|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Ciężko chodzi zamek od strony kierowcy |
Autor |
Wiadomość |
Pono
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma '99 lift 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-12-2011, 16:06 Ciężko chodzi zamek od strony kierowcy
|
|
|
Cześć wszystkim.
Mam Carisme '99 po lifcie, 1.8 GDI. Od pewnego czasu zaczął ciężko się otwierać i zamykać zamek od strony kierowcy. Doszło już do tego, że czasami muszę tak mocno przekręcać kluczyk w zamku, że metalowa część kluczyka zaczyna się obracać w tym plastikowym uchwycie od kluczyka.
Czy można coś z tym zrobic? Nasmarować? Wymienić cały zamek?
Dziękuję i pozdrawiam. |
|
|
|
 |
rooski
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Eclipse 1G
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Cze 2011 Posty: 13 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 19-12-2011, 21:00
|
|
|
U mnie był ten sam problem. Ponadto opór był do tego stopnia że centralny zamek "odbijał" po kilka razy zamiast normalnie zamknąć. Rozwiązanie było proste. Zdjąłem boczek drzwi, przeczyściłem i nasmarowałem wszystkie cięgna od klamki i zamka, przetarłem wd40 a w miejscach gdzie przechodziły przez plastikowe uchwyty przesmarowałem smarem. Cały zamek potraktowałem wd`kiem i rozruszałem. Jak ręką odjął. Całość zabrała mi niecałe 30 min z wyczyszczeniem wnętrza drzwi i przesmarowaniem mechanizmu szyb:-). Trzeba tylko uważać żeby nie porwać folii pod boczkiem bo może dostawać się woda. Pozdrawiam i życzę miłej zabawy. |
|
|
|
 |
Pono
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma '99 lift 1.8 GDI
|
Wysłany: 20-12-2011, 10:55
|
|
|
Hej rooski,
dzięki za podpowiedź! Od środy mam urlop więc siadam do drobnych napraw mojej Cari |
|
|
|
 |
|
|