|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAx 97-04] Galant SE V6, 1999r, sedan, srebrny, Dobczyce |
Autor |
Wiadomość |
Przemulek
Forumowicz

Auto: Galant 2000r 2.0 (100KW)
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-10-2011, 20:26 [EAx 97-04] Galant SE V6, 1999r, sedan, srebrny, Dobczyce
|
|
|
Witam po raz kolejny, następne autko o które zapytam wydaje się być idealne bez żadnych wad, bynajmniej tak wynika z opisu pana który je sprzedaję.
Najprawdopodobniej będę chciał jechać go obejrzeć ale czy jest sens jechać 350km?? I z tym pytaniem kieruję się do was, mam nadzieje że pomożecie po raz kolejny.
Może są widoczne jakieś wady na zdjęciach, jakieś przekładki, cokolwiek do czego można się przyczepić??
jak to jest z tym rocznikiem??
Co ze znaczkami na tylnej klapie, powinny być??
Jak to jest z tymi opłatami?? Bo sprzedawca piszę że to ok 1500zł... podobno 2200zł.
I jak bym go kupił to jest możliwość powrotu tym autem na kołach??
Możecie coś powiedzieć o tych napisach na zdjęciach, kartki i inne, jakie wymiany mnie czekają?
Na pewno jesteście bardziej obeznani w temacie. Z góry dziękuję.

Kod: | WITAM, PROSZĘ O CHWILĘ CIERPLIWOŚCI NA ZAŁADOWANIE SIĘ WSZYSTKICH ZDJĘĆ
EGZEMPLARZ I-go GATUNKU!
MAM DO SPRZEDANIA ŚLICZNEGO MITSUBISHI GALANTA WYPOSAŻONEGO W DOSKONAŁY SILNIK 2,5 V6 24V O MOCY 163KM W LIMITOWANEJ WERSJI SPORT EDITION
SAMOCHÓD ZOSTAŁ ŚWIEŻO SPROWADZONY Z NIEMIEC NA KOŁACH. PRZEJECHAŁA 1000KM BEZ NAJMNIEJSZYCH PROBLEMÓW ZE ŚREDNIM SPALANIEM 7L/100KM NA TRASIE.
TEN SILNIK DOSKONALE WSPÓŁPRACUJE Z INSTALACJAMI GAZOWYMI JEST BARDZO DYNAMICZNY I BARDZO PRZYJEMNIE BRZMI.
MITSUBISHI JEST SAMOCHODEM PRODUKOWANYM W JAPONII PRZEZ CO ZAPEWNIA PONADPRZECIĘTNĄ BEZAWARYJNOŚĆ
GALANT JEST SAMOCHODEM W 100% BEZWYPADKOWYM POSIADA KSIĄŻKĘ SERWISOWĄ I JEST W BARDZO DOBRYM STANIE TECHNICZNYM JAK I WIZUALNYM
SPOŚRÓD NORMALNYCH WERSJI GALANTA SPORT EDITION WYRÓŻNIA OBNIŻONE ZAWIESZENIE, ZA POMOCĄ SPRĘŻYN EIBACH, 17 CALOWE FELGI BORBET, FABRYCZNY PAKIET OSPOJLEROWANIA, ORAZ SREBRNA KONSOLA WSRODKU. NA WSZYSKIE PRZYTOCZONE TUELEMANTY TECHNICZNE POSIADAM ODPOWIEDNIE DOKUMENTY HOMOLOGACYJNE KTÓRE SĄ WYMAGANE W NIEMCZECH
WIZUALNIE SAMOCHÓD W RZECZYWISTOŚCI WYGLĄDA O WIELE LEPIEJ NIŻ NA ZDJĘCIACH I ROBI NIESAMOWITE POZYTYWNE WRAŻENIE, NIE MA WGNIOTEK, RYSEK ANI ŻADNYCH USZKODZEŃ LAKIERU DLATEGO Z CZYSTYM SUMIENIEM MOŻNA POWIEDZIEĆ ŻE JEST W STANIE BARDZO DOBRYM + GDYŻ IDEALNE SĄ TYLKO W SALONIE.
