Wyswietlacz Komputera Cari po Lifcie! |
Autor |
Wiadomość |
hessboll2
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI Dynamics
Kraj/Country: Polska
Dołączył: 25 Lut 2011 Posty: 129 Skąd: Ostrowiec Świętokrzyski
|
Wysłany: 27-12-2011, 11:54 Wyswietlacz Komputera Cari po Lifcie!
|
|
|
A wiec wszystko ładnie pieknie wyswietlacz chodził i trach pewnego razu tzn 3 dni temu przekrecam kluczyk i cos mi ciemno na konsoli srodkowej przestało działac podswietlenie wyswietlacza i pokazuje sie zła godzina nawet po ustawieniu i wyłaczeniu stacyjki znow zmienia sie sprawdzałem reszte tematow bezpiecznik zapalniczki ok zreszta zapalniczka grzeje no i nie wiem co sie stało jakies sugestie?? ustawiam jasnosc manualnie na full nic sie nie zmienia |
_________________ BORN TO BE FREE!
<Moje CacKo http://forum.mitsumaniaki...php?t=61901>
 |
|
|
|
 |
volve
Mitsumaniak

Auto: Colt CZC 1.5T
Pomógł: 47 razy Dołączył: 31 Sty 2010 Posty: 4047 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 27-12-2011, 12:20
|
|
|
Sprawdzałeś te 3 bezpieczniki pod maską, które są w tej żółtej obudowie ? Wymień je na przypadek(koszt rzędu paru złotych).
Co do zegarka to masz oryginalne radio ? Bo może zresetowały Ci się ustawienia i przy oryginalnym radiu bierze on godzinę bodajże z RDS.
Aha, a czy resetuje się też wskazanie spalania itp ? Czy ustawienia radia też się resetują(typu ustawione stacje itp.) ?
Ogólnie to zapewne czeka Ciebie rozebranie konsoli środkowej i sprawdzenie czy nic się nie wypieło, nie poluzowało. |
_________________ Mitsubishi Carisma 1.8 GDI Elegance
 |
|
|
|
 |
hessboll2
Forumowicz

|
Wysłany: 27-12-2011, 12:33
|
|
|
Pod maske nie zagladałem chciałem zobaczyc czy ktos juz tak nie miał apropo wszystkie funkcje kompa manualnie sie zmieniaja bo niemam radia orginalnego tylko zegarek swiruje tak jakby nie miał podtrzymania jak jest kluczyk działa a jak wyjmiesz pozostaje ta godzina od wyjecia kluczyka..... no i to nieszczesne podswietlenie uciazliwe w nocy bo nawet godziny nie widac;/
apropo da sie zdjac cała ta konsole ? zeby sie dostac za ten komputer bo ta srebrna konsole z radiem zdejmowałem juz ale tam chyba nie ma dostepu ;/ |
 |
|
|
|
 |
volve
Mitsumaniak

Auto: Colt CZC 1.5T
Pomógł: 47 razy Dołączył: 31 Sty 2010 Posty: 4047 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 27-12-2011, 12:48
|
|
|
hessboll2 napisał/a: | Pod maske nie zagladałem chciałem zobaczyc czy ktos juz tak nie miał apropo wszystkie funkcje kompa manualnie sie zmieniaja bo niemam radia orginalnego tylko zegarek swiruje tak jakby nie miał podtrzymania jak jest kluczyk działa a jak wyjmiesz pozostaje ta godzina od wyjecia kluczyka |
Hmm...jest to o tyle dziwne, że np. jak odłącza się akumulator, to resetuje się godzina, a nie pozostaje. Być może zegarek ma jakieś osobne podtrzymanie ? Bo tak jak pisałem, wartość spalania itp. nie resetuje się ?
Ja bym zaczął od sprawdzenia najłatwiejszego, czyli bezpieczników. Najmniej roboty.
Co do rozbierania konsoli środkowej, to jest trochę roboty w Cari po FL niestety Ogólnie najpierw zdejmujesz tą srebrną obwódkę*tą przy radiu i nawiewach) i później jest do odkręcenia jakieś 10 śrubek(albo i więcej, już nie pamiętam). Też trzeba zdemontować zapalniczkę, bo tak kryje się też śrubka. Z takich bardziej ukrytych, to jedna jest gdzieś w schowku pasażera jak dobrze pamiętam, dwie są pod tą plastikową obudową pod kierownicą(ta obudowa, gdzie jest otwieranie maski), reszta jest raczej widoczna. |
_________________ Mitsubishi Carisma 1.8 GDI Elegance
 |
|
|
|
 |
hessboll2
Forumowicz

|
Wysłany: 27-12-2011, 12:59
|
|
|
sprawdziłem pod maska wszystkie bezpieczniki... pod kierownica wszystkie i nic.... ustawiałem zegarek zostawie go na pol godzinki bez podłaczonego aku i zobacze wyniki tego testu co do konsoli srodkowej nie wiem czy skorka warta wyprawki bo jest roboty z tym .... i jeszcze te lampeczki jak sie okaza dobre to sie chyba bym zdenerwował.... dzieki za wskazowki volve
jakby ktos miał podobny problem dajcie znac na temat swoich spostrzezen i ewentualnej naprawy tej drobnostki;)
[ Dodano: 28-12-2011, 14:34 ]
i tyłek zbity podswietlenie jak nie działa tak niedziała !!! jakies pomysły czy ratuje mnie tylko rozkrecenie konsoli???
[ Dodano: 01-02-2012, 11:23 ]
koledzy podbijam watek razem z wyswietlaczem nie działa rowniez kontrolka gdi eco na tablicy zegarow macie jakies pomysły co do tego jaki bezpiecznik wysiadł lub cos w tym stylu ???? |
 |
|
|
|
 |
|