|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przegub zewnętrzny |
Autor |
Wiadomość |
502marian
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-10-2011, 00:41 Przegub zewnętrzny
|
|
|
W mojej carismie 1.9 DiD, 102 km, 2004r. prawdopodobnie zaczyna hałasowć przegub zewnetrzny prawego koła. Czy w tej konkretnej wersji mozliwa jest wymiana samego przegubu zewnętrznego czy konieczna będzie wymiana całej półosi? Jeżeli przegub jest rozbieralny to proszę o krotką odpowiedż od której strony zaczyna sie jego zdjęcie (od przegubu wewnetrznego?? i czy są tam jakieś srubki??) i czy konieczne są do tego jakieś specjalistyczne narzedzia (prasa??).
Ponadto jeżeli ktoś w okolicach Warszawy może polecić warsztat (nie ASO) w którym wykonywał powyższą naprawę i polegała ona na wymianie tylko przegubu a nie całej półosi to będę bardzo wdzięczny.
Wrzuciłem to zapytanie na forum, dlatego że 2 mechaników u których byłem twierdzą że trzeba wymienić całą półoś. Na forum wyczytałem coś zupełnie innego a w intercarsie nawet można kupić sam przegub zewnętrzny. |
|
|
|
 |
mitsiu
Nowy Forumowicz Mitsumaniak
Auto: CARISMA 1.6 LPG
|
|
|
|
 |
502marian
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma
|
Wysłany: 25-10-2011, 14:52
|
|
|
Wielkie dzieki za wizualizację.
Szczerze mówiąc nie mam ochoty samemu zabierac się do wymiany przegubu, dlatego że ostatnie moje naprawy przynosiły wiecej strat niz pozytku
Jak na razie nie znalazłem żadnego kumatego mechanika, który chciałby się podjąć wymiany samego przegubu zewnętrznego w Warszawie oraz okolicach. Wszyscy chcą wymieniac całą półoś.
Jeżeli ktoś może polecić warsztat lub osobę w Wawie lub okolicach (najlepiej osobę która już robiła dany model) będę bardzo wdzięczny. W przeciwnym wypadku nie pozostanie mi nic innego jak dokonać wymiany własnymi siłami, czego chcę uniknąć z powodów opisanych powyżej ) |
|
|
|
 |
|
|