|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
carisma 1,9 f8qt |
Autor |
Wiadomość |
sinussp
Nowy Forumowicz
Auto: carisma 1,9
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-11-2011, 07:42 carisma 1,9 f8qt
|
|
|
witam nie dawno podielem sie wstawienia silnika z cala wiazka elektryczna do carismy(mialem wypadek kupilem karoserie bez silnika ) i wszystko niby ok lecz zauwarzylem ze przy podlaczeniu akumulatora nie wyswietla mi cyferek na zegarku myslalem ze to sam zegarek ale to dopiero poczatek zegarek zprawdzilem dajac 12v na piny w zegarku i dziala zeby bylo smieszniej podswietlenie zegarka dziala normalnie lecz sa jeszcze inne mankamenty mianowicie po przekreceniu kluczyka w pozycje zaplon nie dziala mi nawiew zegarek (nie swieca cyferki a podswietlanie jest ok) i oswietlenie wnetrza . Po uruchomieniu silnika jest to samo tylko z tym ze swieci mi sie kontrolka od ladowania i od srs . Myslalem ze to cos z masa podlaczylem mase do silnika i do karoserii bez rezultatu lecz tutaj odkrylem cos takiego.... silnik pracuje odlacze na chwile mase od karoserii podlacze ja spowrotem troche zaiskrzy w miejscu tego styku i cud!!! dziala wszystko jest ladowanie zegarek tez ok podswietlenie wnetrza tez dziala . po zgaszeniu samochodu wszytko jest tak ja pisalem na poczatku... wymienilem ecu i cartronic po czyscilem wszystkie przewody glowne plus i minus nic nie pomaga prosze pomocy |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 01-12-2011, 23:10
|
|
|
A może pozostałe połączenia masy? Wydaje mi się że powinno być ich więcej niż jedno. |
|
|
|
 |
sinussp
Nowy Forumowicz
Auto: carisma 1,9
|
Wysłany: 09-12-2011, 16:28
|
|
|
juz znalazlem przyczyne zadna masa bo wszystkie polaczenia czyscilem:PP okazalo sieze jednaj jeden bezpiecznik 120A padl prawdopodobnie spowodowalem gdzies chwilowe spiece |
|
|
|
 |
|
|