|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Osłona przegubu |
Autor |
Wiadomość |
sajmon [Usunięty]
|
Wysłany: 08-12-2006, 22:46 Osłona przegubu
|
|
|
Witam dzisiaj cos mnie zmotywowalo zeby wjechac coltem na kanal i zobaczylem ze osona przegubu przy kole kierowcy sie przetarla ileje sie smar z wewnatrz. Ochylilem ja i sprawdzilem jak w srodku tak na oko. Raczej zadnych wielszych zanieczyszczen nie stwierdzilem. moje pytanie: czy przy wymianie tej oslony gumowej wyczyscic caly przegub do sucha , odtluscic i nasmarowac od poczatku nowym smarem?? Jaka jest szansa ze ten przegub trafi niedlugo szlag? dodam ze mialem przeglad jakis miesiac temu i wszystko bylo cacy a dzis dziura, myse ze tak jezdzielm z jakis tydzien bo jeszcze tragedii z wyciekiem nie bylo. |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 09-12-2006, 12:17
|
|
|
sajmon napisał/a: | czy przy wymianie tej oslony gumowej wyczyscic caly przegub do sucha , odtluscic i nasmarowac od poczatku nowym smarem?? |
Najlepiej
sajmon napisał/a: | Jaka jest szansa ze ten przegub trafi niedlugo szlag? |
Bardzo duża - jak jeszcze pojeździsz to dziura się powiększy a piach spod kół będzie tam lecieć. Jak zrobisz to teraz to jest duża szansa że będzie OK.
Najlepiej robić od razu - ja też przejeździłem kiedyś z dziurą ale szybka reakcja i przegub żyje. Tak samo w aucie ojca.
Acha - wszystko tylko nie osłona JC - pęka po niecałym roku - sprawdzone. |
|
|
|
 |
|
|