Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
prosze o pomoc pajero pinin 2,0 gdi 2001r.
Autor Wiadomość
beatalaura1 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi pajero pinin
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-06-2018, 00:57   prosze o pomoc pajero pinin 2,0 gdi 2001r.

Witam wszystkich serdecznie .kupiłam pajero niecały rok temu, nie będę pisać ile w niego włożyłam ,mam dość i sprzedaje.,ale nagle padł i mysle ze mechanik się nie zna,mówi ze trzeba kupic nowa przepustnice,a jest dość droga.odpaliłam auto zaczał wyc obrotomierz oszalał ,cos tak strzelała i zapalila się awaria silnika jedzie ale bez gazu chyba jakiś tryb awaryjny,przed ta awarja falował na obrotach dość długi czas mechanik nie wiedział co to i strasznie cos tarło ,mechanik tez nie wiedział co mówił żeby jezdzic i jak teraz karze mi kupic przepustnice to może tez się myli.poradzcie cos,wy tu lepisi jesteście pewnie od mechanika.kupowac przepustnice czy sprzedawac jako uszkodzony,a i jeszcze mi się do niego włamal powybijali szybe ukradli radio i akumulator ,czyli same straty.prosze o pomoc czy mechanik się nie myli bo już im nie ufam,ja się nie znam ale jak cos tarło a on mówił żeby jezdzic ,??jak falowały obroty tez jeździć?ja już mam dość to najbardziej awaryjne autko które miałam a tak mi się podobał a już go nie lubie :(

yanes 
Forumowicz

Auto: O2i SS2 4x4TDI,Audi A5 Q TDI
Wysłany: 04-06-2018, 06:13   

Przepustnice trzeba oddać do regeneracji, koszt 700 zł ale wtedy powinna już dobrze działać .Większość mechaników nie ma pojęcia o tych silnikach,szukaj kogoś innego.

beatalaura1 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 04-06-2018, 11:40   

dzięki za odpowiedz już znalazłam po regeneracij na allegro,tylko czy trzeba znac jakies numery tej przepustnicy ,na allego niby jest do pinni gdi o mojej pojemności,czyli będzie pasować ,czy mechanik musi mi podac numery?

[ Dodano: 04-06-2018, 11:42 ]
zebym mogła kupic na allegro ,musze kurierowi oddac swoja uszkodzona czy to normalne?

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 04-06-2018, 11:55   

beatalaura1 napisał/a:
zebym mogła kupic na allegro ,musze kurierowi oddac swoja uszkodzona czy to normalne?

W firmach regenerujących może tak być, że albo oddaje się starą przepustnicę albo płaci kaucję.
Ewentualnie skontaktuj się z userem Bartek tylko najlepiej jakbyś znała błąd silnika (CE) i nr. przepustnicy.

beatalaura1 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 04-06-2018, 13:25   

ok dziekuje:)

romek atomek2 
Forumowicz

Auto: e46 tourer 330 / Pajero Pinin
Wysłany: 05-06-2018, 13:35   

beatalaura1 napisał/a:
ok dziekuje:)

nie zdziw się jedynie jak to nie będzie przepustnica .. podałaś za mało danych - nie wiemy co wywala komputer .. to może być przecież TPS - IMHO miałem podpobnie, podbił obroty - i przeszedł w tryb awaryjny .. u mnie pomogło "włączyć wyłączyć" - ale wiem że mi się TPS kończy. podregulowałem - śmigam. Falowanei obrotów to też problemy z ciśnieniem w układzie paliwowym - kiedy jest za duże lub za małe. ale ja coś obstawiam TPS'a - musi sprawdzić / ustawić napięcia - pytanie czy go ruszał w ogóle - czasem mechanicy traktują to jak kopułkę zapłonową i sobie kręcą - później są zdziwieni .. nie chcę obrazić mechanika - nie wiem co robił jak robił .. ale jakby rzetelnie zapytał o poradę na forum czy tutaj w dziale PININ czy też w dziale CARISMA techniczne - jest tu parę osób z na prawdę wspaniałą wiedzą na temat tych "innych" silników.

beatalaura1 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 05-06-2018, 18:07   

mam nadzieje ze to przepustnica bo już kupiłam na allegro ,ale jak nie to to dzięki za pomoc podpowiem mu jak po wymianie nie zadziała ,tylko po co mi te koszty.

[ Dodano: 05-06-2018, 18:10 ]
jeszcze oprócz tego zanim się zepsuła niby przepustnica,auto strasznie tarło ,ale tylko jak jest ciepło w zimie w ogóle ,co to może być?

Odpowiedz do tematu