|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Klucz/korba(?) do opuszczania koła zapasowego |
Autor |
Wiadomość |
clusca
Nowy Forumowicz
Auto: L200 '06
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-12-2011, 11:11 Klucz/korba(?) do opuszczania koła zapasowego
|
|
|
No właśnie - sam nie wiem jak to się nazywa fachowo, ale okazało się, że tego nie mam Samochód kupiony z drugiej ręki od handlarza i takich kwiatków wybrakowanych było zresztą więcej. I tu moje pytanie - można gdzieś kupić tańszy zamiennik, bo oryginał w serwisie jest dość drogi. Może znajdzie się ktoś, kto miał podobna potrzebę i ją zaspokoił przy użyciu rozsądnych nakładów finansowych. I jeszcze jedno pytanie - czy ma znaczenie model/rocznik auta, bo z tego co wiem, to takie oryginalne "klucze" są w wersji jednoczęściowej lub składane z dwóch bądź trzech części. A może po prostu każdy pasuje do każdego i różni się jedynie ilością elementów.
Z góry dziękuję za pomoc forumowiczów i pozdrawiam serdecznie
clusca |
_________________ clusca |
|
|
|
 |
romero
Mitsumaniak

Auto: L200 INSTYLE/2008/136 KM/AT
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Lip 2008 Posty: 629 Skąd: Łomianki
|
Wysłany: 09-12-2011, 13:43
|
|
|
Witaj.Ja mam składany z trzech części.Proponuję dwa wyjścia:
1.Zrób to sam.Konstrukcja cepa jest chyba bardziej skomplikowana
2.Na allegro sprzedają miśki na części.Samej korbki raczej nie wystawiają bo chyba na to nie wpadli ale przecież możesz zadzwonić i zapytać.
O naprzykład tutaj ma dużo części do tego modelu.
http://moto.allegro.pl/mi...1926685357.html
Pozdrawiam. |
|
 |
piotr-stihl
Forumowicz

Auto: mitsubishi L200
Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Sie 2011 Posty: 125 Skąd: Pabianice
|
Wysłany: 09-12-2011, 16:29
|
|
|
W mojej elce jest jednoczęściowa rura z wycięciami - naprawdę proste [ czy też wąsami - zapomniałem , ] w każdym razie prostsze od cepa |
_________________ mitsubishi L 200 [ 1998 r ]
była vitara v6
http://arborysci.net/index.php |
|
|
|
 |
|
|