Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przegub zewnętrzny
Autor Wiadomość
502marian 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-10-2011, 00:41   Przegub zewnętrzny

W mojej carismie 1.9 DiD, 102 km, 2004r. prawdopodobnie zaczyna hałasowć przegub zewnetrzny prawego koła. Czy w tej konkretnej wersji mozliwa jest wymiana samego przegubu zewnętrznego czy konieczna będzie wymiana całej półosi? Jeżeli przegub jest rozbieralny to proszę o krotką odpowiedż od której strony zaczyna sie jego zdjęcie (od przegubu wewnetrznego?? i czy są tam jakieś srubki??) i czy konieczne są do tego jakieś specjalistyczne narzedzia (prasa??).

Ponadto jeżeli ktoś w okolicach Warszawy może polecić warsztat (nie ASO) w którym wykonywał powyższą naprawę i polegała ona na wymianie tylko przegubu a nie całej półosi to będę bardzo wdzięczny.

Wrzuciłem to zapytanie na forum, dlatego że 2 mechaników u których byłem twierdzą że trzeba wymienić całą półoś. Na forum wyczytałem coś zupełnie innego a w intercarsie nawet można kupić sam przegub zewnętrzny.

mitsiu 
Nowy Forumowicz
Mitsumaniak

Auto: CARISMA 1.6 LPG
Wysłany: 25-10-2011, 01:38   

Da radę samemu. Tutaj masz pełen opis na przykładzie HONDY:
http://www.honda-crx.info/forum/portal.php?show=23

502marian 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma
Wysłany: 25-10-2011, 14:52   

Wielkie dzieki za wizualizację.
Szczerze mówiąc nie mam ochoty samemu zabierac się do wymiany przegubu, dlatego że ostatnie moje naprawy przynosiły wiecej strat niz pozytku :)
Jak na razie nie znalazłem żadnego kumatego mechanika, który chciałby się podjąć wymiany samego przegubu zewnętrznego w Warszawie oraz okolicach. Wszyscy chcą wymieniac całą półoś.
Jeżeli ktoś może polecić warsztat lub osobę w Wawie lub okolicach (najlepiej osobę która już robiła dany model) będę bardzo wdzięczny. W przeciwnym wypadku nie pozostanie mi nic innego jak dokonać wymiany własnymi siłami, czego chcę uniknąć z powodów opisanych powyżej :) )

Odpowiedz do tematu