|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Osłona wewnętrzna przegub przód. |
Autor |
Wiadomość |
Papaj
Forumowicz Eksplorator

Auto: L200 KB4 190 KM 2008r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-02-2017, 20:15 Osłona wewnętrzna przegub przód.
|
|
|
Cześć chciałem wrócić do łask. Żeby nie było- nie szukał marudzi- szukał, czytał nie znalazł. Po pierwsze primo w downloads nie znalazł takich dobrych manuali jak do K74. Zbyszka nie mam odwagi pytać bo chłop ma dość roboty w Parchowie. Do brzegu, potrzebuję wymienić osłonę wewnętrzna przegubu półosi przedniej lewej w Di-dzie. Oglądałem ze 3 x i nie wiem jak podejść do tego zawieszenia co by nie rozebrać pół auta. Bardzo proszę o krótki instruktaż lub kolejność? Wywalać całą półoś czy wystarczy odpuścić wahacz i idzie ją wyciągnąć? Czy wg was powinienem się uzbroić w nowy uszczelniacz bo pewnie siedzi tam tak owy. Z góry dzięki. |
_________________ Pasja eksploracja.
 |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 14-02-2017, 08:21
|
|
|
Musisz odkręcić śrubę w piaście, odkręcić sworzeń górny i dolny wahaczy. Zając zwrotnicę. Wyszarpnąć półoś z mostu.
Zdjąć opaskę metalową z przegubu wew. W przegubie zdjąć pierścień zabezpieczający wewnątrz kielicha. Wyjdzie wianuszek z kulkami (żeby nie powypadały) odbezpieczyć zeger na półosi. Zdjąć osłonę przegubu, założyć nową. Kolejność składania odwrotna. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Papaj
Forumowicz Eksplorator

Auto: L200 KB4 190 KM 2008r.
|
Wysłany: 14-02-2017, 09:32
|
|
|
Jesteś wielki i to wcale nie chodzi o wzrost! A uno pytanie czy uszczelniacz nadaje się żeby z powrotem wsadzić tam półoś? Bo z tego co pamiętam siedzi tam simmering. |
_________________ Pasja eksploracja.
 |
|
|
|
 |
|
|