Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Ranking kultowych aut produkcyjnych
Autor Wiadomość
Sznaps 
Nowy Forumowicz

Auto: Ae82
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-01-2012, 10:28   Ranking kultowych aut produkcyjnych

Hejka,

Jakiś czas temu naszła mnie chęć stworzenia globalnego rankingu "kultowości" aut produkcyjnych. Zawsze ciekawiło mnie jak wypadają japońskie klasyki (i nie tylko klasyki) w porównaniu ze starszymi i bogatszymi najczęściej w ilość modeli markami amerykańskimi i europejskimi.

Ileś tam wolnych chwil dłubania i oto jest.

http://www.cultrides.com

Ponieważ ranking miał być międzynarodowy dlategoż strona jest stety bądź niestety w języku angielskim.
Stronka jest dosyć świeża więc na pewno zawiera błędy w danych gdzieniegdzie aczkolwiek te mam zamiar systematycznie eliminować.
Również młody "wiek" tego rankingu powoduje że w chwili obecnej wyniki jeszcze nie zaczęły przedstawiać wersji ostatecznej hierarchii jaka mam nadzieję ustali się w ciągu kilku tygodni.

Zapraszam do odwiedzin.

Jeżeli macie jakieś uwagi, pomysły na pojazdy które powinny być a ich nie ma, również zapraszam do opisania ich i z góry wielkie dzięki. Uwagi szczególnie te dotyczące błędnych danych, będę spisywał i w miarę możliwości poprawiał na stronie.

Miśków kilka jest ale dominującą rolę póki co pełnią evo. Część wprowadziłem ja część odwiedzający.

Pozdr

Odpowiedz do tematu