Audio w Colcie CJO |
Autor |
Wiadomość |
karolgt
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 35 razy Dołączył: 02 Lip 2006 Posty: 5645 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 26-11-2006, 23:41
|
|
|
super
szczegolnie podoba mi sie ta zabudowa w bagazniku, wyglda naprawde fajnie:) mam 2 dosc dobre skrzynki (na glosniki 25 cm) i planowalem wlasnie kupic do nich glosniki za jakies 150 zl jeden, ale nie wiem czy efekt bedzie rownie fajny, bo te zabudowane boczki sa super jakbys wylozyl bagaznik aluminium (tzn jakas mata podobna) to był by to prawdziwy car audio jak nieraz na pokazach widac (ale, to kwestia gustu)
widze ze znasz sie w temacie, moze polecisz jakis fajny wzmacniasz do takich 2 glosnikow 25 cm? (i same glosniki jakiej firmy itd), i ile by to moglo mnie wiecej kosztowac? |
|
|
|
 |
seba [Usunięty]
|
Wysłany: 27-11-2006, 06:53
|
|
|
ja sie troche bardziej namęczyłem z bagażnikiem ale piąteczka za chęci, efekt też fajny
moja zabudowa wyglądała tak, teraz leży w piwnicy bo colta nie ma:(
  |
|
|
|
 |
Kleju
Forumowicz Mivec Power

Auto: Mitsubishi Mirage Cyborg-R
Pomógł: 26 razy Dołączył: 08 Wrz 2006 Posty: 1171 Skąd: Opole
|
Wysłany: 27-11-2006, 10:33
|
|
|
Dzieki za komentarze:-)) na to czekalem
Seba o ile pamietam to chciales ja sprzedac?? tez juz Twoja ogladalem nawet Ci powiem ze od Ciebie sie to zaczelo z tym zabudowaniem boku:-))))tak sie napatrzylem i wiedzialem juz ze takie cos zrobie! To Twoja zabudowa jest o niebo lepsza od mojej, tez cos myslalem zeby z plexi pomyslec, podswietlic ale pozniej wolalem zrobic zamknieta obudowe i dobrze ja wygluszyc. No a poza tym to jest moja pierwsza taka zabudowa pod auto, wczesniej robilem skrzynie ale zawsze trapezowe z bass reflex!
Karolgt bagaznik chcialem jeszcze troche inaczej zrobic, bo chcialem zrobic podwojna podloge! jak znajde zdjecie to pokaze Ci. A co do sprzetu to do tych glosnikow Twoich w 100% pasowalby moj wzmacniacz czyli Sony XM-4045 poniewaz ma on 4 kanaly ktore mozna zmostkowac na 2 kanaly ktory ma kazdy osobny filt dolnoprzepustowy i regulacje!!! No chyba ze podlaczysz to pod jeden wzmacniacz a glosniki polaczysz szeregowo! Koszt hmmm to to juz zalezy od Ciebie ile mozesz przeznaczyc???(mysle ok 500zl) to wtedy bedzie mozna dobrac sprzet! polecam stronke z tanim sprzetem
Audio sklep
P.S. jak znajde zdjecie to wkleje pozniej jakie skrzynie robilem i jak ma wygladac podloga! |
|
|
|
 |
seba [Usunięty]
|
Wysłany: 27-11-2006, 13:38
|
|
|
Kleju napisał/a: | Dzieki za komentarze:-)) na to czekalem
Seba o ile pamietam to chciales ja sprzedac?? tez juz Twoja ogladalem nawet Ci powiem ze od Ciebie sie to zaczelo z tym zabudowaniem boku:-))))tak sie napatrzylem i wiedzialem juz ze takie cos zrobie!... |
chce ją wystawić na allegro od 1 zł, ale chciałem najpierw zmierzyć dB, aczkolwiek chyba nie będę miał jak, na razie ją wrzucę chwilowo do Audi, żeby przed sprzedażą każdy mógł zobaczyć co licytuje i co to potrafi kiedy ją wystawie w aukcji?? nie wiem, albo przed albopo świętach...
PS miło słyszeć skąd wziąłeś inspiracje |
|
|
|
 |
Kleju
Forumowicz Mivec Power

