[Cari 1.8 GDI] Zaciski/klipsy przy przednich klockach hamulc |
Autor |
Wiadomość |
blackangel
Forumowicz
Auto: Carisma I GLS GDI '99 rok
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 20-01-2012, 19:36 [Cari 1.8 GDI] Zaciski/klipsy przy przednich klockach hamulc
|
|
|
Witam panowie wymieniałem tarcze i klocki, miałem w komplecie dwa małe klipsy/zaciski stwierdziłem że nie są ważne ale teraz słyszę że zaczynają mi grzać się koła choć na luzie kula się ładnie, przy wolnej jeździe słychać tarcie klocków. Pytanie o te zaciski/ klipsy czy muszą one być i dokładnie przy jakich klockach ponieważ miałem tylko dwa klipsy na 4 klocki
EDIT 20:51 20/01/2012
Już wiem gdzie te ala zawleczki/klipsy od strony tłoka ale nie wydaje mi się żeby one miały jakiś wielki wpływ, pilnikiem starłem trochę boki klocków i wydaje mi się że jest dużo lepiej koła są ciepłe ale nie gorące Składałem wsio z kolegą i jak teraz ściągałem klocki od strony kierowcy to co on robił to zauważyłem że nie ma ala blach które nakłada się na tylną cześć klocka coś jak podstawka na całe plecy klocka za to ja jak robiłem swoją stronę pasażera wsadziłem dwie na zew i wew klocek Czy są tylko dwie blachy na plecy klocka i z jakiej strony je dać od strony tłoka po jednej na stronę ??
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
pawelek_krak
Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 01 Kwi 2010 Posty: 48 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 20-01-2012, 22:43
|
|
|
Tak te blaszki daje się od strony tłoczka jedna na stronę. |
|
|
|
 |
blackangel
Forumowicz
|
Wysłany: 21-01-2012, 10:25
|
|
|
Mam jeszcze blachy dwie w komplecie (blachy pasuja na cala tylna strone klocka) one takze po jednej na strone zaklada sie od strony tloczka, bo teraz mam dwie od strony pasazera
P.S. Nie chodzi mi o te klipsy tylko normalne blachy grubosci 1mm sa ksztaltu klocka |
|
|
|
 |
pawelek_krak
Forumowicz
|
Wysłany: 21-01-2012, 13:08
|
|
|
To właśnie te blaszki w kształcie klocka zakłada się od strony tłoczka, są one po to żeby nie było pisku przy styku klocka z tłoczkiem. |
|
|
|
 |
blackangel
Forumowicz
|
Wysłany: 21-01-2012, 14:54
|
|
|
Myslalem ze byly cztery te blachy ale kolega z ktorym robilem mowil ze tylko dwie Widze ze jestes obeznany mozesz mi powiedziec jeszcze czy te male klipsy na orgu klockow od wew strony na przedzie maja jakas wielka role ??? Czy moze ich po prostu nie byc. Nie pisze o blachach tylko o klipsach
Wroce z pracy i bede walczyl z tym, poniewaz nie wiem czemu jedno kolo mi sie grzeje mimo iz klocki cala reszta chodza luzno
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
pawelek_krak
Forumowicz
|
Wysłany: 21-01-2012, 19:32
|
|
|
Jeżeli chodzi Ci o te takie małe blaszki które daje się na końcówki klocka to są one z blachy nierdzewnej po to żeby klocek się nie zapiekł w jarzmie. A grzanie się hamulców i felg jest normalne o ile nie są one bardzo gorące no chyba że się intensywnie używa hamulca. |
|
|
|
 |
blackangel
Forumowicz
|
Wysłany: 21-01-2012, 22:01
|
|
|
Przełożyłem te blachy w kształcie klocka po jednej na koło od strony tłoczka, tą jedną małą zapinkę na rogu klocka założyłem od wewnętrznej strony klocka po stronie kierowcy bo drugą zgubiłem Jak wróciłem dziś koło mocno się nie grzeje jest letnie ) więc może jestem przewrażliwiony i tak ma być klocki się dotrą to będzie ok całkiem. Ogólnie samochód na luzie się kula, koło w powietrzu można kręcić bez wielkich oporów więc musi być ok a i hamulce są dwa razy lepsze niż te co miałem na starych tarczach i klockach
Dziękuje za zainteresowanie i pozdrawiam |
|
|
|
 |
|