Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.9TD] problemy ze spasowaniem napinacza paska wieloro
Autor Wiadomość
cycperwers
[Usunięty]

Wysłany: 06-08-2007, 23:16   [Cari 1.9TD] problemy ze spasowaniem napinacza paska wieloro

Witam!

Posiadam carisma `98 1,9 td z klimą. Ostatnio pękł mi pasek wielorowkowy. Postanowiłem więć wymienić pasek i napinacz do tego paska. Po zamontowaniu napinacza okazało się, że pasek "opiera" się o napinacz ( w miejscu gdzie sprężyna łączy się z korpusem). Zakładam, że to źle bo pasek szybko się zniszczy trąc o napinacz.

Czy ktoś może ma jakieś sugestie jak rozwiązać ten problem??

Pozdrawiam

[ Dodano: 07-08-2007, 23:47 ]
Mam kolejne pytanie w tym temacie:

Czy ktos sie orentuje jaki model napinacza paska wielorowkowego pasuje do carismy`98 1,9td??
Podobno sa dwa o numerach seryjnych (czy katalogowych) 7700861810 i 7700102395

Werwolf 
Mitsumaniak

Auto: CARISMA 1.9TD '98 GLS
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-08-2007, 17:40   

Witam!
Też mam Cari z klimą. Swego czasu wymieniałem napinacz, ale w moim przypadku był on uszkodzony (pęknięte mocowanie i ośka tarła o to mocowanie). Z tego co się orientuję nie wymienia się go przy wymianie pękniętego paska, tym bardziej że sporo kosztuje.
Mój jest firmy Reville (do Renault'a Laguna, Espace i Megane) nr 7700102395, i pasuje idealnie.

Pozdrawiam
Werwolf

carisma1
[Usunięty]

Wysłany: 13-08-2007, 08:31   napinacz

.stary problem tego wynalazku, jak tulejki amortyzatorka wybiją się to opiera się o koło pasowe- ale nie o pasek.czy napewno dobrze go założyłeś. Napinacz slada się z koła pasowego oraz z amortyzatorka, niektóre sklepy sprzedają go jako komplet :http://czescifrancuskie.pl/product_info.php?cPath=27_45&products_id=95&osCsid=36831774fbda5b538d67326cf2422cd1 mówiąć że nie wystepuje osobno-bzdura. Osobno mozna kupić koło pasowe za około 80 zeta oraz sam amortyzatorek za 120- 140 zet. Ja zaoszczędzając i kupują amortyzatorek od Peugeota: http://czescifrancuskie.p...d67326cf2422cd1 musiałem założyć pasek o 20 mm krótsze bo wpadał w wibracje przy obrotach około 1500-200 obr/min/ Pozdrawiam

krzysztofek3 
Nowy Forumowicz

Auto: CARISMA 1.9TD r.2000
Wysłany: 09-02-2009, 09:11   

Witam.A może ktoś wie od jakiego auta ten pasek jest krótszy o 2 cm, bo sprzedawca w sklepie powiedział mi że on nie wie i nie bedzie mierzył.

[ Dodano: 19-02-2009, 19:39 ]
Dzisiaj założyłem nowy napinacz firmy INA koszt 395zł.Drgania znikneły ale nadal coś dziwnie terkocze od strony rozrządu,i nie mogę dojść co to może byc,najbardziej to słychać na biegu jałowym przy obrotach ok 800??? Powyżej 1500 obrotów tego nie słychać możliwe ze silnik to już zagłusza.Z góry dzięki za pomoc.

seba3020 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-10-2011, 17:30   

Witam ja mam problem z ciągłym wybijaniem tulejek na tłumiku od napinacza czy można jakoś te tulejki zastąpic lub jaki napinacz kupic żeby nie było zx nim problemów.pozdrawiam.

[ Dodano: 21-10-2011, 17:31 ]
Dodam bo zapomniałem że to 1.9td

Odpowiedz do tematu