Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[1G 90-94] 1g nie ma iskry
Autor Wiadomość
Pawelq 
Nowy Forumowicz
Pawelq

Auto: Eclipse 1g gs
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 21-10-2011, 16:47   [1G 90-94] 1g nie ma iskry

Witajcie!

To mój pierwszy temat. Byłem posiadaczem colta cj0 ale przez wakacje przybyło troszkę pieniążków i zakupiłem wreszcie swojego wymarzonego cliperka.

Nie był on w idealnym stanie: Samochód stał od pół roku. Zastane hamulce itp. Nie trzymał obrotów na biegu jałowym.( Poprzedni właściciel próbował coś z tym robić - wymienił komputer ale nie pomogło). Rozregulowane lpg. ( palił sobie 19 l / 100) Pojechałem z nim do gazowników i okazało się że spaliny nie mieszczą się w żadnych normach i nie ma możliwości regulacji. Koniec końców postanowiłem sprawdzić ustawienie rozrządu - okazało się że był przestawiony o dwa ząbki.

Tyle tytułem wstępu.

Po poprawnym ustawieniu rozrządu autko odpaliło popracowało bardzo ładnie i... zgasło. Wiecęj nie odpaliło, początkowo myślałem że może to alarm (jakaś cobra) odciął zapłon ale nie udało mi się znaleźć żadnej centralki czy odcięcia zapłonu.

Objawy są takie: przekręcam kluczyk, rozrusznik kręci ale na świecach nie ma iskry. Sprawdziłem wszystkie masy ( myślałem że może coś się rozpięło)
Znajomy mechanik polecił mi sprawdzić cewkę zapłonową.

I mam takie pytanie: Jak to zrobić? Czy ktoś może ma schemat elektryczny auta żeby poszukać ewentualnej innej przyczyny? Czy może ktoś wie co mogłoby to być innego?

Dzięki z góry za wszelką pomoc!

Odpowiedz do tematu