Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wycieraczka szyby tylnej.
Autor Wiadomość
Silverrr 
Mitsumaniak
Jackdaw

Auto: Lancer SB 2008 1.8 Invite
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-05-2010, 07:58   Wycieraczka szyby tylnej.

Helou. Mam pytanie apropo zapięcia tylnej wycieraczki Lancera SB. Wydaje mi się, że ma inne zapięcie. Jakiego typu mam szukać? :shock:
Ostatnio zmieniony przez tyku 24-04-2015, 09:21, w całości zmieniany 1 raz  

olosoft 
Mitsumaniak
02431/KMM

Auto: Sportback Instyle CVT
Wysłany: 13-10-2011, 13:58   

Odświeżę stary temat.

Kończy mi się tylna wycieraczka w sportbacku. Ktoś wymieniał? Są jakieś zamienniki czy tylko ASiO? Wymienia się tylko pióro czy całe ramię?

Silverrr, wymieniałeś?

edit:
szybki telefon do Plichty w sprawie tzw. oryginałów
wycieraczka 108 netto, pióro 50 netto, ceny podane bez rabatów, wolałbym jednak piórko zamiennik za np. 20 brutto,

Silverrr 
Mitsumaniak
Jackdaw

Auto: Lancer SB 2008 1.8 Invite
Wysłany: 14-10-2011, 00:23   

Jak widzisz nikt mi nie pomógł, ale sam w końcu doszedłem do rozwiązania :)
Kupiłem wycieraczkę Valeo, taki sam wymiar, firma w sumie dobra, ale nie o tym...
Zdejmij wycierkę i weź do domu bo praca wymaga trochę wkładu (ja dodatkowo porzucałem epitetami :) ).
Z nowej wycierki demontujesz samą gumkę. Na jednym końcu nie ma zagiętej blaszki i wysuwasz ją razem z dwiema metalowymi szynami. Puszczone luzem odczepią się od gumki. Wystarczy podmienić gumę i masz nówkę wycierkę :D
Tip: Ja z początku nie zwróciłem uwagi, ale sprawdź czy szyny są "gładkie" czy mają blokujące ząbki. Ja to olałem, między szynami było ze 2mm przesunięcia i dostawałem szału bo potem ciężko idzie takie wsunięcie a jeden ząbek się zaczepił, drugi nie i nie mogłem dojechać do końca gumką i było krzywo :) Potem się zorientowałem, że nowa wycieraczka miała szyny bez ząbków i by nie było problemu... -.- Jak będzie ciężko szło to posmaruj płynem do mycia garów, będzie szło jak po maśle ^^ Robota na jakieś 10 minut a zaoszczędzone prawie 100zł :)

Odpowiedz do tematu