|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8] Opinie, dyskusja o sportowej wkladce K&N |
Autor |
Wiadomość |
zygizwro [Usunięty]
|
Wysłany: 06-01-2013, 19:54 [Cari 1.8] Opinie, dyskusja o sportowej wkladce K&N
|
|
|
Witam zastanawiam sie nad zakupem sportowej wkladki K&N do airboxa. Wiem, ze duzego przyrostu nie ma. Ponoc lepiej sie zbiera z nizszych obrotow. A co ze spalaniem? Jak to sie bedzie mialo do Cari 1,8. Jedni pisza mniejsze inni wieksze. Dzwiek jest podobny do stozka? Bo w sumie wkladka jest zabudowana plastikiem. Sa jeszcze o polowe tansze Pipecross moze tez sa dobre. Prosze zeby glos zabraly osoby ktore mialy z tym stycznosc, a nie te co wszystko skrytykuja. |
|
|
|
 |
adrian3232
Forumowicz :)
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 SOHC
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-01-2013, 22:24
|
|
|
Ja mam 1.8 116KM i posiadam takową wkładkę. Jeśli chodzi o moc to nie poczujesz różnicy jedyna jaka jest to między 2 a 4000 rpm troszkę szybcięj się wkręca. No i oczywiście dźwięk się różni, na plus. Kolejną zaletą jest to że wystarczy go umyć co 20 000 km i spsikać specjalnym środkiem i starcza na kolejne 20 000, czyli kupujesz raz na kilka lat |
|
|
|
 |
zygizwro [Usunięty]
|
Wysłany: 07-01-2013, 05:25
|
|
|
A w spalaniu byla roznica? |
|
|
|
 |
adrian3232
|
Wysłany: 07-01-2013, 14:38
|
|
|
Nie odczułem żadnej różnicy |
|
|
|
 |
zygizwro [Usunięty]
|
Wysłany: 07-01-2013, 17:39
|
|
|
Zatem jak się lepiej zbiera w tym zakresie obrotów to i do 100 km/h będzie miał lepszy wynik o ułamki sekund. Ciekaw jestem tego dźwięku. Stożki słyszałem, a tu jest jednak zamknięta obudowa. Kupię po pierwszym napewno |
|
|
|
 |
adrian3232
|
Wysłany: 09-01-2013, 00:52
|
|