|
Wysłany: 27-11-2006, 16:42
|
|
|
tak jak pisalem wklejam zdjecia! pierwsze to moje dzielo zrobilem 3 sztuki takiej skrzyni a'la Magnat ale w srodku bylo wylozone jeszcze lustrami i podswietlone!!!
zdjecie skrzyni
i tak wlasnie chcialem zrobic podloge w bagazniku!!! ale to tez bedzie troche wazyc!!!:-((
zdj1
zdj2 |
|
|
|
 |
ZAC [Usunięty]
|
Wysłany: 27-11-2006, 19:53
|
|
|
Mnie się podoba Naprawde profesjonalna robota |
|
|
|
 |
nippo [Usunięty]
|
Wysłany: 28-11-2006, 19:05
|
|
|
przednie midbasy powinienes zamontowac w panelu przykreconym do drzwi, z tego co widze masz glosnik przykrecony do połaci tapicerskiej. Taki montaz mija sie z celem ze wzgledu na sztywnosc konstrukcji. Pozatym, montujac panel mozesz spokojnie wsadzic glosnik 165mm (chyba, ze masz 165 i sa zamontowane do panelu to przepraszam)
wystarczy wyciac przetloczenie, po czym, po malych przerobkach i obciagnieciu (:)) materialem akustycznieabojetnym zpowrtottem zamontowac
moje drzwi w CA0:
Kleju napisał/a: | No chyba ze podlaczysz to pod jeden wzmacniacz a glosniki polaczysz szeregowo! |
mija sie z celem, poniewaz takie podlaczenie daje nam rezystancje 8Ohm co skutkuje nizsza moca wzmacniacza, lepiej dac te dwa glosniki rownlolegle uzyskujac wypadkowa rezystancji 2Ohm i do tego wzmak stabilny do 2Ohm...albo szerogowo-rownolegle na 4glosniki, ale to Ci szyby wypcha |
|
|
|
 |
Kleju
Forumowicz Mivec Power

|
Wysłany: 29-11-2006, 00:03
|
|
|
nippo napisał/a: | przednie midbasy powinienes zamontowac w panelu przykreconym do drzwi, z tego co widze masz glosnik przykrecony do połaci tapicerskiej. Taki montaz mija sie z celem ze wzgledu na sztywnosc konstrukcji. poza tym, montujac panel mozesz spokojnie wsadzic glosnik 165mm (chyba, ze masz 165 i sa zamontowane do panelu to przepraszam) |
no wiesz nippo:-))) oczywiscie ze glosniki mam 165 i sa przykrecone do pierscieni z mdf-u do drzwi! do tapicerki sa przykrecone tylko maskownice do tego drzwi sa jeszcze wytlumione tasma dekarska od srodka i zewnatrz!!! Drzwi sa szczelnie wytlumione i przynajmniej jak podkrece glosnosc nic nie stuka, puka itp a zamykaja sie jak w mercedesie klasy s:-))) |
|
|
|
 |
nippo [Usunięty]
|
Wysłany: 29-11-2006, 00:21
|
|
|
Kleju, to dobrze...to te maskownice zmien chociaz....wiem czepiam sie |
|
|
|
 |
Kleju
Forumowicz Mivec Power

|
Wysłany: 29-11-2006, 09:58
|
|
|
nippo napisał/a: | Kleju, to dobrze...to te maskownice zmien chociaz....wiem czepiam sie |
a dlaczego mam je zmienic??? co w nich jest nie tak??? bo jakos nie rozumiem |
|
|
|
 |
nippo [Usunięty]
|
Wysłany: 29-11-2006, 10:01
|
|
|
jakos srednio to wyglada ale to kwestia gustu |