|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: fj_mike 23-10-2011, 23:02 |
[EAx 97-04] Avance V6, 2001r, kombi, Zgorzelec |
Autor |
Wiadomość |
grembol
Nowy Forumowicz
Auto: Opel Vectra B '99
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-10-2011, 09:05 [EAx 97-04] Avance V6, 2001r, kombi, Zgorzelec
|
|
|
Witam!
Proszę o opinię na temat poniższego egzemplarza. Trochę dziwi mnie cena (w stosunku do rocznika i przebiegu - tłumaczę sobie że jeździł nim jakiś narwaniec i jest już nieco wyeksploatowany)
Kod: |
Cena (brutto): 12 500 PLN / 2 891 EUR
Typ: Kombi
Wersja: VI
Rok produkcji: 2001
Data rejestracji: 03/2001
Przegląd: 03/2012
Przebieg w km: 144 900 km
Skrzynia biegów: manualna
Moc: 160 KM (118 kW)
Pojemność skokowa: 2498 cm³
Rodzaj paliwa: benzyna
Kolor: niebieski-metallic
Liczba drzwi: 4/5
Status pojazdu sprowadzonego: sprowadzony / nieopłacony
Kraj pochodzenia: Niemcy
Kraj aktualnej rejestracji: Niemcy
Dodatkowe wyposażenie: ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, centralny zamek, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, tempomat, światła przeciwmgłowe, przyciemniane szyby
Dodatkowe informacje: serwisowany w ASO, bezwypadkowy
Opis pojazdu:
Mitsubishi Galant w oryginalnej wersji Avance po ostatnim liftingu z niezawodnym silnikiem V6 sprowadzony z Niemiec. Auto technicznie w perfekcyjnym stanie, całkowicie bezwypadkowe, 100% oryginalny przebieg, pełna dokumentacja (foto), czyste i zadbane wnętrze, fabrycznie obniżone zawieszenie ok.30mm (sprężyny Eibach), RO Sony z MP3, fabrycznie przyciemniane tylne szyby, oryginalny spoiler tylny (klejony), sportowy wydech, 4xAirbag, skórzana kierownica i gałka, el. składane lusterka, klimatyzacja automatyczna, pakiet ospoilerowania "Avance", piekne Alufelgi 17" Aluett. Auto nie wymaga napraw, trzeba tylko zarejestrować i opłacić (podana cena nie zawiera opłat importowych). Możliwość sprawdzenia auta w ASO Mitsubishi lub na stacji diagnostycznej. Powrót na kołach po wykupieniu ubezpieczenia na miejscu.
Dane kontaktowe
Serwis otoMoto nie posiada dodatkowych danych Sprzedającego, poza zawartymi w ogłoszeniu.
Polska, ZGORZELEC (woj. dolnośląskie) |
 |
Ostatnio zmieniony przez fj_mike 13-10-2011, 20:29, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
jacekxx
Forumowicz

Auto: mitsubishi galant EA2W
Pomógł: 3 razy Dołączył: 14 Lip 2009 Posty: 255 Skąd: Tarnawatka
|
|
|
|
 |
motke
Mitsumaniak
Auto: EA5W
Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Gru 2008 Posty: 430 Skąd: Radom
|
Wysłany: 11-10-2011, 12:22
|
|
|
cena normalna no może ciut niższa. dolicz sobie koszt opłat, rejestracji i wymień paski i oleje to będziesz miał +4000zł najmniej. Nie najlepsze zdjęcia zewnętrzne pojazdu, za ciemne i mało widać. Kierownica wydaje się być troszkę powycierana, gałka wymieniona na jakąś swojską
Ogólnie ładny, warto się wybrać i bliżej go obadać |
|
|
|
 |
grembol
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 12-10-2011, 07:37
|
|
|
na jednym ze zdjęć widać obroty na jałowym ponad 1000xmin, nie za dużo trochę? napisałem do właściciela o VIN i zdjęcia wnętrza i fotela kierowcy, jeśli wyśle, dokleję. Jeśli pojadę oglądać - zdam relację. Dzięki za opinię. |
|
|
|
 |
apikus
Mitsumaniak

