|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAx 97-04] Galant 2.0 1998r. Rawicz |
Autor |
Wiadomość |
PatricoWroc
Mitsumaniak

Auto: Carisma II 1.8 GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Mar 2010 Posty: 366 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 06-12-2011, 12:04 [EAx 97-04] Galant 2.0 1998r. Rawicz
|
|
|

Kod: | Rok produkcji (1900 - 2100): 1998 Przebieg (km): 204000
Pojemność silnika (cm3): 1997 Moc silnika (KM): 136
Skrzynia biegów: Manualna Rodzaj paliwa: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna Liczba drzwi: 4/5
Kolor: Niebieski Stan: Używany
Uszkodzony: Nie
Wyposażenie ABS, Wspomaganie kierownicy, Centralny zamek, Klimatyzacja, Poduszka powietrzna, Elektryczne szyby, Radio+CD, Lakier metallic, Alufelgi, Elektryczne lusterka, Immobilizer,
Informacje dodatkowe Bezwypadkowy, Zarejestrowany w Polsce,
MAM DO SPRZEDANIA SUPER AUTKO, CAŁY CZAS UŻYWANE. SPRZEDAJĘ BO CHCĘ ODŚWIEŻYĆ ROCZNIK. AUTKO JEST PO WYMIANIE SPRZĘGŁA, KLOCKÓW I TARCZY HAMULCOWYCH W TYLNEJ CZĘŚCI ORAZ ŚWIEC. JEST W BARDZO DOBRYM STANIE TECHNICZNYM. ŚRODEK BARDZO ZADBANY. SAMOCHÓD SPRZEDAJĘ Z OPONAMI ZIMOWYMI, RADIO(MOŻLIWOŚĆ ODTWARZANIA MP3) I LETNIE OPONKI DORZUCAM W GRATISIE. PRZEGLĄD WAŻNY DO 04.08.2012r. CENA DO NEGOCJACJI.
KONTAKT: 788 360 973 |
http://moto.allegro.pl/mi...1955161414.html
Co o nim sądzicie? Daleko nie mam, wydaje się być naprawdę w porządku jak za ta cenę? Ktoś może oglądał? Możecie coś o nim powiedzieć? |
Ostatnio zmieniony przez fj_mike 11-12-2011, 12:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
błyskawica76
Nowy Forumowicz
Auto: EA5A
|
Wysłany: 06-12-2011, 13:46
|
|
|
Wygląda całkiem w porządku. Tylne lewe nadkole delikatnie skorodowane. Nie masz daleko podjedź i może akurat... |
|
|
|
 |
PatricoWroc
Mitsumaniak

|
Wysłany: 06-12-2011, 14:02
|
|
|
Napisałem póki co e-maila, jak gościu nie odpisze do 15 to dzwonie i pytam. Doradźcie o co pytać podczas rozmowy?
Znaczy, żeby nie było. Mniej więcej tam wiem, do tego czytałem cały temat z poradnikiem na temat kupna EA. Jednak może coś jeszcze? |
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 06-12-2011, 15:04
|
|
|
wygląda przyzwoicie, zwróć uwagę na tył bo nie ma go na zdjęciach, do tego tylne nadkola już do roboty, pewnie nie pierwszy raz no i trzepnie w wycieraczkach mogą już nadawać się do reanimacji bo chyba nie schodzą do końca - ale to kwestia rozebrania i przesmarowania. |
|
|
|
 |
PatricoWroc
Mitsumaniak

|
Wysłany: 06-12-2011, 15:08
|
|
|
Jest jeszcze parę zdjęć na aukcji. Zaraz zadzwonię i dopytam parę rzeczy i może poprosić o zdjęcia dodatkowe? Jak tak to silnika i jakie jeszcze? |
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 06-12-2011, 15:12
|
|
|
komora silnika, zdjęcia kielichów, dolne ranty drzwi też może pstryknąć, no i tył zdjęcie najlepiej jakoś tak centralnie, ew zdjęcia podłogi bagażnika. ale jak masz rzut beretem do jedź oglądaj bo na zdjęciach nie wszystko widać a może jeszcze coś wyjdzie w trakcie jazdy testowej. |
|
|
|
 |
PatricoWroc
Mitsumaniak

|
Wysłany: 06-12-2011, 15:34
|
|
|
Dzięki za pomoc, zaraz dzwonię i dowiem się wstępnie co i jak, i w razie czego umówię się na jutro żeby go obejrzeć dokładniej.
[ Dodano: 06-12-2011, 19:20 ]
Dostałem e-maila zwrotnego:
Kod: | Witam
zdjęcie postaram sie wysłać jutro :)
srodek w stanie idealnym siedzenia nie poprzecieranie nigdy nie było palone w aucie, progi idealne, tylne nadkola jak w wiekszoszci przypadków w tym modelu posiadają nieznaczne ogniska korozji, stan lakieru jak na ten wiek samochodu uważam za dobry ( z tyłu mały odprysk na zderzaku wyślę jutro zdjęcie). Silnik pracuje równo, zalany jest półsyntetykiem. Na zimnym silniku po odpaleniu słychać delikatnie popychacze. Po rozgrzaniu silnika dźwięk ustaje. Auto jest w 100% bezwypadkowe.
pozdrawiam |
Próbowałem dzwonić parę razy ale póki co nikt nie odebrał.
Co myślicie o tych popychaczach? Pewnie prędzej czy później, jak nie prędzej trzeba będzie je wymienić.
Co sądzicie? Myśleć o nim dalej czy szukać czegoś innego? |
|
 |
Dario1986
Mitsumaniak

Auto: Galant 2,5 v6 kombi 2002
Pomógł: 6 razy Dołączył: 15 Maj 2011 Posty: 629 Skąd: Zamość/Warszawa
|
Wysłany: 11-12-2011, 08:48
|
|
|
U mnie wystarczyła wymiana oleju i już są cichutko. |
_________________ Opel Vectra 1.6 8v, 92r.
Mitsubishi Colt 1.3, 08r.-służbowy przez 2 m-ce
Peugeot 206 2.0 16v, 99r.
Opel Astra 1.6 8v, 94r.
MITSUBISHI GALANT 2.0 16V, 98r.-sprzedany
MITSUBISHI GALANT 2,5 v6 2002r. kombi
 |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 11-12-2011, 12:32
|
|
|
PatricoWroc, zdjęcia wrzucaj poprzez Imageshack, Fotosik. Nie linkuj ich z ogłoszenia, nie będą widoczne po jego wygaśnięciu.
PatricoWroc napisał/a: | Co myślicie o tych popychaczach? Pewnie prędzej czy później, jak nie prędzej trzeba będzie je wymienić. |
Może się okazać, że nie wszystkie są do wymiany. W 2.0 jest to mniej czasochłonne. Poza tym masz ich tylko lub aż 16 |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
|
|