|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAxx] Brak pozycji i oswietlenia przycisków |
Autor |
Wiadomość |
DarkMark [Usunięty]
|
Wysłany: 26-02-2012, 17:03 [EAxx] Brak pozycji i oswietlenia przycisków
|
|
|
Pozdrawiam wszystkich.
Mam zwarcie w ukł. el. i wywala bezpiecznik od świateł poz. w skrzynce pod maską. W związku z tym nie ma pozycji z prawej strony, przód i tył oraz oświetlenia przycisków na desce. Swiatła mijania są i reszta świeci. Wymieniłem żarówki i sprawdziłem kostki. Wydają się być w porządku
Jeśli ktoś miał podobny problem to co było źródłem zwarcia? Nie mogę teraz grzebać przy kablach,a i za bardzo nie wiem gdzie szukać. Do elektryka moge uderzyć dopiero za tydzień więc może ktoś coś podpowie? |
Ostatnio zmieniony przez Owczar 26-02-2012, 22:49, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 26-02-2012, 21:26
|
|
|
A czy wymieniałeś może ostatnio radio i jeśli tak, to czy działa poprawnie? |
|
|
|
 |
DarkMark [Usunięty]
|
Wysłany: 26-02-2012, 21:46
|
|
|
Nie. Radio ma 2 lata i działa dobrze. |
|
|
|
 |
Mare
Mitsumaniak Mare

Auto: Red Dragon EA5A
Pomógł: 3 razy Dołączył: 21 Lis 2010 Posty: 570 Skąd: Gdynia
|
|
|
|
 |
m6riano
Mitsumaniak Użytkownik zbanowany

Auto: EA2W,98r,136KM,LPG 446tkm
Pomógł: 25 razy Dołączył: 24 Sie 2009 Posty: 7356 Skąd: Gdzie Syrenka w herbie jest!
|
Wysłany: 27-02-2012, 20:22
|
|
|
DarkMark napisał/a: | Mam zwarcie w ukł. el. i wywala bezpiecznik od świateł poz. w skrzynce pod maską. |
Raz ci go wywaliło czy cały czas wywala jak go zmieniasz?
DarkMark napisał/a: | Jeśli ktoś miał podobny problem to co było źródłem zwarcia? |
U mnie żródłem zwarcia był jakiś goły przewód, prawdopodobnie od podświetlania podłokietnika...
ogólnie nie wiem czemu ale całe to podświetlenie zegarów,podłokietnika,pokręteł od nawiewu,regulacji wysokości lamp oraz przeciwmgielnych jest pod bezpiecznik od pozycji, nie wiem czemu skoro pod kierą są bezpieczniki i jest od zegarów.
Sprawdź może w podłokietniku lub pod korytkiem czy przypadkiem linka od ręcznego nie przytarła ci przewodów...
Jeśli nie to może zegary ci gdzie s zwierają.
Ogólnie musisz sprawdzić wszystkie odbiorniki prądu które idą pod ten bezpiecznik czyli jeszcze schowek,podświetlenie przycisków do przeciwmgielnych oraz pokrętło do regulacji poziomu lamp. |
_________________ Użytkownik zbanowany za działalność komercyjną - produkcja i sprzedaż naklejek Klubowych Mitsumaniaki.
 |
|
|
|
 |
DarkMark [Usunięty]
|
Wysłany: 06-03-2012, 08:22
|
|
|
Wywala go za każdym razem, jak włączę światła. Dzięki za podpowiedź, bedę szukał przyczyny wg twoich wskazówek. |
|
|
|
 |
m6riano
Mitsumaniak Użytkownik zbanowany

Auto: EA2W,98r,136KM,LPG 446tkm
Pomógł: 25 razy Dołączył: 24 Sie 2009 Posty: 7356 Skąd: Gdzie Syrenka w herbie jest!
|
Wysłany: 06-03-2012, 16:35
|
|
|
Posprawdzaj kostki w lampach, psiknij kontakt-sprejem...jak chcesz sie pobawić to powyjmuj wszystkie możliwe żarówki i wsadzaj bezpiecznik, może trafisz na tą która ci robi zwarcie.. |
_________________ Użytkownik zbanowany za działalność komercyjną - produkcja i sprzedaż naklejek Klubowych Mitsumaniaki.
 |
|
|
|
 |
|
|