Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Audio w Colcie CJO
Autor Wiadomość
karolgt 
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-11-2006, 23:41   

super ;)

szczegolnie podoba mi sie ta zabudowa w bagazniku, wyglda naprawde fajnie:) mam 2 dosc dobre skrzynki (na glosniki 25 cm) i planowalem wlasnie kupic do nich glosniki za jakies 150 zl jeden, ale nie wiem czy efekt bedzie rownie fajny, bo te zabudowane boczki sa super :) jakbys wylozyl bagaznik aluminium (tzn jakas mata podobna) to był by to prawdziwy car audio jak nieraz na pokazach widac :) (ale, to kwestia gustu)

widze ze znasz sie w temacie, moze polecisz jakis fajny wzmacniasz do takich 2 glosnikow 25 cm? (i same glosniki jakiej firmy itd), i ile by to moglo mnie wiecej kosztowac?

seba
[Usunięty]

Wysłany: 27-11-2006, 06:53   

ja sie troche bardziej namęczyłem z bagażnikiem ale piąteczka za chęci, efekt też fajny

moja zabudowa wyglądała tak, teraz leży w piwnicy bo colta nie ma:(

Kleju 
Forumowicz
Mivec Power

Auto: Mitsubishi Mirage Cyborg-R
Wysłany: 27-11-2006, 10:33   

Dzieki za komentarze:-)) na to czekalem
Seba o ile pamietam to chciales ja sprzedac?? tez juz Twoja ogladalem nawet Ci powiem ze od Ciebie sie to zaczelo z tym zabudowaniem boku:-))))tak sie napatrzylem i wiedzialem juz ze takie cos zrobie! To Twoja zabudowa jest o niebo lepsza od mojej, tez cos myslalem zeby z plexi pomyslec, podswietlic ale pozniej wolalem zrobic zamknieta obudowe i dobrze ja wygluszyc. No a poza tym to jest moja pierwsza taka zabudowa pod auto, wczesniej robilem skrzynie ale zawsze trapezowe z bass reflex!

Karolgt bagaznik chcialem jeszcze troche inaczej zrobic, bo chcialem zrobic podwojna podloge! jak znajde zdjecie to pokaze Ci. A co do sprzetu to do tych glosnikow Twoich w 100% pasowalby moj wzmacniacz czyli Sony XM-4045 poniewaz ma on 4 kanaly ktore mozna zmostkowac na 2 kanaly ktory ma kazdy osobny filt dolnoprzepustowy i regulacje!!! No chyba ze podlaczysz to pod jeden wzmacniacz a glosniki polaczysz szeregowo! Koszt hmmm to to juz zalezy od Ciebie ile mozesz przeznaczyc???(mysle ok 500zl) to wtedy bedzie mozna dobrac sprzet! polecam stronke z tanim sprzetem
Audio sklep

P.S. jak znajde zdjecie to wkleje pozniej jakie skrzynie robilem i jak ma wygladac podloga!

seba
[Usunięty]

Wysłany: 27-11-2006, 13:38   

Kleju napisał/a:
Dzieki za komentarze:-)) na to czekalem
Seba o ile pamietam to chciales ja sprzedac?? tez juz Twoja ogladalem nawet Ci powiem ze od Ciebie sie to zaczelo z tym zabudowaniem boku:-))))tak sie napatrzylem i wiedzialem juz ze takie cos zrobie!...

chce ją wystawić na allegro od 1 zł, ale chciałem najpierw zmierzyć dB, aczkolwiek chyba nie będę miał jak, na razie ją wrzucę chwilowo do Audi, żeby przed sprzedażą każdy mógł zobaczyć co licytuje i co to potrafi kiedy ją wystawie w aukcji?? nie wiem, albo przed albopo świętach...

PS miło słyszeć skąd wziąłeś inspiracje

Kleju 
Forumowicz
Mivec Power

Wysłany: 27-11-2006, 16:42   

tak jak pisalem wklejam zdjecia! pierwsze to moje dzielo zrobilem 3 sztuki takiej skrzyni a'la Magnat ale w srodku bylo wylozone jeszcze lustrami i podswietlone!!!
zdjecie skrzyni

i tak wlasnie chcialem zrobic podloge w bagazniku!!! ale to tez bedzie troche wazyc!!!:-((
zdj1
zdj2

ZAC
[Usunięty]

Wysłany: 27-11-2006, 19:53   

Mnie się podoba Naprawde profesjonalna robota :D

nippo
[Usunięty]

Wysłany: 28-11-2006, 19:05   

przednie midbasy powinienes zamontowac w panelu przykreconym do drzwi, z tego co widze masz glosnik przykrecony do połaci tapicerskiej. Taki montaz mija sie z celem ze wzgledu na sztywnosc konstrukcji. Pozatym, montujac panel mozesz spokojnie wsadzic glosnik 165mm (chyba, ze masz 165 i sa zamontowane do panelu to przepraszam)

wystarczy wyciac przetloczenie, po czym, po malych przerobkach i obciagnieciu (:)) materialem akustycznieabojetnym zpowrtottem zamontowac

moje drzwi w CA0:

Kleju napisał/a:
No chyba ze podlaczysz to pod jeden wzmacniacz a glosniki polaczysz szeregowo!

mija sie z celem, poniewaz takie podlaczenie daje nam rezystancje 8Ohm co skutkuje nizsza moca wzmacniacza, lepiej dac te dwa glosniki rownlolegle uzyskujac wypadkowa rezystancji 2Ohm i do tego wzmak stabilny do 2Ohm...albo szerogowo-rownolegle na 4glosniki, ale to Ci szyby wypcha

Kleju 
Forumowicz
Mivec Power

Wysłany: 29-11-2006, 00:03   

nippo napisał/a:
przednie midbasy powinienes zamontowac w panelu przykreconym do drzwi, z tego co widze masz glosnik przykrecony do połaci tapicerskiej. Taki montaz mija sie z celem ze wzgledu na sztywnosc konstrukcji. poza tym, montujac panel mozesz spokojnie wsadzic glosnik 165mm (chyba, ze masz 165 i sa zamontowane do panelu to przepraszam)

no wiesz nippo:-))) oczywiscie ze glosniki mam 165 i sa przykrecone do pierscieni z mdf-u do drzwi! do tapicerki sa przykrecone tylko maskownice do tego drzwi sa jeszcze wytlumione tasma dekarska od srodka i zewnatrz!!! Drzwi sa szczelnie wytlumione i przynajmniej jak podkrece glosnosc nic nie stuka, puka itp a zamykaja sie jak w mercedesie klasy s:-)))

nippo
[Usunięty]

Wysłany: 29-11-2006, 00:21   

Kleju, to dobrze...to te maskownice zmien chociaz....wiem czepiam sie :)

Kleju 
Forumowicz
Mivec Power

Wysłany: 29-11-2006, 09:58   

nippo napisał/a:
Kleju, to dobrze...to te maskownice zmien chociaz....wiem czepiam sie :)

a dlaczego mam je zmienic??? co w nich jest nie tak??? bo jakos nie rozumiem :)

nippo
[Usunięty]

Wysłany: 29-11-2006, 10:01   

jakos srednio to wyglada :) ale to kwestia gustu

Odpowiedz do tematu