Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.6] Wzrastające obroty na ssaniu
Autor Wiadomość
mencli 
Nowy Forumowicz

Auto: carisma 1.6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-09-2011, 18:14   [Cari 1.6] Wzrastające obroty na ssaniu

Witam!
Mam mały problem ponieważ po odpaleniu zimnego auta obroty na ssaniu są np. koło 2000 po czym za chwile wzrastają nawet do 3000 ale wtedy ruszam i jadę i już jest ok jak się nagrzeje to obroty są ok stabilne.

kamir 
Mitsumaniak
TK

Auto: Carisma GLX 1.8 SOHC+LPG '96r
Wysłany: 20-10-2011, 16:52   

mencli, znalazłeś rozwiązanie problemu ??

Pozdrawiam
Kamir

pitu90 
Forumowicz

Auto: Hyundai Tucson
Wysłany: 15-11-2011, 21:47   

u mnie jest dokładnie to samo .. odpalam jest 2000 i rośnie do 2500 nawet do 3000,a może to byc przez akumulator? bo myślę już wymienić po 6 latach ;p

Paul119 
Forumowicz
Paul119

Auto: VW Golf 4
Wysłany: 16-11-2011, 01:14   

A może problem tkwi w przytkanej lub nie za bardzo sprawnej przepustnicy? Czy gaśnie jak puścisz gaz będąc rozpędzonym? Może to wina silniczka krokowego?

pitu90 
Forumowicz

Auto: Hyundai Tucson
Wysłany: 16-11-2011, 09:20   

nie, nie gaśnie.

site3 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma
Wysłany: 23-11-2011, 21:01   

Jeśli chodzi o aku to raczej nie jego wina , on odpowiada za podanie samego napiecia jesli jest sprawny a w tym wypadku tak jest bo silnik odpala to znaczy ze ok. ja osobicie takie obroty mialem po czyszczeniu krokowca , albo po resecie kompa...a pozniej mialem nawet za male obroty po odpaleniu silnika zimnego tak jak byc ssanie wogole sie nie urachamialo...wszystko to ta nie zlomna elektronika ...

mencli 
Nowy Forumowicz

Auto: carisma 1.6
Wysłany: 25-11-2011, 21:26   

pitu90, problem zaczyna się rozwiązywać :-) a dokładnie tak wyczyściłem przepustnice i silniczek krokowy, no i zauważyłem że obroty na jałowym są jakieś za wysokie bo już nawet na 1200 dochodziły więc wkręciłem śrubką na przepustnicy tak żeby obroty były na 1000 na jałowym, i po tym zabiegu rano odpalam i obroty rosną do 2300 czyli mniej no i jutro się będę bawił żeby ładnie ustawić obroty na jałowym jak książka pisze czyli koło 800 i zobaczymy co wtedy, dam znać co wyszło :-)

Odpowiedz do tematu