|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
jak się naciąga paski |
Autor |
Wiadomość |
hrycnet
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero III
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-11-2011, 18:16 jak się naciąga paski
|
|
|
Mam pytanie trochę prozaiczne, ale jak ostatnio naciągałem pasek od sprężarki to zerwałem naciąg. A teraz chciałbym naciągnąć dwa paski, które przechodzą od wentylatora do alternatora. Mam dylemat jak się je naciąga ? |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 12-11-2011, 00:44 Re: jak się naciąga paski
|
|
|
hrycnet napisał/a: | Mam pytanie trochę prozaiczne, ale jak ostatnio naciągałem pasek od sprężarki to zerwałem naciąg. A teraz chciałbym naciągnąć dwa paski, które przechodzą od wentylatora do alternatora. Mam dylemat jak się je naciąga ? |
Naciągasz alternatorem, zboku jest śruba do naciągu. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
hrycnet
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero III
|
Wysłany: 12-11-2011, 08:26 Re: jak się naciąga paski
|
|
|
zbyszekm2 napisał/a: | hrycnet napisał/a: | Mam pytanie trochę prozaiczne, ale jak ostatnio naciągałem pasek od sprężarki to zerwałem naciąg. A teraz chciałbym naciągnąć dwa paski, które przechodzą od wentylatora do alternatora. Mam dylemat jak się je naciąga ? |
Tak myślałem Panie Zbyszku, ale tylko chcę się upewnić, czy trzeba jakąś przeciwnakrętke poluzować i w celu dobrego dojścia do alternatora zdejmuj się przylegający gumowy wąż?
Pozdrawiam.
[ Dodano: 13-11-2011, 15:16 ]
hrycnet napisał/a: | zbyszekm2 napisał/a: | hrycnet napisał/a: | Mam pytanie trochę prozaiczne, ale jak ostatnio naciągałem pasek od sprężarki to zerwałem naciąg. A teraz chciałbym naciągnąć dwa paski, które przechodzą od wentylatora do alternatora. Mam dylemat jak się je naciąga ? |
Tak myślałem Panie Zbyszku, ale tylko chcę się upewnić, czy trzeba jakąś przeciwnakrętke poluzować i w celu dobrego dojścia do alternatora zdejmuj się przylegający gumowy wąż?
Pozdrawiam. |
Dobrze jak zwykle wystarczy dobrze się przyjrzeć jest przeciwnakrętka. Nie trzeba ściągać rur gumowych, ale dojście jak na tak dużą maszynę prawie jak FIAT 126p.
Pozdrowienia. |
|
|
|
 |
|
|