|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CA1A 1.3] Colt się nie dogrzewa |
Autor |
Wiadomość |
tomi1982
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Colt 1.3 12V 94 rok
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-11-2011, 17:58 [CA1A 1.3] Colt się nie dogrzewa
|
|
|
Witam ostatnio postanowiłem wymienić płyn w chłodnicy. W tym celu odkręciłem korek na dole chłodnicy spuściłem płyn dalej zakręciłem korek i wlałem od góry płyn do pełna. Odpaliłem silnik i po chwili dolałem jeszcze trochę płynu do zbiornika wyrównawczego. Zostawiłem auto włączone i po pewnym czasie , zauważyłem , że wskazówka od temperatury silnika nie zatrzymała się na połowie skali jak zwykle tylko trochę poniżej . Efektem tego było to , że powietrze z nagrzewnicy było trochę chłodniejsze , ale nadal ciepłe. Myślałem ,że może uszkodził mi się termostat, ale sprawdziłem go i jest sprawny . Czy macie jakieś propozycje jak mam ten problem rozwiązać co mogę sprawdzić ? |
Ostatnio zmieniony przez karolgt 01-12-2011, 19:09, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 15-11-2011, 22:34
|
|
|
tomi1982 napisał/a: | Myślałem ,że może uszkodził mi się termostat, ale sprawdziłem go i jest sprawny | jeżeli nie dogrzewa - to termostat, a trudno zauważyć, że się nie domyka i cały czas chodzi na dużym obiegu, a zimą to od razu "czuć". termostat nie kosztuje dużo, warto wymienić |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
Ostatnio zmieniony przez tomusn 19-11-2011, 18:50, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Radek
Mitsumaniak
Auto: CA0 4g92
|
Wysłany: 17-11-2011, 14:10
|
|
|
Nie wiem jaki masz silnik, ale w 1,6 do spuszczenia calej wody z układu jest jeszcze śruba w bloku silnika, z przodu za chłodnicą. A do odpowietrzenia o ile dobrze pamiętam służy któraś śruba w obudowie termostatu. Ja tak robiłem z 3 lata temu i jest ok - momentalnie gorący i nawet w korkach się nie przegrzewa. |
|
|
|
 |
|
|