładowaniu akumlatora zresetował się alarm, nie reagował na pilota z centralnego. Po narzuceniu kodu pilota przez ( w schowku na np. okulary pod kolumną kierownicy jest taki przełącznik przełączając go tam i z powrotem do usłyszenia sygnału syreny i naciskamy przycisk otwieranie na pilocie) ustawiłem i pilot działa. Jednak nie wszystko jest tak jak przedtem. W chwili obecnej po przekręceniu kluczyka drzwi z automatu zamykają się. Wcześniej tak nie było. Po otwarciu dzwi i zamknięciu ich nawet z kluczykiem w środku po 30s drzwi się automatycznie zamykają, wcześniej działo się tylko tak jak z pilota otwarliśmy zamek lecz żadne drzwi przez ten czas nie zostały otwarte, w przypadku otwarcia autozamykanie było nieaktywne. Po trzecie przy zamykaniu i otwieraniu nie słychać już sygnału syreny jest cisza. Jeśli ktoś wie jak przywrócić tamte ustawienia alarmu będę wdzięczny. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 02-10-2011, 08:24
|
|
|
Pasowaloby abyś się dowiedział jaką centralke sterującą masz, na tejk podstawie można pobrać owner manual i pobawić się ustawieniami. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
JeRo
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 02-10-2011, 15:15
|
|
|
ok, wymontowałem dzisiaj centralkę i alarm to prestige 400mx. Wszystko poustawiane zostałe tylko sprawa sygnału syreny przy zamykaniu i otwieraniu. Jest cisza tak jakbym zamykał przytrzymując 2sec pilot probując zamknąć w trybie cichym. Jeśli któreś z drzwi są otwarte alarm wydaje normalne 3 sygnały syreną, jednak przy normalnym otwieraniu i zamykaniu jest cisza. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 02-10-2011, 16:17
|
|
|
Mam instrukcje obsługi po polsku w pdf jak podasz mail to Ci prześle, ewentualnie moge to wrzucić na chomika zajmuje około 300KB |
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
 |
|
|
|
 |
JeRo
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 02-10-2011, 18:11
|
|
|
Dzięki robertdg, ściągnąłem instrukcję. Sęk w tym, że nie ma w niej zmianki o takim przypadku. Wszystko działa ok, w przypadku nie domknięcia jednych drzwi są 3sygnały syreny. Natomiast cisza przy zamykaniu i otwieraniu. W instrukcji jest tylko wzmianka o cichym zamykaniu i otwieraniu w przypadku przytrzymania 2sec przycisku - tryb cichy. Normalnie powinien być jeden sygnał przy zamknięciu 2 sygnały przy otwieraniu, tak było do wczoraj.
[ Dodano: 02-10-2011, 18:12 ]
Ale zobaczę, może masz inną wersję instrukcji Mój email to Rob 131@wp.pl (pisane bez spacji) Pozdrawiam |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 03-10-2011, 19:58
|
|
|
Dopiero co przesłałem, wybacz że tak późno miałem problemy z dodaniem załacznika |
 |
|
|
|
 |
JeRo
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 03-10-2011, 20:54
|
|
|
Dzięki robertdg, dokładnie tą instrukcję przeglądałem. Wkurza mnie to, w instrukcji pisze o możliwości wyłączenia głośnej sygnalizacji uzbrojenia, rozbrojenia na stałe, jednak nie pisze w jaki sposób to zrobić. Musi być jakiś myk, bo alarm działał, a przez feralną kombinację i próby uruchomienia alarmu bez instrukcji musiałem uaktywnić niechcąco tą funkcję. Tylko jak ją teraz wyłączyć. Jeśli ktoś wie, albo ma znajomego szpeca od alarmów, będę wdzięczny za info. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 04-10-2011, 07:04
|
|
|
W swoim alarmie także przez przypadek odkrylem jak dotąd jedną funkcje która nie jest opisana w instrukcji, poświęciłem cały dzień aby dowiedzieć się na jakiej zasadzie dziala jak się ja deaktywuje i aktywuje, wszystko metodą prób i błędów |
 |
|
|
|
 |
JeRo
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 04-10-2011, 08:09
|
|
|
Dokładnie robertdg. Podaję sposób na wyłączenie/wyłączenia na stałe głośnego uzbrajania/rozbrajania alarmu Prestige 400MX. Włączyć i wyłączyć stacyjkę i następnie 3xON, OFF na przełączniku serwisowym. Pozdrawiam JeRo |
|
|
|
 |
|
|