|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
MitsuManiaki biorą udział w Szlachetnej Paczce |
Autor |
Wiadomość |
wojzi
Mitsumaniak

Auto: Carisma Elegance 1.8 GDI 122KM
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-11-2011, 01:22 MitsuManiaki biorą udział w Szlachetnej Paczce
|
|
|
Nasz region nawiązał współpracę z organizatorami akcji Szlachetna Paczka .
Jest to świetna akcja, którą znam od samych jej pocztków, a która polega na niesieniu sensownej pomocy. Liczy się tu szacunek do osoby, która się obdarowywuje i dlatego nie daje się butów beznogiemu, ani grzebienia łysemu, ale to czego Ci ludzie na prawdę potrzebują i o czym naprawdę marzą.
Oczywiście zachęcam wszystkich, których na to stać by wybrali, którąś z rodzin z bazy i sami, albo z przyjaciółmi, albo z innymi MitsuManiakami stworzyli dla niej paczkę.
Jednak najważniejsza - jeśli idzie o nasze zaangażowanie - jest pomoc od storny logistycznej, czyli rozwiezienie przygotowanych przez darczyńców paczek do rodzin, dla których są one przeznaczone.
Potrzebne jest jeden wolny dzień - w weekend 9-11 grudnia. Najlepiej jeśli będzie to sobota, 10 grudnia 2011, gdyż właśnie wtedy ma miejce finał akcji, czyli czas gdy darczyńcy przywożą Paczki do WIOSNY, a oni rozwożą je do rodzin w trudnej sytuacji materialnej.
Jak powiedział organizator akcji w Podgórzu, Grzegorz Krzyszczyk; "Wtedy każdy kierowca z większym ( a nawet) mniejszym samochodem jest na wagę złota".
Każdy MitsuManiak może się zaangażować w swoim regionie (w Małopolsce jest ich kilkadziesiąt). Natomiast ja proponowałbym, żebyśmy zebrali się wszyscy razem w największym regionie w Krakowie - Kraków Podgórze i obsadzili całkowicie jako klub rozwożenie paczek u nich. Oczywiście jeśli ktoś chce może zaangażować się też w zespole wyjazdowym (wtedy Paczka jest zawożona z Krakowa do jakieś mniejszej małopolskiej miejscowość a nawet ... w Bieszczady).
Jeśli nie dacie rady przez cały dzień zaangażujcie się na tyle na ile dacie radę - nawet na dwie-trzy godziny. Na prawdę Szlachetna Paczka to teraz ogromna akcja i każda pomoc od strony logistycznej będzie im konieczna.
Od swojej strony powiem tyle: Paczkę robię prawie co roku, a kilka lat temu brałem też udział w rozwożeniu paczek jako pilot - wrażenia niesamowite.
Wszystkich zainteresowanych proszę o wpisywanie się na Listę z podaniem regionu i terminu, w którym się deklarujecie. Na chwile obecną po rozmowach z niektórymi z was wiem, że już deklarują się następujące osoby:
1. wojzi (Podgórze; 9 grudnia od 15 do oporu; 10 grudnia do 9:45 i od 16:15 do oporu; 11 grudnia do 11:30 i od 15:30 do oporu)
2.MrV Podgórze; Sobota(od 15 do oporu)
3.Sveno i Magda Podgórze: piątek caly dzien, w sobote i niedzielę od 7 do 10 potem Magda przejmie stery
4.mkm - Podgórze; sobota
5. Jacek - Podgórze; sobota w godzinach popołudniowych.
6. ...
Proszę też o dopisywanie się w tym pliku: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aor7eXb-UbXedFc0TVZ6bnhjdi1Jb2xzSHBkTzIyQWc
Po dopisaniu się trzeba kliknąć "udostępnij" i poczekać, aż wyświetli się informacja, że wszystkie zmiany zostały zapisane. |
Ostatnio zmieniony przez wojzi 01-12-2011, 01:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
gzesiolek
Forumowicz