Auto: ASX
Pomógł: 22 razy Dołączył: 25 Sty 2007 Posty: 1923 Skąd: Staniszów
|
Wysłany: 12-10-2011, 07:49
|
|
|
Tylne nadkola do roboty.
Silnik pracuje spokojnie.
Lekkie pocenie spod uszczelki, uszczelka do wymiany.
Przebieg i papiery wyglądają na OK. Nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale chyba ostatni wpis był kolo 120kkm jakoś tak rok do tyłu.
Sprzedający nic nie ukrywa. Na pewno ma więcej Galantów na stanie. Radzę zapytać co ma więcej, bo w razie czego jak się nie spodoba to można obejrzeć inne. |
|
|
|
 |
grembol
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 12-10-2011, 09:05
|
|
|
dzięki za informację! nadkola do roboty - rżnąć i spawać, czy tylko do poprawek? |
|
|
|
 |
apikus
Mitsumaniak

|
Wysłany: 12-10-2011, 13:32
|
|
|
Reparaturki, chyba będą lepsze, ale możesz poprosić o zdjęcia, moze już jest zrobione. Ja byłem go oglądać troszkę temu. |
|
|
|
 |
grembol
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 12-10-2011, 21:04
|
|
|
cytuję maila od sprzedawcy, może jeszcze kogoś skłoni do jakiejś refleksji;)
"Witam
VIN; JMBLNEA5W1Z000412. Widzę, że jest Pan zorientowany w temacie
korozji i tu nie zaskoczę Pana ponieważ oznaki rdzy są widoczne na
nadkolach (prawe mniej, lewe ze sporym pęcherzem widocznym na zewnątrz),
na kielichu pojawiły się pierwsze symptomy. Nadkoli celowo nie poprawiam
aby nikt nie zarzucił mi, że auto było uszkodzone, lakierowane,itp.,
wole sprzedać w oryginale a nabywca zrobi to lub nie wg.swojego uznania,
powłokę lakieru można sobie sprawdzić przyrządem-jest oryginalna.
Fotel
kierowcy bez przetarć, jesli chodzi Panu o przebieg to jest masa
papierów potwierdzajacych go, na życzenie mogę udostępnić dane
ostatniego właściciela z numerem telefonu włącznie dla potwierdzenia
autentyczności. Sprzedaję na umowę, pełen koszt opłat z rejestracją
włącznie to 2800-3000zl. Fotka w załączniku. W razie pytań proszę
dzwonić, jeśli jest Pan Mitsumaniakiem to dodam, iż jeden z Was
oglądał
auto i może uwiarygodnić stan auta.
pozdrawiam"
apikus, jesli można wiedzieć - kiedy byłeś go oglądać? cena ta sama? |
|
|
|
 |
apikus
Mitsumaniak

|
Wysłany: 13-10-2011, 08:16
|
|
|
grembol napisał/a: | apikus, jesli można wiedzieć - kiedy byłeś go oglądać? cena ta sama? |
Niestety nie za wielę pomogę, bo po prostu nie pamiętam, ale oglądałem go dawniej niż miesiąc temu.
Cena na pewno była podobna, może 12 900, ale też nie jestem pewien.
Na pewno jest przy nim troszkę do zrobienia, ale z tego co się orientowałem to normalne bolączki Galanta.
Pewnie masz troszkę do przejechania, aby go zobaczyć, więc tu jest najgorszy problem. A jakbyś się zdecydował jechać to upewnij się gdzie to auto stoi, bo nie jest to w samym Zgorzelcu i z autostrady jest lepiej zjechać wcześniej.
No i taka druga mała wskazówka to masz jeszcze sprzedawcę Galantów w Lubaniu, może upatrzysz sobie jeszcze jednego.
Pozdrawiam
Andrzej |
|
|
|
 |
grembol
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 14-10-2011, 13:37
|
|
|
Ha!
Widzę że nawet na forum o samochodach bardzo dużo polityki;)
Nie umknął mej uwadze post Rafalek112.
Post mówił mniejwięcej że sprzedawca ww egzemplarza to buc i prostak, a sam egzemplarz zardzewiały na:
-nadkolach
-spodach trzech drzwi i bagażnika
-"podłużnice w rdzy(na kielichu od strony kierowcy niedługo będzie dziura)"
maska i zderzak w odpryskach
ponadto uszkodzenia ~pogradowe
głośne popychacze
tak więc już całkiem nie wiem co myśleć. z jednej strony ponoć egzemplarz styrany, z drugiej strony jest to opinia zbanowanego - możliwe że konkurenta - historii usera nie znam. cytować go nie cytuję jako że moderator wykasował posta z jakiegoś powodu, ale chętnie bym się dowiedział co jest grane;) no ale narazie wychodzi na to, że odpuszczę sobie tą sztukę - możliwe że zakupię coś już polskiego, zagazowanego (ten na przykład wygląda dość obiecująco http://otomoto.pl/mitsubishi-galant-C20930749.html ) |
Ostatnio zmieniony przez fj_mike 14-10-2011, 19:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 14-10-2011, 14:55
|
|
|
grembol, proponuję jechać i zobaczyć tego Gala. Sprawdź te miejsca i tyle. |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
apikus
Mitsumaniak

