|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zapowietrzanie baku? |
Autor |
Wiadomość |
dj_grubber
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi 3000 GT SL '98
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-08-2011, 16:38 Zapowietrzanie baku?
|
|
|
Witam, mam taki mały problem w swoim Miśku . Mianowicie zapowietrza mi się bank. Gdy auto na przykład postoi w garażu przez tydzien i jest 1/2 baku to po odkreceniu kurka słysze syczenie powietrza (opary paliwa). Czasem gdy nie odkręce wlewu paliwa żeby go odpowietrzyć to podczas jazdy zapala mi się check engine. Natomiast jak juz się odpowietrzy i zatankuje do pełna to problem znika.
W momencie zapaleniu sie check engine nie ma żadnych złych objawów auto pracuje prawidłowo.
Ostatnio jak jechałem zapowietrzyl sie przy 3/4 baku. Stanołem, odpiołem akumulator, oodkrecilem bak. Zapalam ponownie problem znikł Przejechalem 100km i nic. Co to może być? Korek raz był wymieniany na nowy oryginalny kupiony w salonie Mitsa w Wawie, przez 2 lata był spokój i teraz coś zaczeło szwankować. Czy to auto ma jakieś odpowietrzacze przy baku? Może coś się zatkało i trzeba przetkać ? Co to może byc? Wszelkie sugestie mile widziane |
_________________ Mitsubishi 3000 GT SL 2gen |
|
|
|
 |
arturpaj [Usunięty]
|
Wysłany: 03-09-2011, 21:44
|
|
|
Sprawdź zbiornik par paliwa (canister). Może być zapchany przewód do zbiornika paliwa, albo niesprawny elektrozawór (purge solenoid).
PS. napisz czy toto. |
|
|
|
 |
|
|