|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
cos mi skrzypi |
Autor |
Wiadomość |
puntspusy
Forumowicz

Auto: CBO SuperCharger i CSO
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-04-2007, 12:11 cos mi skrzypi
|
|
|
cos mi tak metalicznie skrzypi gdy wjade w dziure, gdy droga jest dobra niema tego dzwieku, ale na nierownosciach jest i to mnie irytuje, sprawdzalem juz czy to maska bo mialem tak w colcie, sprawdzalem uklady wydechowy ktory tez jest wporzadku.. niepotrafie zlokalizowac skrzypienia, prosze o porady gdzie szukac wydaje mi sie ze skrzypienie jest gdzies z okolic maski ale glowy sobie uciac niedam |
_________________ too much of my life is spend on the weekend
byly:Trabant 601 kabrio homemade malowany sprayem, Trabant 601 od inwalidy z przyspawanym pretem do pedalu sprzegla, Wartburg 353 Kombi wlasnorecznie malowany, Wartburg 353 z szyberdachem, Biała Łada 2103 z wadliwa instalacja elektryczna, Mitsubishi Colt A150 z tylnym nadkolem przebitym przez amortyzator, VW Passat B2 Kombi diesel pieknie chodzil na oranzadzie, Mitsubishi Colt C50 dojechal i wrocil z UK, Laguna I RHD przerobiona na LHD, Fiat Uno z najglosniejszym tlumikiem swiata sprzedany osobie gluchoniemej, Mitsubishi Lancer CBO 4G92 -kompresor z mercedesa M62, Honda Civic EG5- zawor spotkal sie z tłokiem, Seiceto 900 sciagnalem opone z felgi bez zdejmowania kola, Nissan Almera 2,2 di, Lancer CSO -do teraz,Mitsubishi Colt 2008 do teraz |
|
|
|
 |
damianrally [Usunięty]
|
Wysłany: 04-04-2007, 21:28
|
|
|
huuu z tym skrzypieniem moze to byc cokolwiek najlepiej by było jakbys wjechał sobie na kanał i wszystko dokładnie poogladał poruszał posprawdzał moze cos znajdziesz ,przyczyny mozesz tesz szukac w zawieszeniu moze jest cos urwane naruszone tak przynajmniej mielismy w naszej skodzie , jak górne trzymanie sprezyny było ugnite i w trakcie jazdy po nieruwnosciach wydobywały sie ruzne dzwieki |
|
|
|
 |
Andrzej C. [Usunięty]
|
Wysłany: 08-04-2007, 19:54
|
|
|
Witam.
Miałem podobny problem, gdy jechałem po nierównościach to coś skrzypiało z prawej strony tak jakby w rogu pod szybą, a mnie szlag chciał trafić. W końcu znalazłem przyczynę. Otóż, gdy kupiłem swojego Lancera to miał przytarty prawy błotnik, gdy pogadałem z blacharzem, to ustaliliśmy, że wymienię błotnik, bo nie warto go klepać. I właśnie ten nowy błotnik obcierał się o ramę w takim miejscu gdzie góra błotnika dochodzi do słupka dachowego (chyba tak to się nazywa) zaraz pod prawym dolnym rogiem przedniej szyby. Skrzypienie było bardziej intensywne, gdy na tylnych siedzeniach ktoś siedział. Poprawiłem mocowanie błotnika i wszystko ucichło. Proponuje Ci posprawdzać miejsca łączenia karoserii i szukać świeżych otarć z lakieru, ja tak znalazłem swoje skrzypienie.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 08-04-2007, 22:19
|
|
|
Skrzypieć też moga gumy od wahacza..............przyczyn moze być naprawde sporo. Jak masz mozliwość to niech ktoś przyciska maską (jeżeli skrzypienie jest z przodu, lub bagażnikeim jeżeli z tyłu) a druga osoba niech sie położy i slucha skad skrzypienie dochodzi-tak sprawidzisz gumy wahacza (jeżeli to one usłyszysz na bank), jeżeli to bedzie cos innego tez moze usłyszysz dzwięk i uda Ci sie go zlokalizować. Jeżeli nic nie usłyszysz to wtedy mozesz jechac na kanał do warsztatu. |
|
|
|
 |
BRyhu
Nowy Forumowicz BRyhu

Auto: MitsubishiLancer HyundaiLantra
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-11-2011, 10:57
|
|
|
Ja tak miałem w okolicach bagażnika i były to gumy na wahaczach! potraktowałem je silikonem w spreju i ucichło ale na jak długo? |
_________________ Mmmmmmmmmmm...
 |
|
|
|
 |
|
|