[2.5 TD] problem z silnikiem a może to wtryski bo pokraka dy |
Autor |
Wiadomość |
Eskel
Nowy Forumowicz
Auto: PAJERO 1 '88
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-10-2011, 22:09 [2.5 TD] problem z silnikiem a może to wtryski bo pokraka dy
|
|
|
witam wszystkich, i jak w temacie. problem polega na tym że po odpaleniu dymi(wiem ze to diesel i to jego urok ale...). nie ma znaczenia czy silnik zimny czy nie-pokraka potrafi zadymić i to bardzo. objawia się to jakby przyduszeniem, pokrak przydusi sie, a potem pusci bąka i wyrywa do przodu aż miło. za mna z tyłu chmura ciemnego dymu- niedobrze- ale zastanawia mnie co jest przyczyną w czasie przyduszenia slychac "jak pięknie grają wtryski" i ...wlasnie tu jest problem.
wymienione wtryski na nowe-wyregulowane, pompa naprawiona 2 miesiace temu(w zasadzie po kapitalnym remoncie wiec jakby nowa), filtr paliwa wymieniony na nowy, filtr powietrza nowy a pokraka puszcza "bąka" tak jakby się zawieszała(a może zalewała )pompa paliwa.jakies sugestie co do powodu bąków?ja nie mam pojecia. poczebna pomoc jak jasna .... |
_________________ [...] prawdziwa wojna - a kilka prawdziwych wojen widziałem - pod względem porządku i ładu do złudzenia przypomina ogarnięty pożarem burdel.
Jaskier Pół wieku poezji |
|
|
|
 |
Anntoni
Forumowicz

Auto: Pajero 2,5 TD '89
|
Wysłany: 16-10-2011, 21:39
|
|
|
witaj
a turbina sprawna?
moja bierze olej i dymi jak cholera
poza tym mam przedmuchy (pierscienie do wymiany), mysle ze z tego powodu tez dymi:) |
|
|
|
 |
Eskel
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 17-10-2011, 08:50
|
|
|
cieżko powiedziec czy uszkodzona-pokrak ma juz 21 lat, moze i troche bierze i dymi, ale zastanawia mnie czemu graja wtryski? |
_________________ [...] prawdziwa wojna - a kilka prawdziwych wojen widziałem - pod względem porządku i ładu do złudzenia przypomina ogarnięty pożarem burdel.
|
|
|
 |
Anntoni
Forumowicz

Auto: Pajero 2,5 TD '89
|
Wysłany: 17-10-2011, 21:29
|
|
|
hmm ale na czym polega to "granie wtryskow",
a moze to zawory masz do regulacji ?
moze one klekotaja? |
|
|
|
 |
Eskel
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 12-11-2011, 20:06
|
|
|
problem zdiagnozowany-po wielu próbach drogą eliminacji --pompa paliwa-padła 1 sekcja.dziaki wszystkim i tym konczymy post
pozdrawiam |
|
|
|
 |
|