[Cari 1.6] Montaż klimatyzacji |
Autor |
Wiadomość |
kaszel [Usunięty]
|
Wysłany: 30-05-2007, 17:51 [Cari 1.6] Montaż klimatyzacji
|
|
|
Witam, chciałbym zamontować klimatyzacje do swojej bryczki i tutaj pojawia się moje zapytanie - czy ktoś już to robił, czy jest z tym dużo problemu? kompletną klimę (z manualnym sterowaniem) mogę dostać za 1k zł i tu 2-gie pytanie: opłaca się? I ostatnie: czy montaż klimatronica wymaga jeszcze jakichś dodatków (mam na myśli dodatkową elektronikę) czy tylko panel sterowania?
Za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam - kaszel |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 30-05-2007, 18:56
|
|
|
Manualna klimę w zasadzie da się założyć mając komplet rurek, sprężarkę ze sprzęgłem i kółkiem, inny pasek, osuszacz z zaworkiem rozprężnym, chłodnicę i wiatrak klimy, wymiennik i pewnie parę innych gratów - nie sądzę ze to wszystko dostaniesz za te 1kzł.
Automatycznej nie założysz bo do tego dochodzi jeszcze kompletnie inna automatyka (komp klimy i panel) oraz masę rzeczy pod deską - system cięgien i siłowników kompletnie inny niż w manualnej, do tego czujniki temp. zewnętrznej, wewnętrznej, nasłonecznienia itp. itd. i byc może inne wiązki kabli. Maaasa roboty, gratów, problemów. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
kaszel [Usunięty]
|
Wysłany: 30-05-2007, 19:11
|
|
|
Dzięki za podpowiedź, a jeśli chodzi o ten 1k zł to bez kitu - pytałem gościa na allegro o cały komplet z anglika i pierwsza cena była 1,2k a na drugi dzień poprawił na 1k. Czyli rozumiem, że warto się przejechać 250km.
Samemu próbować to poskładać czy lepiej oddać do fachmana? |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 30-05-2007, 19:21
|
|
|
Klimę z anglika można sprzedawcy w odbyt wcisnąć.......
Takie same:
- sprężarka z mocowaniem
- skraplacz
- filtr bez rurek
- włącznik
Inne:
CAŁA reszta
[ Dodano: 30-05-2007, 19:22 ]
PS. wartość kompletu klimy z prawostronnego auta oceniam na MAX 300 zł |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 30-05-2007, 19:45
|
|
|
No właśnie Bartek to napisał - ja zapomniałem dodać - klimę z angola to odpuść - conajwyżej pojedyncze graty się nadadzą bo wszelkie rurki itp. rzeczy są odwrotne długościami i gięciem itp. sprawami więc nie pasują do normalnego auta. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
kaszel [Usunięty]
|
Wysłany: 30-05-2007, 20:09
|
|
|
Teraz to konkret. Wielkie dzięki Panowie za wyprowadzenie mnie z podniecenia [/b] |
|
|
|
 |
Koraliki [Usunięty]
|
Wysłany: 10-06-2007, 13:46
|
|
|
a ja sie jeszcze zapytam - czy ktos probowal montowac klime do swojego auta? gdzie sie to robi i jaki to jest koszt mniej wiecej? |
|
|
|
 |
cncbp
Nowy Forumowicz
Auto: carisma
|
Wysłany: 15-08-2011, 20:34
|
|
|
witam
ja zamontowalem sobie reczna klime w tym roku ,koszt klimy z nabiciem 700 zl
montaz okolo 4 godzin nic trudnego wiekszosc czesci z anglika tylko parownik i jedna rurka z wersji europejskiej |
|
|
|
 |
|