|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Niewłaściwy olej! |
Autor |
Wiadomość |
Kast
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Colt cz5 1,3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-02-2012, 16:16 Niewłaściwy olej!
|
|
|
Mój Misiek od nowości śmiga na oleju Motul 10w 40, sprowadziłem go z Niemiec, przy przebiegu 134tys.km. Teraz ma 140 i postanowiłem wymienić olej poza aso. Wymienili, jednakże zalali go Motulem, który przeznaczony jest do silników czterosuwowych, ale motocyklowych. Dokładnie jest to Motul 5100. Czy mam jak najszybciej go wylać???? Przejechałem już z 200km. |
|
|
|
 |
coltuch
Nowy Forumowicz
Auto: Colt CZ5 1.5 DID
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 12-02-2012, 22:09
|
|
|
Ja bym osobiście wymienił, ponieważ napewno olej samochodowy posiada inne właściwości od motocyklowego, który oprócz smarowania silnika smaruje skrzynię biegów oraz działa w sprzęgle mokrym. Z tego względu olej nie posiada dodatków "energy saving", czyli zwiększających poślizg (np przez dodanie drobin teflonu/PTFE) - to akurat wyczytałem w necie.
Pozdrawiam
Maciek |
_________________ Pozdrawiam
Maciek |
|
|
|
 |
|
|