[EAx 97-04] Galant 2.5 Avance, sedan, Kostomłoty. prośba o o |
Autor |
Wiadomość |
Zalas
Nowy Forumowicz
Auto: szukam
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-10-2011, 21:45 [EAx 97-04] Galant 2.5 Avance, sedan, Kostomłoty. prośba o o
|
|
|
Witajcie.
1-szy post już za sobą zgodnie z panującym obyczajem
Tak więc, szukam Avanca w sedanie i najchętniej w manualu po 2000r. Kolor raczej bez różnicy.
Co sadzicie o tym egzemplarzu.
Myślę, że wart uwagi i oględzin na żywo.
Mam parę km na dolnyśląsk, ale cena wydaję się być ok jak na 2001 r.
Przebieg zakładam że raczej oryg. jak na 10 lat.
Po rozmowie tel. ze sprzedającym lakier na zderzakach ma niewielkie odpryski etc. i to jest do ewentualnego polakierowania.
Technicznie sprzedawca zgodził się na badanie tech. etc.
Pozdrawiam
Link:
http://allegro.pl/galant-...1878880614.html
Fotki:
 |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 17-10-2011, 23:08
|
|
|
Nie wygląda źle. Na na jednym ze zdjęć widać inny odcień nadkola tylnego prawego względem reszty. Może przeszedł już kurację odświeżającą nadkoli.
Sprzedającego poniosło trochę:
Cytat: | KOMPUTER POKŁADOWY
PODGRZEWANA ... ...PRZEDNIA SZYBA |
Oczywiście tego nie ma.
Środek auta świadczy o bardzo realnym przebiegu.
Warto się przejechać i przyjrzeć mu się dokładniej.
Brak foto komory silnika. Cena za nieopłaconego Gala trochę spora.
Ja z innym pytaniem wyjdę. Skoro TUV jest na dwa lata, ten ma ważne do 04/2012 to chyba jest to rocznik 2000? |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
Szwagroz
Forumowicz

Auto: Galant, 2,0 elegance
|
Wysłany: 18-10-2011, 06:36
|
|
|
Boże a co to za półka na ksiązki z tyłu? wyglada to przeszpetnie. No i w sumie to nie jest podgrzewanie a bardziej system odparowywania przedniej szyby, chociaż jak zimą włączę ten dodatkowy nadmuch na przednią szybę to całkiem szybko zchodzi szron z szyby. |
|
|
|
 |
motke
Mitsumaniak
Auto: EA5W
Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Gru 2008 Posty: 430 Skąd: Radom
|
Wysłany: 18-10-2011, 08:10
|
|
|
Parktronic ktoś se dołożył. Ładny egzemplarz, warty obejrzenia. Ktoś przesadził z tym spojlerem ale to już czyjś kaprys który niektórym może się podobać. Ważne że od evo a nie jakiś firma krzak
Tak na marginesie: Ciekawe czy elektryczna antenka działa |
|
|
|
 |
Zalas
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 18-10-2011, 09:45
|
|
|
Witam.
Z podgrzewaniem szyby to tak jak piszecie, chodzi raczej o odparowywanie tej szyby bo kiedyś to włączyłem w 1 oglądanym egzemplarzu (którego nie kupiłem bo 2.0 a dla mnie to za słaba moc do tej masy) i wówczas chyba klima się włącza.
Co do spoilera to jak od EVO to super, wg mnie wygląda bardzo przyzwoicie, a nie jak jakaś ławeczka przycmentarna z siatką z Obiego.
Cena jest jeszcze do negocjacji, jak bym za 14k kupił to myślę dobry zakup?
No nic trzeba poczekać na urlop i jechać, oby auto poczekało :/ |
|
|
|
 |
szuflada
Nowy Forumowicz

Auto: Galant v6
|
Wysłany: 18-10-2011, 13:04
|
|
|
w tej wersji tylko przyciemniane sa boczne tylne szyby w drzwiach ? bo tak troche kichowato wyglada nie przyciemniona tylna szyba |
_________________ got milk ?
- Galant SE 99r
- E46 325 03r |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23634 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 18-10-2011, 18:00
|
|
|
W tej wersji wcale nie są przyciemniane szyby, tylna szyba nie jest łatwa do ograniecia przy sciemnianiu wiec ktoś zrobil jedynie boki |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 18-10-2011, 18:39
|
|
|
tylny spojler nie z evo6 a jak już to z evo7, poza tym mam sprawdzone info że auto na żywo nie prezentuje się tak jak na zdjęciach, dolne ranty drzwi pordzewiałe i to strasznie, ogólnie jest poobijane i niektóre elementy różnią się odcieniem - to akurat widać nawet na fotkach. w aucie była robiona, albo jest do zrobienia skrzynia, bo jeszcze niedawno ten sam sprzedawca wystawiał je ze skrzynią do roboty( jak ktoś potrafi sprawdzić to w archiwum allegro to powinno być) ogólnie parę złotych do włożenia jest żeby doprowadzić to do porządku więc cena moim zdaniem za wysoka. |
|
|
|
 |
sampler
Forumowicz