SAMOCHÓD TECHNICZNIE W RÓWNIE + BARDZO DOBRYM STANIE TECHNICZNYM GWARANTUJĘ BEZWYPADKOWOŚĆ ORAZ ORYGINALNY PRZEBIEG KILOMETRÓW
ZGADZAM SIĘ NA SPRAWDZENIE W DOWOLNYM SERWISIE
DO SAMOCHODU DODAJE KOMPLET PRAWIE NOWYCH KÓŁ ZIMOWYCH 7,5 mm
(FELGI + OPONY Z OSTATNICH ZDJĘĆ)
Wyposażenie:
WERSJA SPORT Z PEŁNYM PAKIETEM
ABS
alufelgi 17 cali BORBET
centralny zamek z pilotem,
elektryczne lusterka,
elektryczne szyby x 4,
immobilizer,
klimatyzacja automatyczna climatronic,
podgrzewane lusterka,
lakier metalic,
poduszka powietrzna x 4,
radio CD,
przyciemniane szyby,
atermiczne szyby,
podłokietnik x 2,
wszystkie szyby w oryginale,
komplet kluczyków,
komplet dokumentów,
regulacja kierownicy,
wspomaganie kierownicy,
bezwypadkowy,
od pierwszego właściciela,
książka serwisowa,
serwisowany w ASO,
sprowadzony z Niemiec,
CENA SAMOCHODU NIE OBEJMUJE OPŁAT REJESTRACYJNYCH (OKOŁO 1500 ZŁ)
W SPRAWIE SAMOCHODU PROSZE DZWONIC POD NUMER 796 147 033
|
Oto link do aukcji[/code] |
Ostatnio zmieniony przez fj_mike 13-10-2011, 20:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
marcino1980
Forumowicz
Auto: eclipse
|
Wysłany: 12-10-2011, 20:43
|
|
|
opłaty będą dużo wyższe niż 1500 18,6% samego podatku od ceny giełdowej nie tej z umowy +500zł opl.recyklingowa +oc na przejazd 150-200 skarbowy 160 i rejestracja okolo200 + tłumacz a i pierwszy w kraju przegląd 100 a tak pozatym fajne auto godne uwagi |
|
|
|
 |
motke
Mitsumaniak
Auto: EA5W
Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Gru 2008 Posty: 430 Skąd: Radom
|
Wysłany: 12-10-2011, 22:32
|
|
|
rocznik max 99. brak oznaczeń na tylnej klapie, co może świadczyć o jakiś naprawach. Prawe lusterko w innym kolorze. Prawy błotnik i przedni zderzak, za duże różnice w kolorze. N kierownicy ktoś sobie znaczek pokolorował jak również osłonę silnika.
jeszcze popielniczka źle wsunięta |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23634 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 13-10-2011, 07:46
|
|
|
Nie chce być spekulantem, ale to obejrzałem wpierw zdjęcia i nie pewnie zacząłem je analizować, po czym, przeczytałem powyższy post kolegi, niestety w większości i u mnie wygląda podobnie, nie wiem czy to wada monitora, czy tak celowo robione zdjęcia, ale na zdjęciach widać różnice kolorystyczne nadwozia i to z kazdej strony, niemalże na każdym zdjęciu i głownie na elementach przednich i tylnych (możliwe, że z tyłu ktoś poprawiał nadkola a z przodu jakieś otarcia parkingowe byly)
Na tylnej klapie powinien być conajmniej znaczek SportEdition, ale znaczki mogły zostać usunięte przez właściciela, bo mógł mieć taki kaprys
Jeżeli byłaby to perełka jaką opisuje sprzedający to możliwe, że wart tej ceny, chociaż wątpie aby opłaty byly rzędu 1500zł, to wkońcu powyżej 2.0 i spora akcyza, no chyba, że kombinować i rzeczoznawce wzywać do obniżania wartości auta |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
szklarz
Mitsumaniak
Auto: AVANCE EA5A
|
Wysłany: 13-10-2011, 10:10
|
|
|
Witam ja byłem oglądać to auto w poniedziałek. Sprzedawca przez telefon sprawia wrażenie w miarę uczciwego. Na miejscu go nie było oglądaliśmy przy żonie. Robione były oba nadkola już w Polsce do czego od razu się przyznał - posiada zdjęcia przed robotą. Samochód wymaga konserwacji podwozia. Na przednich drzwiach od dołu pokazuje się ruda. Podobnie pas przedni lekko zaatakowany. Poza tym auto wygląda w porządku wizualnie i raczej nie było nigdzie bite - ja nie miałem miernika więc nie sprawdziłem. Książka serwisowa do 100 tyś km ostatni wpis w 2005 roku. Łożyska z tyłu do wymiany. Byliśmy się przejechać ale jakoś taki mulasty trochę był jak na V6. Dużym plusem auta to skrzynia. Katowaliśmy ją sprawdzając jak przyjmuje redukcję z różnych konfiguracji biegów przy dużych obrotach - zero problemów chodzi ładnie i płynnie wybiera biegi. Podsumowując auto wymaga trochę wkładu na początek dlatego nie jest warte tej ceny. Sprzedawca nie zejdzie poniżej 13 tyś. Opłaty to ponad 2000zł akcyzy plus reszta czyli sporo kasy. Ja się nie skusiłem |
_________________ To, że ktoś ma mniej postów od Ciebie - nie znaczy że jest głupszy.
1. Był 2.5 V6 A/T >>> GALardo ELEGANCE - czyli historia życia
2. Była - Vectra B 2.2 DTI 02' "ZENDER" - żywot zakończony 17.05.2015
3. AVANCE EA5A... |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 13-10-2011, 11:06
|
|
|
Patrząc na końcówkę VIN'u (pełny JMBSNEA5AXZ000311) - produkcja koniec 98 max. początek 99 |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 13-10-2011, 20:58
|
|
|
szklarz napisał/a: | Książka serwisowa do 100 tyś km |
Do 88tys. |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
szklarz
Mitsumaniak
Auto: AVANCE EA5A
|
Wysłany: 13-10-2011, 21:42
|
|
|
fj_mike napisał/a: | Do 88tys. |
Faktycznie źle spojrzałem. Zresztą nie przywiązywałem szczególnej wagi do książki przy oględzinach bo reszta auta przeważyła szalę, że się go nie opłaca wziąć |
_________________ To, że ktoś ma mniej postów od Ciebie - nie znaczy że jest głupszy.
1. Był 2.5 V6 A/T >>> GALardo ELEGANCE - czyli historia życia
2. Była - Vectra B 2.2 DTI 02' "ZENDER" - żywot zakończony 17.05.2015
3. AVANCE EA5A... |
|
|
|
 |
|
|