Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przegub zewnętrzny prawy Pascal, Urawa, Lobro, Nipparts???
Autor Wiadomość
502marian 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-11-2011, 21:57   Przegub zewnętrzny prawy Pascal, Urawa, Lobro, Nipparts???

Proszę o opinię w sprawie zakupu przegubu do cari. 1.9 DiD.
Chcialbym się czegoś dowiedzieć o przegubach firmy Pascal (ok. 140 zł) oraz Sakura (ok 330 zł). Czy ktoś je kiedyś montował i jak z ich jakością w porównaniu z firmami Loebro oraz Speedan. Ewentualnie czy możecie cos polecic w cenie do 200 zł. co się nie rozsypie po pół roku lub po 10 tys. km.
Ostatnio zmieniony przez 502marian 22-11-2011, 16:15, w całości zmieniany 1 raz  

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 21-11-2011, 06:32   

Pascal jest wg mnie najgorszym z wyborów, które podałeś. Nie wiem czy firma NTN robi przeguby do tego diesla, bo to byłby świetny produkt za dobrą cenę (ostatnio kupiłem do Galanta za 70 zł) - na dodatek made in japan.
Spidan jest też spoko, ale Pascala bym zdecydowanie odpuścił - szczególnie przez wzgląd na słabe osłony gumowe...

502marian 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 21-11-2011, 08:18   

Niestety najtańsze dobre zamienniki to koszt min. 400 zł. Zastanawiałem się jescze nad zamontowaniem Pascala wraz z osłona gumową, która była wymieniana niecałe 6 miesiecy temu. Wymiana samej osłony gumowej na wiosnę niestety nastapiła za póżno i brud doprowadził do zniszczenia mechanizmu. ????

Manti 
Forumowicz

Wysłany: 21-11-2011, 14:04   

Nie kupuj PASCALA to najwieksze dziadostwo, wymienilem u siebie i po 2 miesiacach do niczego sie nie nadawal!

502marian 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 21-11-2011, 16:18   

Chyba jednak pomyliłem Sakure z Urawą. Co myslicie o przegubie firmy URAWA?
Cena 340 zł. Pascal w takiej sytuacji odpada.

przemekx303 
Mitsumaniak

Auto: Carisma GDI 98r.
Wysłany: 21-11-2011, 23:11   

mi w poprzednim aucie Pascale zaraz się rozpadły wiec nawet nad nimi się wogóle nie zastanawiaj , zostaw te Urawy w spokoju bo Lobro masz w tej cenie i to na pewno jest dobrej jakości

502marian 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 22-11-2011, 10:42   

Poszukuję tym razem trochę tanszej części, gdyż ostatnie wydatki trochę nadwyreżyły mój budżet. W ostatniem pólroczu Carisma 2004r, 124 tyś. km. dostała nowe letnie opony Dunlop SP Sport 01 (ok. 1000 zł), nowe tarcze i klocki przód Brembo(ok. 500zł) nowe koncówki drązków kierowniczych i łączniki stabilizatorów Febi Billstein( nie pamietam dokadnie ile kosztowały, ale ok. 400 zł) dodatkowo wymieniłem chłodnice klimatyzacji Nissens, gdyż stara była naruszona upływem czasu (ok. 500 zł) oraz "renowacja" hamulca ręcznego . Dodatkowo zakupiłem oryginalne felgi aluminiowe na zimę (na lato juz miałem) oraz po prawie czterech latach jeżdzenia w końcu kupiłem i polakierowałem nakładki na progi. O wyminie wszystkich filtrów, płynów oraz oleju już nie wspomnę. Dlatego poszukuję trochę tanszej części, gdyż nie zawsze to co drogie jest super dobre, a często produkt w cenie przystępnej mają naprawdę dobrą jakość. Jeszcze jako dodatkowy wydatek moge wskazać wymianę rozcietej osłony przeguba, która i tak niczego nie zmieniła ponieważ brud, który sie tam wcześniej dostał prawdopodobnie doprowadził do zniszczenia przegubu.

Znalazłem w Warszawie przegub Lobro za 350 zł.
Jeszcze tylko prosze o ocenę i opinie na temat części (w szczególnosci przegubów) firmy NIPPARTS (cena 180zł).

W grę wchodzą już tylko te dwie firmy. Na piatek mam umówioną wymianę, ale zamówic część musze juz dziś, więc bardzo proszę o szybkie porady, gdyz musze się pośpieszyć z zamówieniem.
Z góry wielkie dzięki za pomoc.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 22-11-2011, 11:26   

502marian napisał/a:
firmy NIPPARTS (cena 180zł)
zajrzyj co jest w środku, bo nipparts to tylko dystrybutor - kupuje części różnych firm i wsadza w swoje pudełka
może być tam wszystko, co wcześniej wspominasz :)

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 22-11-2011, 13:33   

Krzyzak napisał/a:
nipparts to tylko dystrybutor - kupuje części różnych firm i wsadza w swoje pudełka
Ale przeważnie dobre jakościowo części.

502marian 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 22-11-2011, 16:10   

Dzięki wielkie za pomoc. Zamówiłem przegub Lobro.
Jutro odbiór. W piątek wymiana. Zrezygnowałem z Pascala, Urawy.
Cały czas zastanawia mnie jakość produktów sygnowana przez NIPPARTS.
Jezeli ktoś miał styczność z tą firmą to proszę o opinie.
Mogą sie przydać przy nastepnej wymianie części.

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 22-11-2011, 16:13   

502marian napisał/a:
Cały czas zastanawia mnie jakość produktów sygnowana przez NIPPARTS
Taki przykład: dobry przedni giety wahacz dolny do Galanta kosztuje od 250 zł wzwyż. Ja kupiłem NIPPARTS-a za 160 zł i wytrzymał 2,5 roku po 50/50% tras asfalt/szutry, na 17 calowych kołach. Przejechałem ponad 70 000 km. Nie mam zastrzeżeń, nawet nie pomyślałem, że tyle wytrzyma. Teraz zaczął stukać sworzeń.

adaśko 
Mitsumaniak

Auto: Chevrolet Cruze 2.0 163KM
Wysłany: 22-11-2011, 16:29   

a nie lepiej poszuka sobie gdzies używanej kompletnej półośki na pewno będzie tańsza i wytrzyma sporo więcej niż te tandetne podróbki.u mnie kolega w ciągu roku dwa razy wymieniał przegub aż w końcu mu swoja półoskę sprzedałem z rozbitej cari i hula teraz bez problemów.

502marian 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 27-11-2011, 14:27   

Przegub wymieniony na Lobro (350 zł).
Terkotanie ustało. Dziekuję wszystkim za pomoc w doborze
części. Mam nadzieję, że dokkonałem słusznego wyboru firmy :)

oloolosz 
Forumowicz

Auto: mitsubishi space star 1,9 DiD
Wysłany: 12-12-2011, 18:28   

MNIE Tam lobro wytzrymał rok-25tkm

Odpowiedz do tematu