|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: akbi 22-11-2007, 15:09 |
osprzet silnika |
Autor |
Wiadomość |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 19-11-2006, 01:04 osprzet silnika
|
|
|
mam pytanie do czego służy ta czarna puszka za filtrem powietrza do której dochodzą czarne wężyki, są 3 gwizdki z czego 1 jest bez węzyka i nie wiem czy tak ma byc, a nie jest zaślepiony??? silnil 4g13 12v |
|
|
|
 |
burst [Usunięty]
|
Wysłany: 19-11-2006, 18:42
|
|
|
Nie wiem do końca do czego to służy ale gdzieś kiedyś znalazłem opis tej magicznej puszki jako akumulator podciśnienia, w moim Lancerku też podłączone są tylko dwa węże, jeden do układu podciśnienia w dolocie, drugi idzie gdzieś do zbiornika paliwa co jak przypuszczam ma zapobiegać gromadzeniu się oparów w zbiorniku. Trzeci "gwizdek" jest zaślepiony wewnątrz puszki. |
|
|
|
 |
tom65 [Usunięty]
|
Wysłany: 19-11-2006, 18:53
|
|
|
już nie kombinujcie nowych teorii po prostu (najkrócej) filtr węglowy -coś podobnego jak w okapie nad kuchenką- ponieważ miśki dbają o środowisko |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 19-11-2006, 21:47
|
|
|
No to teraz wiadomo,że jeden otwór ma być bez przewodu:) znajomy mechanior mówił, że może miec to związek z oparami paliwa, ale nie był pewny. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24296 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 20-11-2006, 09:54
|
|
|
tom65 napisał/a: | już nie kombinujcie nowych teorii po prostu (najkrócej) filtr węglowy -coś podobnego jak w okapie nad kuchenką- ponieważ miśki dbają o środowisko |
początek się zgadza - filtr węglowy
wyłapuje parujące paliwo z baku i po przekroczeniu pewnych obrotów puszcza je do kolektora celem spalenia (przez zaworek) |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 20-11-2006, 11:11
|
|
|
hihi i dlatego mało pali bo jeździ na oparach hihi:) |
|
|
|
 |
tom65 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-11-2006, 16:51
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | początek się zgadza - filtr węglowy | masz racje ale nie chciałem rozpętywać następnych teorii a tylko wytłumaczyć ot tak po chłopsku -krótko a stosunkowo zrozumiale .
Dzięki za uzupełnienie |
|
|
|
 |
|
|