Auto: Citroen C5 X7 2.2 HDI
Pomógł: 62 razy Dołączył: 08 Gru 2005 Posty: 2352 Skąd: Lubin
|
Wysłany: 18-10-2011, 20:13
|
|
|
szuflada napisał/a: | w tej wersji tylko przyciemniane sa boczne tylne szyby w drzwiach ? bo tak troche kichowato wyglada nie przyciemniona tylna szyba |
Tylna szyba jest przyciemniona folia. Nie wiem jak w tym egzemplarzu ale w moim avancie szyby sa juz fabrycznie lekko przyciemnione procz szyby przedniej. |
_________________ BYŁY:
GALANT E34 1.8 TD
GALANT EA5A'97 2.5 V6 24V
GALANT AVANCE EA5A'03 2.5 V6 24V
Xsara 1.4i
SĄ:
CITROEN C5 X7 2.2 HDI
Peugeot 308 2.0 HDI |
|
|
|
 |
Zalas
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 18-10-2011, 22:26
|
|
|
Derpin, ale skąd masz takie info? Jesteś tego na 100% pewien?
Generalnie w aukcji jest napisane do poprawek lakierniczych..wiem, że ma lekkie zadrapania na zderzakach, a przedni zderzak w Avancie, to nie maluch jak w Seicento
No nic, zawsze można negocjować, tak..? aby dojść do konsensusu i każdy był zadowolony.
Ważne dla mnie to, aby nie był z 2 albo 3 robiony (o czym sprzedawca mnie zapewnił że bezwypadkowy jest) a mechanika to nie ma co liczyć, że 10 lat i wsio będzie cacy jak z salonu. Z posiadanej wiedzy to wiem, że skrzynie manualne te są francuskie, tak? i że 200k km i mogą wymagać już napraw.
(pytałem znajomego mecha od japońców i pow., że kilkaset zł naprawa jeśli nie ma poważniejszych uszkodzeń, albo wym. skrzyni gdy koszty naprawy przewyższą ów wymianę. Skrzynia + wym. z tego co podliczyłem już to ok 1000zł. )
Generalnie do kupna auta podchodzę zawsze racjonalnie, rachunek zysków i strat
Jeśli uda mi się pojechać obejrzeć wówczas zobaczymy, aczkolwiek negocjacje to dobra rzecz ale dzięki za info! |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 18-10-2011, 22:43
|
|
|
Zalas napisał/a: | Derpin, ale skąd masz takie info? Jesteś tego na 100% pewien? |
przejrzyj moje posty w tym dziale, staram się nie wypowiadać jak nie mam 100% pewność, i piszę o stanie jak auto wyglądało jeszcze u niemaca, nie wiem jak w tej chwili jest podszykowane.
Zalas napisał/a: | Z posiadanej wiedzy to wiem, że skrzynie manualne te są francuskie, tak? i że 200k km i mogą wymagać już napraw. |
skrzynie są japońskie przy około 200 tysiącach mogą zacząć huczeć łożyska w skrzyni które należy wymienić, kupno używanej skrzyni bez sprawdzonego przebiegu jest bez sensu.
Zalas napisał/a: | Skrzynia + wym. z tego co podliczyłem już to ok 1000zł. ) |
dobra skrzynia do galanta nie kosztuje 1000 zł z wymianą... sama skrzynia to 1400 zł w tym momencie na allegro i kto wie jaki jest jej stan...
ale łożysko w skrzyni to akurat raczej najmniejsza bolączka tego auta
poproś bardzo szczegółowe zdjęcia wszystkich 4 rantów drzwi na dole, zdjęcia tylnych nadkol, fotki spod maski, tak żeby obejrzeć jeszcze w domu wszystko na trzeźwo, bo znając życie jak pojedziesz to kupisz a potem będziesz narzekać... niestety oglądając galanta ciężko powstrzymać się przed kupnem z myślą eee tam zrobi się, nie ważne że nie działa bo przecież świetnie wygląda... |
|
|
|
 |
|