|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8] Wyciek - skrzynia biegów |
Autor |
Wiadomość |
racenty
Mitsumaniak
Auto: Carisma HB 97r. 1.8 85kw ASB
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-01-2012, 14:37 [Cari 1.8] Wyciek - skrzynia biegów
|
|
|
Witam,
Potrzebuje rady, cieknie mi automatyczna skrzynia biegów tutaj link jak to wygląda. Chciałbym się zorientować czy cieknie ona z miski oleju czy to coś innego< jakieś pomysł?>. Na początku myślałem że to simmering, ale przeglądając forum naszła mnie myśl że może to nie to i może uda się taniej Za naprawę wycieku wołają od 680 - 2000zł bez oględzin auta
Skrzynia była już kiedyś przez kogoś demontowana o czym świadczyć może pomarańczowy sylikon, ja chciałbym w niej wymienić olej bo coraz ciężej biegi zmienia, przeciąga, "rzuca", czasem potrafi "ślizgać" po zmianie biegu na niższy. Objawy te nie są regularne temu wnioskuje ze ten ktoś wlał tam niewłaściwy olej.
Druga sprawa to gdzie znajdę oznaczenie tej skrzyni? Wiem że na tabliczce z winem ale który to dokładnie jest numer? Lub na samej skrzyni ale to bym musiał coś po demontować by się dokopać do niego co? |
|
|
|
 |
mitcari
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI, galant 2.5
Pomógł: 4 razy Dołączył: 09 Gru 2011 Posty: 106 Skąd: Lubuskie
|
Wysłany: 08-01-2012, 15:06
|
|
|
Gdy ostatnio wymienialem u siebie sprzeglo, przy okazji wymienilem simeringi ( mam manualna ) faktycznie przy wiekszych przebiegach , w momencie gdy ktos tam juz dlubal nalezy sprawdzic szczelnosc. Poki co jest spokoj
680-2000 zl - kto i gdzie Ci to robi ? |
_________________ Jak coś się sypie, to po całości...
 |
|
|
|
 |
racenty
Mitsumaniak
Auto: Carisma HB 97r. 1.8 85kw ASB
|
Wysłany: 08-01-2012, 15:26
|
|
|
Cena z dwóch serwisów skrzyń, obie bez oleju. Sama robocizna + te uszczelki i pierścienie.
Przebieg przekręcony w Niemczech z 250tys na X a obecnie na budziku podchodzi pod 177tys. Auto sprowadzone koło 2007 roku do polski. Wnioskuje ze podchodzi pod 400tys. optymistycznie jest lekko ponad 300 tys |
|
|
|
 |
|
|