Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Stop piratom
Autor Wiadomość
jaceksu79 
Forumowicz

Auto: actyon sports
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-11-2011, 23:32   Stop piratom

Poniżej wklejam komentarze na moim FB pod zdjęciem pewnej kobiety, która VW Caravellą jechała 190km/h mocno się tym szczycąc.
Co o tym myślicie?

"Ja:
Dziewczyny troszkę nogę z gazu. Może to trochę wam uświadomi znaczenie prędkości: http://www.youtube.com/watch?v=rZo2Iizufvo a nawet mobilkom proponuję wybrać się na szkółkę pod Kielcami organizowaną przez Szkołę Jazdy Subaru. Każdy może tam zapisać się swoim autem i poznać jego możliwości. Jedna wielka zaleta- nabierzecie respektu już do prędkości 50km/h.

Ona: oezu

Ja:
a wyobrazić sobie caravelle siadającą mi na plecy przy prędkości blisko 200km/h...... same trupy nic więcej... kiedyś starym sprinterem koleś zasnął w Malborku w środku nocy i wjechał w mojego mesia w tył ( miał może z 60 km/h) Efekt był taki, że to co poczułem to głośny stuk i zobaczyłem jego lampy u mnie w samochodzie. Siła była taka, że połamało oparcie w moim fotelu i znalazłem się na tylnej kanapie. Wtedy także zrozumiałem znaczenie prawidłowo ustawionych zagłówków( na szczęście miałem tak). Dodam Tobie XXXX, że znam caravelle i od 190km/h hamując gwałtownie masz hamulce do 120-110km/h - później już masz twardy pedał i 0 hamowania ( gotujący się płyn hamulcowy)....

Ona:
jezdze od 12 lat, mam na koncie 2 stluczki z mojej winy (pierwsza miesiac po prawku, druga 10 lat temu) i zarysowania i pierdoly z niemojej. jak widac nadal zyje. i zdecydowanie bede dalej jezdzic tak szybko po niemieckich autostradach. nie jestem idiotka zeby hamowac gwaltownie przy 190km/h...

Ja:
a jak już będziesz zmuszona do takiego hamowania? - szczególnie na autostradzie? Czujesz się bezpiecznie mając świadomość, że pojazd którym się poruszasz powyżej pewnych prędkości nie jest wstanie bezpiecznie się zatrzymać?

Ona:
czuje sie bezpieczniej niz w samolocie a przeciez tez latam

Ja:
nic bardziej mylnego - tym bardziej, że mamy Wronę ;-) :-)

Ona:
Jacek, ale chodzi Ci o cos konkretnego? bo nie do konca kumam intencje... ani ze mna nie jezdzisz ani co...

Ja:
Tak... o to , że nie jesteś sama na drodze

Ona:
no wiem, sa tez inni, jednych ja wyprzedzam inni wyprzedzaja mnie, no i?

Ja:
‎...................

Jej koleżanka:
Jeżdżę z nią już od ładnych paru miesięcy dość intensywnie i nigdy w życiu nie czułam się bardziej bezpiecznie w aucie, nawet przy predkości 190. Co innego jak laik jedzie 60...

Ja:
‎"i nigdy w życiu nie czułam się bardziej bezpiecznie w aucie, nawet przy predkości 190" - może to jest brak wyobraźni?"

Tyle.

Kaucz 
Mitsumaniak
EA5A should be RWD!

Auto: było EA5A, jest CM2 i E32A
Wysłany: 23-11-2011, 00:46   

Pilnuj siebie i a nie innych. Tyle.

"Czy Ty naprawdę myślisz, że Galant ma "normalne" hamulce i nie ma żadnych wad? Przecież ten samochód jest co najmniej dziwny." by Hugo.

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Wysłany: 23-11-2011, 06:37   

a dlaczego ma pilnować siebie

być może ta Caravela kiedyś będzie wyprzedzać Ciebie

kupujepolskieprodukty.pl

jaceksu79 
Forumowicz

Wysłany: 23-11-2011, 08:22   

Kaucz napisał/a:
Pilnuj siebie i a nie innych. Tyle.

chciałbyś aby taka królowa szos 2 tonową caravellą rozpędzoną do 190km/h zdjęła Ciebie z drogi?

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 23-11-2011, 08:36   

Pokaż jej crash test przy 200km/h, dama reprezentuje kompletny brak wyobraźni i oczywiście ma swoich zwolenników, ponadto wydaje się być niereformowalnym typem

http://www.youtube.com/watch?v=vFYHovJEUBg

Jak dobrze kojarze to prawdziwa Caravella waży nawet 2300kg
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

Uwex 
The Hitman :-)

Auto: Lancer Sportback 1.8; Colt 1.3
Wysłany: 23-11-2011, 08:58   

To typ osoby niereformowalnej i w swoim mniemaniu nieomylnej. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to tyle, żeby napisała jakimi trasami i kiedy się porusza- niech ludzie mają szansę jej unikać.

viader 
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Wysłany: 23-11-2011, 09:01   

Każdy z nas miał zapewne okazję jechać z taką albo i większą prędkością i w każdej chwili mogło się coś wydarzyć. Myśleliście wtedy o krasztestach przy 200km/h? Jeżdżenie z taką prędkością nie jest mądre ale się zdarza. Panna pisała, że to na niemieckim autobanie, tam ryzyko nie jest wielkie i jest to prędkość dozwolona. Nie przypuszam, aby jeździła non stop 190, wszędzie i w terenie zabudowanym.

