|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1G 90-94] Problemy z elektryką Eclipse 1g 4g63 |
Autor |
Wiadomość |
verga
Nowy Forumowicz
Auto: Eclipse 2.0 1993
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-10-2011, 23:06 [1G 90-94] Problemy z elektryką Eclipse 1g 4g63
|
|
|
Witam,
od pewnego czasu, w sumie chyba od remontu silnika po zerwanym mniejszym pasku rozrządu ( wiadomym jest że wkręcił się w duży ) , mam problemy z mocą. Auto dławi się i kiepsko wkręca do około 3 tys obr. . Po za tym silnik dużo szybciej się grzeje. Czy to może być kwestia ustawienia zapłonu ? Już dłuższy czas zbieram się do elektryka z tym problemem , ale nie mam nigdy czasu.
Ale do załatwienia tematu zmobilizuje mnie chyba sytuacja z dzisiejszego dnia. Odpalając rano auto zapaliły mi się normalnie kontrolki , ale 3 z nich pozostały zapalone : chłodnica, akumulator i hamulec ręczny. Po południu wracając z pracy paliły się te same.
Od czasu do czasu zapala mi się też kontrolka ABSu , ale jest to spowodowane zacinaniem się silniczka od ABS. Jak po wyłączeniu samochodu nadal chodzi to uderzam go delikatnie i zaraz przestaje chodzić.
Czy taka dziwna konfiguracja kontrolek może być spowodowana jakimś konkretnym błędem ? Czy może podejrzewać np przebicie gdzieś w instalacji i proste zwarcie ?
Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
|
 |
viader
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 16 razy Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 770 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 27-10-2011, 08:30
|
|
|
Taka kombinacja kontrolek to może być padnięty alternator, przynajmniej u mnie tak było. Sprawdź też klemy, czy są czyste i mocno dokręcone. |
|
|
|
 |
|
|