|
Wysłany: 14-10-2011, 16:46
|
|
|
Ja rozmawiałem ze sprzedawcą. Według mnie nic nie ukrywał. Pokazał wszystko otwarcie. Jak nie chcesz jechać to może poproś kogoś, kto podjedzie i sprawdzi to co chciałbyś zobaczyć. Może zrobi zdjęcia w lepszym świetle. Albo poproś sprzedawcę o zdjęcia elementów, które Cię interesują. Ja niestety nie moge wiecej pomóc, bo na dwa tygodnie wyjeżdżam. |
|
|
|
 |
toyociv
Forumowicz
Auto: Galant 2,0
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Wrz 2011 Posty: 32 Skąd: Wroclaw
|
Wysłany: 14-10-2011, 23:09
|
|
|
Z jednej strony chce mi się nieco śmiać. Jedyny kolega apikus pisze tutaj jak dorosły człowiek.
Powiem tak. Auto widzę codziennie, jeździłem nim, sam mam galanta.
Poza korozją auto nie ma zbytnio wad. Korozja rzecz normalna w galantach. Apikus widział auto, potrafi jako jeden z niewielu ocenić rzeczywiste podejście sprzedającego i uczciwość, co jest niestety bardzo rzadkie w tych czasach.
Komentarze typu powycierana kierownica są naprawdę dziecinne. Polecam koledze który "widzi powycieraną kierownicę" przyjechac i zobaczyć ją w rzeczywistości. Przyjade, spotkam chętnie się z Tobą i zobaczę Twoją minę jak okaże się, że kierownica jest idealna.
Odnośnie komentarza ze ma za duże obroty na biegu jałowym. W ktorym aucie na zimnym silniku obroty są poniżej 1000 ?
Takie to trochę na zasadzie pisać , żeby pisać. |
|
|
|
 |
motke
Mitsumaniak
Auto: EA5W
Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Gru 2008 Posty: 430 Skąd: Radom
|
Wysłany: 15-10-2011, 01:02
|
|
|
toyociv napisał/a: | Z jednej strony chce mi się nieco śmiać. Jedyny kolega apikus pisze tutaj jak dorosły człowiek. |
Chcesz się śmiać to się śmiej, masz do tego pełne prawo. Nie wiem czy wiesz kolego ale jest to forum w którym ludzie wyrażają swoje opinie. Moim zdaniem każdy tu pisze jak dorosły człowiek. Widzę że tobie się spodobała opinia kolegi apikus i dla tego tak to nazwałeś
toyociv napisał/a: | Auto widzę codziennie, jeździłem nim |
To opisz co dokładnie swoje spostrzeżenia. Na pewno okażą się pomocne, tym bardziej że znasz ten samochód.
toyociv napisał/a: | Poza korozją auto nie ma zbytnio wad. Korozja rzecz normalna w galantach |
Każdy chce kupić samochód bez korozji, więc nie dziw się że ktoś narzeka
toyociv napisał/a: | Komentarze typu powycierana kierownica są naprawdę dziecinne. |
Nie nazwał bym tego tak. Każdy opisuje co widzi. Wiadomo połowa opisanych postów po oględzinach może być źle trafiona.
toyociv napisał/a: | Odnośnie komentarza ze ma za duże obroty na biegu jałowym. W ktorym aucie na zimnym silniku obroty są poniżej 1000 ? |
Normalne zachowanie.
toyociv napisał/a: | Takie to trochę na zasadzie pisać , żeby pisać. |
Właśnie to zrobiłeś |
|
|
|
 |
grembol
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 15-10-2011, 07:40
|
|
|
toyociv dzieki za wkład w dyskusję, co do jałowych pisałem bo widziałem że zdjęcia auta w jakimś plenerze więc właściciel jakoś musiał tam dojechać, ale na drugim zdjęciu teraz widzę że obroty normalne. jestem laik więc pytam o to co ze zdjęć wychwytuję, właśnie po to by mądrzejsi ode mnie mnie uświadamiali;) co do kierownicy to jasne, nie ma się co sugerować, zbyt łatwo ją odnowić jeśli ma zdradzić kłamany przebieg by sprzedawca miał tego nie robić a widzę że to taki magiczny wskaźnik dla niektórych. co do rdzy: ta na spodach drzwi, jeśli jest, mnie niepokoi. Więc.
Jeśli tak dobrze znasz to auto to proszę opisz, podziel się, powiedz czy warto jechać (dla mnie to jakieś 300pln za wyprawę) bo od tego jest ten dział a nie od wytykania że zachowujemy się jak dzieci:) |
|
|
|
 |
|
|