Popieram Kaucza, pilnujcie siebie a nie innych. Bo żaden z nas nie jest święty i zapewne każdy myśli, że jest dobrym kierową a w trudnej sytuacji mógłby sobie nie poradzić.

jaceksu79 
Forumowicz

Wysłany: 23-11-2011, 11:26   

robertdg, dokładnie ten filmik jej pokazałem.

viader, spróbować, a robić i być święcie przekonanym, że jest się najlepszym kierowcą świata bo ma się 12 lat prawko to 2 inne rzeczy.

viader 
Mitsumaniak

Wysłany: 23-11-2011, 11:38   

Ale co jest złego w jeździe niemieckim autobanem z v-max? Niemcy robią tak codziennie i ja też bym tak robił. Na trasie gdzie ma się widoczność na kilometr w przód, krzyżówki bezkolizyjne, łagodne zakręty, siatki przeciwko zwierzakom itp. itd. jest dużo bezpieczniej przy 200km/h nawet w starze niż w mieście przy 70, gdzie może w każdej chwili wyjechać auto z bocznej uliczki, wyskoczyć pieszy, dzieciak, zwierze...

Czepiliście się jednej sytuacji i dorabiacie teorie. Nie macie pojęcia jak ta osoba prowadzi na codzień, może dużo bezpieczniej od was.

Natomiast jeśli jest tak jak wywnioskowałem i ta kobieta lata tak autobanami bez ograniczeń to nie widzę w tym nic złego i też bym tak jeździł (w zależności od natężenia ruchu).

Pilnujmy siebie i myślmy za innych na drodze. Wychowywanie zostawny powołanym do tego służbom :wink:

yalook 
Mitsumaniak
2300/KMM

Auto: Lancer 1.8 sedan 2008
Wysłany: 23-11-2011, 12:03   

viader napisał/a:
Wychowywanie zostawny powołanym do tego służbom :wink:
Mamusi i Tatusiowi :?: :wink: :rolleyes:

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Wysłany: 23-11-2011, 14:16   

viader napisał/a:
Pilnujmy siebie i myślmy za innych na drodze. Wychowywanie zostawny powołanym do tego służbom

Cytat:
Popieram Kaucza, pilnujcie siebie a nie innych

nie uważasz ze to jedno kłóci się z drugim ??

myślenie za innych na drodze to pilnowanie właśnie innych by nam krzywdy nie zrobili..
tak tak samo jakbyś powiedział widząc pijanego wsiadającego za kierownicę: pilnujmy siebie a nie innych

kupujepolskieprodukty.pl

jaceksu79 
Forumowicz

Wysłany: 23-11-2011, 14:59   

viader napisał/a:
Natomiast jeśli jest tak jak wywnioskowałem i ta kobieta lata tak autobanami bez ograniczeń to nie widzę w tym nic złego

aha... to że w dalszej rozmowie wyszło, że to auto ma 4 lata, a na szafie jest 150kkm czyli wychodzi 37500km rocznie. No bez kitu ma duże doświadczenie w prowadzeniu upsss przepraszam ... LATANIU autostradami.

Sorry kolego - ale 190km.h w caravelli jest nie bezpieczne obojętnie gdzie by nie jechała i po czym.
Najgorsze jest to, że taka osoba nie jest w stanie sobie uzmysłowić, że stwarza ona zagrożenie życia innym. Bo ja osobiście u szwabów nie widziałem pędzącej caravelli 190km/h

viader 
Mitsumaniak

Wysłany: 23-11-2011, 15:10   

gulgulq napisał/a:
viader napisał/a:
Pilnujmy siebie i myślmy za innych na drodze. Wychowywanie zostawny powołanym do tego służbom

Cytat:
Popieram Kaucza, pilnujcie siebie a nie innych

nie uważasz ze to jedno kłóci się z drugim ??

myślenie za innych na drodze to pilnowanie właśnie innych by nam krzywdy nie zrobili..
tak tak samo jakbyś powiedział widząc pijanego wsiadającego za kierownicę: pilnujmy siebie a nie innych

Z tym pilnowaniem to chodzi mi, że zajmijmy się własnym stylem jazdy. A myślenie za innych na drodze to znana powszechnie zasada ograniczonego zaufania. Nie pouczajmy natomiast kogoś jak ma jeździć, tym bardziej jak nigdy z nim nie jechaliśmy.

Każdy z na pewnie niejednokrotnie zrobił głupszą rzecz i nawet nie ma tej świadomości. Aby pouczać innych najpierw trzeba zacząć od siebie. Koniec mojej dyskusji w tym temacie.

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 23-11-2011, 15:30   

Jak ja lubię czytać tą krucjatę MitsuManiaków :roll: i jak się nakręcacie :mrgreen: może kawki :wink:

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

jaceksu79 
Forumowicz

Wysłany: 23-11-2011, 15:50   

Juiceman napisał/a:
może kawki

masz capucino śmietankowe? :mrgreen:

Odpowiedz do tematu