sterowanie lusterkami |
Autor |
Wiadomość |
imij
Nowy Forumowicz
Auto: MSS
|
Wysłany: 13-10-2011, 09:00 sterowanie lusterkami
|
|
|
Witam
brak sterowania lusterkami,bezpiecznik dobry-jakieś pomysły? |
|
|
|
 |
drtymf
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,9 DID Comfort BFL
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Wrz 2009 Posty: 819 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 13-10-2011, 09:42
|
|
|
Zepsuty przełącznik - lewe/brak sterowania/prawe może nie przełącza na lusterko do regulacji.
Zepsuty "joystick" sterowania.
Nie łączy któraś kostka.
Sprawdzaj miernikiem po kablach i wtyczkach czy dochodzi napięcie na moduł sterujący, potem w module po kolei czy pojawia się napięcie wtedy kiedy powinno.
Bo zakładam że obydwa lusterka się nie ruszają w obojętnie którą stronę. |
_________________ Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy.
 |
|
|
|
 |
kisian
Mitsumaniak kisian 00537
Auto: MSS 1.6 2003
Pomógł: 15 razy Dołączył: 16 Sty 2007 Posty: 546 Skąd: Wola Dębińska
|
Wysłany: 13-10-2011, 11:22
|
|
|
Może to zabrzmi jak robienie z kogoś idioty, ale czy suwak nad dżojstikiem przesunąłeś w prawo lub w lewo? Bo ja raz w zaaferowaniu próbowałem ustawiać bez jego przesunięcia... |
|
|
|
 |
imij
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 13-10-2011, 15:44
|
|
|
kisian napisał/a: | Może to zabrzmi jak robienie z kogoś idioty, ale czy suwak nad dżojstikiem przesunąłeś w prawo lub w lewo? Bo ja raz w zaaferowaniu próbowałem ustawiać bez jego przesunięcia... |
idiotyczne zachowania zdarzają się każdemu ale.....wpadłem na en suwak od razu.załatwiłe drugi przełacznik,chwilę pochodziły i koniec |
|
|
|
 |
miras_l
Forumowicz

Auto: Space Star 1.6 Comfort
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Lut 2010 Posty: 32 Skąd: Garwolin
|
Wysłany: 15-10-2011, 21:57
|
|
|
miałem podobną wadę, pomogło rozebranie "joysticka" i umycie gumek pod ciepłą wodą z mydłem, a najlepiej spryskać dezodorantem (trochę alkoholu) i dopiero umyć
tylko nie 40% lub 99% ( ) bo gumki stwardnieją i się rozpadną, zasada taka sama jak w pilocie TV |
|
|
|
 |
imij
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 02-11-2011, 23:22
|
|
|
miras_l napisał/a: | miałem podobną wadę, pomogło rozebranie "joysticka" i umycie gumek pod ciepłą wodą z mydłem, a najlepiej spryskać dezodorantem (trochę alkoholu) i dopiero umyć
tylko nie 40% lub 99% ( ) bo gumki stwardnieją i się rozpadną, zasada taka sama jak w pilocie TV |
wymieniłem dwie kostki sterujące i lusterka chodzą tylko w jedną stronę i tylko do góry
????? |
|
|
|
 |
|