Antena nie działa |
Autor |
Wiadomość |
Grzesiek13 [Usunięty]
|
Wysłany: 19-10-2006, 20:29 Antena nie działa
|
|
|
może ktoś pomóc w sprawie anteny ?? jest to antena elektryczna wysuwana z tyłu auta. Wczoraj kupiłem radio, dzisiaj podłączyłem i okazuje sie że antena nie wysuwa się wszystkie kabelki podłączone.. tj: kostka.. kupiłem taką przejściówke żeby pasowała od fabrycznego do kostki ISO do radia, kabel antenowy też podłączyłem, żadnych innych przewodów nie znalazłem... byłem pewien że przy włączeniu radia sama sie wysunie .. może ktoś poradzić ??? |
|
|
|
 |
Sebancisz [Usunięty]
|
Wysłany: 19-10-2006, 22:10
|
|
|
Może słychać jakieś pstrykanie, było by wiadomo czy działa silniczek. Szczerze mówiąc ja w takich sytuacjach doprowadzam + i - i sprawdzam na krótko, może nie działa sama antena. |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 19-10-2006, 22:14
|
|
|
Jakie radio? ma na wyjściu kabel z zasilaniem do anteny? i pod który kabelek został podpięty?
z tego co pamiętam, to rózowy ma napis "ant" bądź "antena" i jest od zasilania anteną... |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Pomógł: 30 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2834 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 19-10-2006, 22:52
|
|
|
Podejrzewam że radio może nie miec tego kabla bo mam starego pioneera i na nim też się antena nie wysuwa i musiałem do seryjnego grundiga wrócić.Mam nadzieje że nowsze pionki na cd takie coś mają. |
_________________ Carisma 1,8 GDI Honda Accord VII 2.0 |
|
|
|
 |
Grzesiek13 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-10-2006, 15:21 antena
|
|
|
hm.. kupiłem pioneera deh 2820... byłem pewien że nowe radio będzie obsługiwało takie rzeczy jak antena... nie sprawdzałem kabli czy mają jakieś napisy ant ... antena... na elektryce znam się tyle co giertych na uczniach ... żeby sprawdzić na krótko będę musiał chyba zdjąć ten boczek co jest w bagażniku... hm... nie dobrze... |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Pomógł: 30 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2834 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 20-10-2006, 15:56
|
|
|
Musisz zobaczyć czy masz ten różowy kabel jak Chooper mówi.Powinien on być w tej dolnej wtyczce z brzegu bardziej(przynajmniej tak uy mnie jest). Ja za to nie mam podświetlania w radiu.Mam od niego kable ale nie laczy się z radiem nigdzie. Jedź do mechanika jakiegos albo elektryka i powinni zrobić wszytsko. |
_________________ Carisma 1,8 GDI Honda Accord VII 2.0 |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 20-10-2006, 16:55
|
|
|
nie sprawdziz na krótko, bo nie dojdzies, który kabel jest od czego przy mechaniźmie anteny (tam jest z tego co pamiętam 5 przewodów)
we wiązce dochodzącej DO radia za antenę odpowiada rózowy przewód, na Twoim miejcu zidentyfikowałbym wszystkie przewody wychodzące Z radia i wtedy będziesz miał pewność czy masz obsługę anteny. Jak nie, to dopnij sie do zasilania radia idącego przez stacyjke, czyli będzie tak, że jak stacyjka jest przekręcona = auto na chodzie lub na ładowaniu, to antena będzie w górze.
Jak chcesz, to w niedziele możemy sie spotkać np. mogę podjechać do Ciebie i pomóc. |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
And [Usunięty]
|
Wysłany: 23-11-2006, 20:19
|
|
|
Może nie za bardzo w temat uderze ale podobne bo dotyczy i radia i anteny. Otóż przy wyłączonym silniku radio odbiera fajnie antomiast wszystko sie sypie po odpaleniu. Nic nie było grzebane więc czyżby fabryczna instalacja nie była ekranowana?? A może to wina kostki- przejściówki Mitsu-ISO? Ma ktoś pomysła?
Pozdro.
And |
|
|
|
 |
slon [Usunięty]
|
Wysłany: 24-11-2006, 06:50
|
|
|
w moim radyjku jest coś takiego że antena wysuwa się automatycznie jak mam włączoną funkcję AF i TA radio to SONY XR-M500R |
|
|
|
 |
phixius
Mitsumaniak Gotów do lotu ;)
Auto: Carisma 1,8 GLS, CJO 1,3 Jazz
Pomógł: 3 razy Dołączył: 12 Wrz 2006 Posty: 181 Skąd: Kalisz
|
Wysłany: 24-11-2006, 08:38
|
|
|
Mam ten sam model Pionierka i posiada sterowanie antenką. Nie pamiętam jakie kolorki kabelków tam były, ale wiem że z ustawień fabrycznych wtyczek coś przekładałem. Sprawdź poprawność połączenia, jak nic nie da to wyjmę swoje i napisze po kolorach który z którym. |
|
|
|
 |
|