Auto: Mazda 6 GJ 2.5 AT
|
Wysłany: 18-11-2011, 10:16
|
|
|
Ja bede sam im dostarczal zapewne paczke w sobote i pewnie moglbym jakby co pomoc w jezdzeniu/noszeniu z 4h... jak rozumiem chodzi o rejon podlegajacy pod punkt przy Kosciele na Prostej?
Jesli chodzi o godziny to sie dostosuje (ale po porannych zakupach targowo-miesnych,czyli gdzies od osmej), ale w Lancerze sedanie za duzo nie przewioze, nie mowiac juz o Grande Punto... no ale co moge to rozwioze...
Nie wiem jak tam dziala calosc rozwozenia, wiec jesli lepiej miec silna ekipe popoludniu to tak przybede... |
_________________ Był: Mitsubishi Lancer 1.5 MT Invite 2008
Jest: Mazda 6 2.5 AT SkyPassion Kombi FL 2015

|
Ostatnio zmieniony przez gzesiolek 21-11-2011, 12:46, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Jackall
Mitsumaniak

Auto: EA5W, Actros 1841
|
Wysłany: 18-11-2011, 22:51
|
|
|
wojzi napisał/a: | 5. Jacek - Podgórze; sobota w godzinach popołudniowych. | Znaczy się to chyba ja |
_________________ Prawo jazdy to nie dowód osobisty - nie każdy musi je posiadać;)
Renault Megane RXT 1.6 '99 - jest Myszki
Mitsubishi Galant 2.5 '98 - jest
Suzuki Swift 1.3 GS mk3 '94 - był
Opel Omega A 2.0 GL '91 - był
Fiat 125p 1.5C ' 86 - był NAJLEPSIEJSZY
Nie ma ciemnej strony księżyca, w rzeczywistości jest cały ciemny
 |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
|
|
|
|
 |
wojzi
Mitsumaniak

|
Wysłany: 24-11-2011, 23:59
|
|
|
Organizator paczki prosił byśmy w celu ułatwienia koordynacji naszej pomocy uzupełnili plik na następującej stronie: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aor7eXb-UbXedFc0TVZ6bnhjdi1Jb2xzSHBkTzIyQWc
Po uzupełnieniu trzeba dać "udostępnij", bo inaczej nic wam nie zapisze.
gzesiolek napisał/a: | jak rozumiem chodzi o rejon podlegajacy pod punkt przy Kosciele na Proste |
Jeśli idzie o Podgórze to magazyn jest w Kościele św. Józefa przy Rynku Podgórskim, ale jeśli paczkę zawozisz swoją do kościoła przy Prostej to tam pewnie też jest magazyn - jak chcesz to dopytam. Przy czym idea jest taka, że darczyńcy nie spotykają się z obdarowanymi - kwestia poszanowania jednych i drugich - więc jeślibyś rozwoził tam to prośba cobyś przygotowanej przez siebie paczki nie wiózł do rodziny dla której ją przygotowujesz, tylko żebyś rozwoził inne paczki. Aczkolwiek zapraszam do Podgórza - największy region w Krakowie.
gzesiolek napisał/a: | Jesli chodzi o godziny to sie dostosuje |
Ogólnie jak napisał mi Grzesiek z WIOSNY: "najwięcej Paczek do rozwiezienia będzie w sobotę (10 grudnia) w godzinach 11-18... ewentualnie w niedziele (11 grudnia) w godzinach 10-14.. niedziela to też jest dzień kiedy będą jechać Paczki z Krakowa do rejonów wyjazdowych (Bieszczady, Beskid Niski, Lubomierz)... może ktoś od Was chciałby się wybrać na taką "przejażdżkę". " No i oczywiście można też rozwozić w piątek - ja mam zamiar też wtedy.
gzesiolek napisał/a: | ale w Lancerze sedanie za duzo nie przewioze |
Każda przestrzeń przewozowa się przyda. Tak, że wpisuj się tu u nas i uzupełniaj się w tamtym pliku i do zobaczenia w trakcie rozwożenia.
Jackall napisał/a: | wojzi napisał/a:
5. Jacek - Podgórze; sobota w godzinach popołudniowych.
Znaczy się to chyba ja |
Znaczy się na pewno Ty .
gulgulq napisał/a: | wojzi napisał/a:
a nawet ... w Bieszczady
jeśli będzie potrzebna jakaś pomoc w takim zakresie..dajcie znać
mam nadzieje że u nas w regionie w razie "w" ludzie też dadzą radę |
Damy, ale u was PACZKA też działa - akcja jest ogólnopolska, więc możecie uderzać do swoich organizatorów na miejscu i ugadywać się z nimi. W razie zainteresowania mogę popytać o namiary do ludzi z WIOSNY w waszym regionie.
Tak, że jeszcze raz zachęcam wszystkich do wzięcia udziału, a tych którzy już się zdeklarowali i którzy się jeszcze zdeklaruja do uzupełnienia wzmiankowanego pliku.
A tak przy okazji - może zrobimy jakiegoś spota w sobotę, albo niedzielę po rozwożeniu??
[ Dodano: 25-11-2011, 01:24 ]
A no i dopisujemy w tym pliku w rubryce "Uwagi" MitsuManiaki |
|
|
 |
gzesiolek
Forumowicz

