Historia auta |
Autor |
Wiadomość |
Maksi_Kaz
Nowy Forumowicz
Auto: Mitshubishi Outlander 2.0Did
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-09-2011, 19:53 Historia auta
|
|
|
Na dobry początek Witam wszystkich:) bo jestem nowym.
Zostałem szczęśliwym posiadaczem mitsubishi Outlandera, który został sprowadzony z Belgi. Posiadam do niego książkę serwisową jednak nie jestem w stanie ocenić co było w nim wymieniane. Czy jest jakaś możliwość ustalenia historii mojego autka?? |
|
|
|
 |
borsak1
Forumowicz 2.2D MiVEC Intense+
Auto: Outlander II
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Kwi 2011 Posty: 542 Skąd: Sulejówek
|
Wysłany: 26-09-2011, 08:45
|
|
|
Witam, na wstępie gratuluje. Nie wiem jak jest z osobówkami ale z TIR-ami bez problemu sprawdzasz historię dzwoniąc do dealera podajesz numer VIM i prosisz o krótką historię samochodu. Jest to legalne więc nie masz się czego obawiać mój brat tak robi gdy coś z zachodu ściąga. |
_________________ szerokości wszystkim i sobie |
|
|
|
 |
lexus
Mitsumaniak lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Pomógł: 13 razy Dołączył: 12 Mar 2010 Posty: 1122 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 26-09-2011, 10:05
|
|
|
W najbliższym serwisie Mitsubishi powiedzą ci wszystko co było robione w autoryzowanych serwisach mitsu |
|
 |
Maksi_Kaz
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 26-09-2011, 13:14
|
|
|
No właśnie nie ma takiej możliwości bo pytałem już oto w kilku serwisach. Jeżeli samochód byłby z Polski to tak a jeżeli sprowadzony to niestety nie da rady |
|
|
|
 |
borsak1
Forumowicz 2.2D MiVEC Intense+
Auto: Outlander II
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Kwi 2011 Posty: 542 Skąd: Sulejówek
|
Wysłany: 26-09-2011, 14:05
|
|
|
Coś komuś się nie chce sprawdzać, nie wierzę w to, po prostu czegoś takiego nie kupuje. |
_________________ szerokości wszystkim i sobie |
|
|
|
 |
andrzejGb
Forumowicz
Auto: www
|
Wysłany: 26-09-2011, 20:27
|
|
|
miałem mozliwość to sprawdzić z kilkoma róznymi producentami , tylko w peugeocie udostepnili mi informacje telefonicznie ale tylko na temat pojazdu u nich serwisowanym.
VW warszaw - trzeba być włascicielem pojazdu osobiscie się wstawić/ mieć dowód rejestracyjny/ pojazd musi być u nich serwisowany
Kraków Mitsubishi -- "informacji o pojazdach nie udzielają"
może trzeba mieć znajomego, w Polsce nie jest to proste |
|
|
|
 |
Maksi_Kaz
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 26-09-2011, 21:24
|
|
|
Tak jak piszesz w Polsce nic nie jest proste... Byłem samochodem i powiedzieli, ze nie maja takiej możliwość powiedzenia jaka była historia samochodu. wiem, ze w toyocie bez problemu można to sprawdzić po numerze VIN kiedy był ostatni przegląd i przy jakim stanie licznika. Podobno w Mitshubishi Polska jest taka możliwość sprawdzenia( tak powiedzieli mi w serwisie w Gdyni przy ul. Morskiej 80 i podali mi meila ale niestety chyba nie aktualny bo wiadomości nie mogę wysłać. Więc może znacie jakieś inne możliwości bo nie wiem kiedy był wymieniany rozrząd a to jest najważniejszy problem.( bo jak niedawno to po co wydawać pieniądze na nowa wymianę) Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 26-09-2011, 21:44
|
|
|
Maksi_Kaz napisał/a: | Tak jak piszesz w Polsce nic nie jest proste... Byłem samochodem i powiedzieli, ze nie maja takiej możliwość powiedzenia jaka była historia samochodu. wiem, ze w toyocie bez problemu można to sprawdzić po numerze VIN kiedy był ostatni przegląd i przy jakim stanie licznika. Podobno w Mitshubishi Polska jest taka możliwość sprawdzenia( tak powiedzieli mi w serwisie w Gdyni przy ul. Morskiej 80 i podali mi meila ale niestety chyba nie aktualny bo wiadomości nie mogę wysłać. Więc może znacie jakieś inne możliwości bo nie wiem kiedy był wymieniany rozrząd a to jest najważniejszy problem.( bo jak niedawno to po co wydawać pieniądze na nowa wymianę) Pozdrawiam. |
Chyba jednak cos jest na rzeczy, bo w jednym ASO Mitsubishi w SE, pytalem czy moga sprawdzic jakie aktualizacje byly wgrane w Polsce podczas przegladow. Powiedzieli ze nie maja mozliwosci sprawdzenia co bylo robione na gwarancji w innym kraju. Dziwne....... |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
arturodob
Forumowicz
Auto: outlander
|
Wysłany: 27-09-2011, 09:08
|
|
|
witam a co dokladnie potrzebujesz sie dowiedziec o tym samochodzie bo mam znajomego w serwisie i mysle ze jak mu podam vin to mi powie cala historie
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Maksi_Kaz
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 27-09-2011, 19:36
|
|
|
Wysłałem na PW info. Dzięki i pozdrawiam:)
[ Dodano: 02-10-2011, 14:51 ]
Jak kolego dasz radę coś ustalić?? |
|
|
|
 |
|