|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Problem z ABS |
Autor |
Wiadomość |
kern
Mitsumaniak
Auto: Pajero II 3.0 V6 24V
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-12-2011, 18:51 Problem z ABS
|
|
|
Pajero 3,0 97r.
Witam, zapaliła mi się dzisiaj kontrolka od ABS i nie gaśnie po odpaleniu silnika, zauważyłem jednak, że jeżeli przy odpalaniu wcisnę hamulec kontrolka gaśnie i zapala się natychmiast po puszczeniu hamulca. Może miał ktoś podobny problem.
Problem rozwiązany, w układzie mam zamontowany dodatkowy przełącznik, żeby można było wyłączyć ABS. Sam przełącznik sprawdziłem na samym początku, dzisiaj wpadłem na pomysł żeby zdemontować podłokietnik i okazało się, że na kablu idącym od przełącznika jest zainstalowana normalna żarówka 12V, która chyba robi jako bezpiecznik. Wymieniłem żarówkę na nową i problem rozwiązany. Żarówka nie świeci w żadnej pozycji przełącznika ale ABS działa.
Ciekawe jakie niestandardowe rozwiązania znajdę jeszcze w moim samochodzie??
Ciągle jestem "świeży" i dużo nauki przede mną. |
|
|
|
 |
|
|