[Cari 1.9DI-D] Proszę o szybka odpowiedz |
Autor |
Wiadomość |
WhiteCraft
Nowy Forumowicz WhiteCraft

Auto: Mitsu Carisma 1,9 DI-D 2000r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-10-2011, 21:04 [Cari 1.9DI-D] Proszę o szybka odpowiedz
|
|
|
mam 2 pytania
1 to jaką trzeba kupić diodę żarówkę czy co tam jest aby działało podświetlenie w komputerze bowiem w nocy czy tez jak jest ciemno mi nie podświetla komputera tzn tego co pokazuje czas oraz spalanie itp no i radio za dnia widze w nocy czy włącze światła jakie bym nei dal nie podświetla wiec sie domyślam ze to co podświetla sie przepaliło ale nie wiem co to a nie chce rozbeirać panelu całego nim tego nie kupie
2 pytanie jak podłączyć podswietlaną Gałke do skrzyni biegów gdzie poprowadzić najszybciej kabelek od tej gałki aby podłączyc jej zasilanie takie które sie zalącza z odpaleniem silnika najlepiej
Auto to Carisma DI-D 2000 rocznik |
_________________ Mitsubishi Carisma 1,9 DI-D 2000r
Radio PH-1000W jak ktoś ma jego schemat budowy to ja cały czas szukam chcę wyprowadzic obcje z radia Disp na zewnątrz albo podłączyc pod nowe radio aby sterować wyświetlaczem normalnie
GG 1703918 |
|
|
|
 |
pawelsonx
Forumowicz
Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 77 razy Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 1606 Skąd: Piotrków Tryb.
|
Wysłany: 24-10-2011, 00:46
|
|
|
WhiteCraft napisał/a: | 2 pytanie jak podłączyć podswietlaną Gałke do skrzyni biegów gdzie poprowadzić najszybciej kabelek od tej gałki aby podłączyc jej zasilanie takie które sie zalącza z odpaleniem silnika najlepiej
|
bezpośredni do zapalniczki znajduje się blisko lewarka. Może trochę wiszący kabel przesadzać.
Jak masz problem z biegami to żeby lepiej był widoczne ułożenie biegów w twojej skrzyni i żebyś nie musiał odwracać co chwile głowy patrząc na lewarek rozrysuj sobie na kartce którą przyklej gdzieś w widocznym miejscu.
[ Dodano: 24-10-2011, 00:48 ]
WhiteCraft napisał/a: | 1 to jaką trzeba kupić diodę żarówkę czy co tam jest aby działało podświetlenie w komputerze bowiem w nocy czy tez jak jest ciemno mi nie podświetla komputera tzn tego co pokazuje czas oraz spalanie itp no i radio za dnia widze w nocy czy włącze światła jakie bym nei dal nie podświetla wiec sie domyślam ze to co podświetla sie przepaliło ale nie wiem co to a nie chce rozbeirać panelu całego nim tego nie kupie |
z tego co się orientuje za to odpowiada jeden bezpiecznik |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21953 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 24-10-2011, 12:50
|
|
|
pawelsonx napisał/a: | Jak masz problem z biegami to żeby lepiej był widoczne ułożenie biegów w twojej skrzyni i żebyś nie musiał odwracać co chwile głowy patrząc na lewarek rozrysuj sobie na kartce którą przyklej gdzieś w widocznym miejscu. | Bo padnę |
|
|
|
 |
WhiteCraft

|
Wysłany: 24-10-2011, 20:04
|
|
|
pawelsonx napisał/a: |
[ Dodano: 24-10-2011, 00:48 ]
z tego co się orientuje za to odpowiada jeden bezpiecznik |
Gdzie szukać tego bezpiecznika wiesz może ? |
Radio PH-1000W jak ktoś ma jego schemat budowy to ja cały czas szukam chcę wyprowadzic obcje z radia Disp na zewnątrz albo podłączyc pod nowe radio aby sterować wyświetlaczem normalnie
GG 1703918 |
|
|
|
 |
marcindy
Forumowicz
Auto: Cari 1.9TD GLX '97
|
Wysłany: 24-10-2011, 20:52
|
|
|
pawelsonx napisał/a: | Jak masz problem z biegami to żeby lepiej był widoczne ułożenie biegów w twojej skrzyni i żebyś nie musiał odwracać co chwile głowy patrząc na lewarek rozrysuj sobie na kartce którą przyklej gdzieś w widocznym miejscu. |
Bardzo kiepski pomysł.
1. Kartkę może coś zniszczyć - mnie kiedyś wywiało kartkę jak otworzyłem okno i ledwo do domu dojechałem.
2. Przy jeździe w nocy musisz zrobić podświetlenie kartki, a to już trąci takim wiejskim tuningiem i nie każdemu może się podobać.
Dużo lepiej sprawdzi się podświetlana na niebiesko gałka. |
|
|
|
 |
pawelsonx
Forumowicz
Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 77 razy Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 1606 Skąd: Piotrków Tryb.
|
Wysłany: 24-10-2011, 20:53
|
|
|
chyba pod kierownicą nad pedałami ja miałem wersje RHD |
|
|
|
 |
WhiteCraft

|
Wysłany: 24-10-2011, 21:12
|
|
|
marcindy napisał/a: |
Dużo lepiej sprawdzi się podświetlana na niebiesko gałka. |
Ja mam właśnie taką podświetlana Gałkę i chcę ja zamontować podświetla sie na niebiesko
czy mógłby ktoś zrobić zdjęcie i zaznaczyć na nim który to bezpiecznik odpowiada za podświetlenie komputera |
GG 1703918 |
|
|
|
 |
|