|
Wysłany: 25-11-2011, 07:44
|
|
|
Cos mi ten arkusz szwankuje... cos nie moge zapisac/udostepnic...
Oczywiscie, nie bede chcial lamac zasady dawania paczki...
Moze nawet lepiej bedzie jak podjade do was, choc najpierw musze obczaic gdzie tam dokladnie jest ten magazyn...
Wezme chyba Grande Punto, bo po zlozeniu siedzen jednak wieksze paczki przewioze niz w Lancerze... a wagowo chyba zwykle nie sa niewiadomo jakie (poza mebalmi i duzym AGD, ale tu juz zadna osobowka nie pomoze) |

|
|
|
|
 |
wojzi
Mitsumaniak

|
Wysłany: 30-11-2011, 21:18
|
|
|
gzesiolek napisał/a: | Cos mi ten arkusz szwankuje... cos nie moge zapisac/udostepnic... |
Jak klikniesz udostępnij to będzie pisało zapisywanie, jak się zmieni na "wszystkie zmiany zostały zapisane" to możesz wtedy wyjść z pliku i będzie OK - wszystko zostanie zapisane.
A tak przy okazji proszę naszych maniaków, którzy tu się określili, żeby do tego pliku też się dopisali |
|
|
 |
gzesiolek
Forumowicz

|
Wysłany: 01-12-2011, 18:42
|
|
|
mi sie wlasnie nie zmienia na "wszystkie zmiany zostały zapisane", ale zapisalo...
ale gadalem z ludzmi z "mojego" magazyny paczki i ludzi z osobowkami to maja dostatek, ale problem z wiekszym dostawczakiem, zeby np lozko czy wieksze AGD weszlo...
Nie znacie kogos z takim sprzetem? albo u was w robocie nie ma takowych? bo u mnie same osobowki... |

|
|
|
|
 |
Jackall
Mitsumaniak

|
Wysłany: 04-12-2011, 21:23
|
|
|
Ja prawdopodobnie będę miał do dyspozycji Transportera T4 długiego więc jak będą jakieś większe rzeczy to nie będzie problemu
Dodatkowo na 99% będzie ze mną jeździł szwagier
Dalsze pewne info podam na dniach jak również wtedy się wpiszę w arkusz |
_________________ Prawo jazdy to nie dowód osobisty - nie każdy musi je posiadać;)
 |
|
|
|
 |
wojzi
Mitsumaniak

|
Wysłany: 05-12-2011, 21:24
|
|
|
Jackall napisał/a: | Ja prawdopodobnie będę miał do dyspozycji Transportera T4 długiego więc jak będą jakieś większe rzeczy to nie będzie problemu |
To super.
A tak, przy okazji ponieważ były głosy spoza Krakowa, że ktoś może będzie jeździł u siebie - do tych osób przesłałem już namiary z kim mają się kontaktować - to dla wszystkich spoza daje info od kogo można uzyskać namiary na Liderów Regionów. Otóz info udzieli kordynator Małopolski: Łukasza Adacha malopolskie@wiosna.org.pl .
Natomiast jeśli ktoś chce wozić w Krakowie poza Podgórzem, to info co i jak można uzyskąć od Grzegorza Krzyszczyka: gkrzyszczyk@gmail.com .
Przy kontaktach informujcie ich że jesteście z MitsuManiaków, żeby też było wiadomo skąd mają nabór . |
|
|
 |
Jackall
Mitsumaniak

