Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Audi A3
Autor Wiadomość
Cichanos
[Usunięty]

Wysłany: 13-11-2011, 18:13   Audi A3

* Audi A3 :

Rok produkcji : 2005
Przebieg : 118 435 km
Pierwsza rejestracja : 17.IV.2006
Kolor : czarny metalik
Wersja : Ambition
Silnik : 2.0 TDI
Moc : 140M
Skrzynia biegów : S Tronic (6 biegów)
Wyposażenie :
Bi ksenony, światła przeciwmgłowe + doświetlanie zakrętów, el. szyby, el. lusterka + podgrzewane, klimatyzacja dwustrefowa, S Line, nawigacja, DVD + tuner, tempomat, podgrzewane fotela, szyby przyciemnione.

Auto zostało zakupione w salonie u brokera w Dreźnie. Od momentu zakupu samochód jeździł u mnie w firmie jako auto przedstawicielki handlowej po regionie północno - zachodniej Polski (województwo Zachodniopomorskie, Pomorskie, Kujawsko - pomorskie, płn. Wielkopolska i Lubuskie). Audiczka przy przebiegu 89 tyś. km przeszła wymianę rozrządu i oleju w skrzyni biegów.
Samochodzik we wrześniu br. przestał jeździć w celach komercyjnych :) Obecnie został przerejestrowany na mnie. I chyba będzie służył siostrze mojej narzeczonej :wink:

Samochodzik bardzo fajnie się prowadzi. Zawieszenie jest bardzo sztywne. Czuję się każdą, nawet małą nierówność. Spalanie też nie jest najgorsze. Gdyby jeszcze to OC było tańsze, ehh.

Cichanos
[Usunięty]

Wysłany: 06-05-2012, 18:02   

Małe odświeżenie :

Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 07-05-2012, 19:14   

uuu dopiero zajrzałem że mamy takie cudo na forum :P

zastanawiałem się na tym zamiast Alfy, z tym że ja szukałem wersji sport wagon, bardzo ładne auta i mało awaryjne, gdyby tylko nie te diesle 2.0 - jak tam z Twoim ? co już robiłeś ?

Cichanos
[Usunięty]

Wysłany: 13-05-2012, 13:53   

Oprócz wymiany rozrządu i jego osprzętu to nic.
Skrzynia biegów sobie ładnie radzi. Chociaż gdy przerzuca z 1-nki na 2-jke czuć lekkie szarpnięcie. Co dziwniejsze tak było od samego początku wyjazdu z salonu. Nawet było to zgłaszane. Ale nic z tym nie poradzili tłumacząc że :"za słabo się pedał przyspieszania wciska i ta skrzynia tak reaguje". Dla mnie dziwne tłumaczenie. Ale przez tyle kilometrów auto jeździło i nic się nie działo. Więc może faktycznie mieli rację.

Pod koniec maja mam zamiar zrobić pełną obsługę klimatyzacji, tj. napełnianie, odgrzybianie, wymiana filtrów i czyszczenie nawiewów.

Z takich drobnych rzeczy jakie się sypią w tym aucie to doświetlanie zakrętów. Już trzeci raz będzie to naprawiane. Ponieważ znów nie działa.

Odpowiedz do tematu