Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.6] CENTRALNY ZAMEK - nie działa zamykanie klapy tył
Autor Wiadomość
tomicarisma 
Forumowicz

Auto: CARISMA 1,6 '96 + LPG
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-11-2011, 11:12   [Cari 1.6] CENTRALNY ZAMEK - nie działa zamykanie klapy tył

Jeśli ktoś miałby jakiś schemat czytelny do przewodów klapy tylnej z ozncaczeniem centralnego to byłbym wdzięczny. Albo ktoś może pomóc. Ogólnie centralny chodzi we wszystkich drzwiach - natomiast przestał mi działać w klapie tylnej. Nie otwiera i nie zamyka. Po zdjęciu osłony klapy tylnej i przekręceniu kluczyka w drzwiach przednich silniczek nie wysuwa popychadła. Czy tak powinno być? Czy powinien on chodzi gdy jest podpięty - podłączałem go z masą i bez. Gdzie można szukać przyczyny. Z góry dzięki.

p_lewinski
[Usunięty]

Wysłany: 11-11-2011, 12:44   

Centralny zamek powinien reagować na przekręcenie kluczyka w zamku klapy tak samo jak w pozostałych zamkach.

Opis okablowania klapy modeli z 1996 roku znajduje się na stronie 2-32 pliku PHDR9501_A_CARISMA_96_97_ELECTRICAL_WIRING.pdf będącego częścią dokumentacji instalacji elektrycznej dostępnej na forum pod adresem: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=3448.

tomicarisma 
Forumowicz

Auto: CARISMA 1,6 '96 + LPG
Wysłany: 11-11-2011, 13:44   

Dzięki. Już zrobione. Okazało się, że złączka ta po lewej stronie fotela tylnego pasażera była poluzowana. Jakoś się odłączyła. Wcisnąłem i gra wszystko.

ManWithNoName 
Forumowicz
ManWithNoName

Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 2000 r.
Wysłany: 09-12-2011, 23:15   

witam, mam podobny problem. dzisiaj pilotem kilka razy zamykałem i otwierałem drzwi bo zaciął mi sie zamek od strony kierowcy. ku zdziwieniu przestał działac zamek od klapy tylnej. zaznacze ze oprócz klapy tylnej wszystkie zamki działają. co nalezy sprawdzic na początku zanim kupie nowy siłownik? czy mogl sie zużyc?
ta złączka od strony pasażera gdzie sie dokładnie znajduje?

[ Dodano: 09-12-2011, 23:56 ]
recznie zamek nie sprawia zadnego problemu i zamyka klape

Odpowiedz do tematu