|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] Problem z odpaleniem samochodu |
Autor |
Wiadomość |
Skrzypek
Mitsumaniak
Auto: Carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-11-2011, 07:18 [Cari 1.6] Problem z odpaleniem samochodu
|
|
|
Witam. Niestety moja Cari niedomaga. Mam problem z odpaleniem autka na zimnym silniku. Tzn, odpala za 2,3 razem od razu albo po dłuższym kręceniu rozrusznikiem. Problem mam od połowy sierpnia do dziś nierozwiązany.
Na początku zauważyłem, że mam zaśniedziałe styki, tak więc wszystko wyczyściłem i świece zmieniłem na Denso ale to nie pomogło. Potem akurat padł rozrusznik i wymienione zostały szczotki i tylko szczotki (chodź się upierałem, żeby sprawdzono bendix, to mechanik się upierał, że w moim wypadku nie trzeba tego robić - niestety w Oleśnicy nie ma dobrych mechaników, ba ja żadnego dobrego nie spotkałem). Troszkę powlewałem dodatków STP i dalej nic, jak również lepsze paliwko. Na koniec wymieniono pompę paliwa i dalej nic.
Nie wiem w sumie w czym szukać dalej przyczyny.
PS. Moja Cari to silniczek 1.6 66 kw rocznik 96 |
|
|
|
 |
zbychu 37
Forumowicz
Auto: mitsubishi carisma 1998r
Pomógł: 5 razy Dołączył: 11 Paź 2007 Posty: 80 Skąd: zastocze
|
Wysłany: 02-11-2011, 07:30
|
|
|
Dużo osob posiadających to auto ma ten sam problem co opisujesz. No niestety z tego co wyczytalem nikt nie umie zdiagnozowac przyczyny tego niedomagania |
_________________ zbychu
carisma 1.6 lpi 98r
galant 1.8 td 90r |
|
|
|
 |
i9i
Mitsumaniak Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
Pomógł: 46 razy Dołączył: 19 Sie 2010 Posty: 2219 Skąd: Kerkrade
|
Wysłany: 02-11-2011, 07:41
|
|
|
Skrzypek napisał/a: | niestety w Oleśnicy nie ma dobrych mechaników |
Ostatnio jeżdżę na starą odlewnię na Lwowskiej i nie narzekam, ale przez kilkunastu już przebrnąłem i większość napraw wykonuję sam. |
_________________ Pozdrawiam
Adrian
Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje
 |
|
|
|
 |
Skrzypek
Mitsumaniak
Auto: Carisma
|
Wysłany: 02-11-2011, 08:40
|
|
|
W sumie fakt, to może być wszystko od immo do zapowietrzonego układu paliwowego
[ Dodano: 02-11-2011, 13:17 ]
Znalazłem ciekawy artykuł odnośnie trudności z odpaleniem i sądzę, że się może przydać, tak wiec od dziś bardziej konkretnie się biorę do sprawdzenia samochodu.
http://opel24.com/porady/...nie-zapala.html
[ Dodano: 27-01-2012, 07:23 ]
Problem naprawiony. Nigdy bym nie wpadł, że to wina instalacji gazowej, w sumie przez to, że problem przez 2 gazowników był zbyty, bo auto dobrze jeździło itd. Dodam, że każdy z tych 2 gazowników inaczej mi mapę poustawiał i ciśnienie gazu. W końcu się wkurzyłem i pojechałem do gazownika tam gdzie zakładany gaz miałem. Po rozmowie przez telefon już sam wspomniał, że membrany mogą puszczać w parowniku (tamtych 2 zlało temat, bo wg ich jakby membrany puszczały to bym na gorącym nie odpalał a nie na zimnym) i to zrobi. Hmm jedna z milszych wiadomości:D. Za naprawę miałem zapłacić maks 200 zł, ale co lepsze, przez to, że czekałem na niego 2 godziny to zrobił mi naprawę za darmo:D.
Ogólnie to polecam AGAZ na terenie giełdy samochodowej we Wrocławiu. |
|
|
|
 |
|
|