|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9TD] Brak mocy, Bardzo ciężko odpala, obroty tylko d |
Autor |
Wiadomość |
ariss84
Forumowicz

Auto: Mondeo 1,8 TD i Carisma 1,9 TD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-03-2012, 21:41 [Cari 1.9TD] Brak mocy, Bardzo ciężko odpala, obroty tylko d
|
|
|
Witam!!
Jadąc dziś swoją Cari postanowiłem wyprzedzić inne auto. No i podczas wyprzedzania Cari zaczęła tracić obroty, pedał w podłogę, a ona tylko do 2000 obr/min i ani trochę dalej. No to stwierdziłem, że nie ma co jechać dalej tylko trzeba zawrócić do domu. A,że po drodze do domu mam niedużą górkę to zrobił się problem. Dużo nie brakowało a bym pod nią nie podjechał. Podjeżdżałem na drugim biegu przy maksymalnych obrotach ok 2000 obr/min. Prędkość cały czas spadała, i żeby górka była bardziej stroma to bym nie podjechał. No ale się jakoś udało. Jak już zjeżdżałem do garażu to mi zgasł, i już za bardzo nie chciał odpalić. A jak odpalił to na luzie bez gazu obroty były na zero, i silnik strasznie telepał i po chwili gasł. I tak jest do teraz. Silnik nie ma siły odpalić, a jak już uda się go odpalić to zaraz gaśnie. Nie wchodzi na obroty, nie trzyma obrotów i zaraz gaśnie. Jeżeli chodzi o kopcenie to kopci normalnie. Dodam, że od kilku dni Cari czasami lubiła sobie delikatnie szarpnąć podczas jazdy. Może miał ktoś podobny problem i podpowie co się stało z moim autem.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam. Arek
PS Jakieś trzy tygodnie temu regenerowałem wtryskiwacze, oraz wymieniałem świece żarowe. Więc myślę, że problem z wtryskami odpada. |
_________________ http://www.polskajazda.pl...i/Carisma/91704 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 14-03-2012, 21:52
|
|
|
Może być naprawdę dużo możliwości, może padła pompa wtryskowa, może rozrząd się przestawił, może coś z elektroniki zaczęło szwankować, trzeba posprawdzac. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
game1
Forumowicz
Auto: Carisma GDI
|
Wysłany: 14-03-2012, 22:18
|
|
|
Jak pamiętam diesla do prawdopodobnie wtrysk lub słabe ciśnienie na pompie sprawdziłbym kompem czy nie ma błędów jakiegoś czujnika. Przyczyn może być wiele jak wspomniał robertdg. Zobacz jak autko zachowuje się na zimnym silniku. W silnikach td często był przyczyną zatkany katalizator. |
|
|
|
 |
|
|