|
Wysłany: 06-12-2011, 23:00
|
|
|
Transporter załatwiony teraz tylko dogadać pracę Agi i możemy działać |
 |
|
|
|
 |
Sambreman
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma '01 1,6
|
Wysłany: 08-12-2011, 16:20
|
|
|
Hejka,
jak zwykle zbyt późno udało się wszystko poukładać, i dopiero teraz wypełniłem arkusz zgłoszenia na googledoc. Może jednak nie wszystkie przewozy są obsadzone i pomoc się jednak przyda.
gzesiolek napisał/a: |
ale gadalem z ludzmi z "mojego" magazyny paczki i ludzi z osobowkami to maja dostatek, ale problem z wiekszym dostawczakiem, zeby np lozko czy wieksze AGD weszlo...
|
Możemy zawieść paczkę/paczki w dowolne miejsce na południe od Krakowa (powiedzmy do granicy Kraju ). Choć tylko w sobotę.
Może to się jednak komuś przyda?
Rozumiem, że to działa tak - jeśli będą mieli potrzebę, to któryś z Koordynatorów ewentualnie zadzwoni? |
_________________ Aktualnie:
Mitsubishi z pasji - Mitsubishi Carisma '01 1,6 (bardzo nieudany egzemplarz)
Opel z obowiązku - Opel Astra '08 III 1,6
Poprzednio:
Mitsubishi Galant '92 1,8; Skoda 105 '88 1,0; Ford Orion '83 1,3; Lancia Delta '81 1,5 |
|
|
|
 |
Jackall
Mitsumaniak

|
Wysłany: 09-12-2011, 16:43
|
|
|
Sambreman napisał/a: | Rozumiem, że to działa tak - jeśli będą mieli potrzebę, to któryś z Koordynatorów ewentualnie zadzwoni? | Tak mi się wydaje bo dziś do mnie dzwonili i już jestem po jednym kursie
Ale ogólnie to jestem przydzielony do Borku Fałęckiego i Woli Duchackiej.
Tak na marginesie (jak kilka osób już wie) to już kiedyś miałem styczność ze Szlachetną Paczką bałwan w lecie na Rynku Głównym |
 |
|
|
|
 |
Sambreman
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma '01 1,6
|
Wysłany: 10-12-2011, 01:36
|
|
|
Zadzwonili.
Z regionu Prądnik Biały.
Z tego wynika, że było warto zgłosić się nawet w ostatniej chwili.
Ludzie się rozklejali na widok naszej małej Hani(4) noszącej paczki.
Bo to najwięcej czasu schodzi na noszeniu...
W dwa auta załatwiliśmy 7 kursów. Z 70 paczek dla 8 rodzin.
Szkoda, że tylko jedno auto jest "diamentowe".
A pewnie niedługo, już żadne nie będzie miało trzech diamentów, bo po zagazowaniu nie da się już jeździć Carismą... |
_________________ Aktualnie:
Mitsubishi z pasji - Mitsubishi Carisma '01 1,6 (bardzo nieudany egzemplarz)
Opel z obowiązku - Opel Astra '08 III 1,6
Poprzednio:
Mitsubishi Galant '92 1,8; Skoda 105 '88 1,0; Ford Orion '83 1,3; Lancia Delta '81 1,5 |
|
|
|
 |
Jackall
Mitsumaniak

|
Wysłany: 11-12-2011, 00:52
|
|
|
Sambreman napisał/a: | Z tego wynika, że było warto zgłosić się nawet w ostatniej chwili | Oczywiście, że warto
Sambreman napisał/a: | Szkoda, że tylko jedno auto jest "diamentowe". | Ty miałeś chociaż jedno właściwe auto a ja się szmelcwagenem muszę poruszać
Sambreman napisał/a: | po zagazowaniu nie da się już jeździć Carismą | tzn co się dzieje? |
 |
|
|
|
 |
|