|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wysprzęglik |
Autor |
Wiadomość |
Fargariel
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Sigma 3.0 V6 12v
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-01-2012, 20:41 Wysprzęglik
|
|
|
Sigma 1993, 12v.
W ciągu jednego roku miałem kilkakrotnie problem z wysprzęglikiem. Tzn. na początki pedał wpadł mi w podłogę, dolałem płynu, odpowietrzyłem z kumplem, pojeździł kilka dni i znów wpadł. Pomyślałem, że może coś źle robię i dałem do odpowietrzenia mechanikowi, pojeździł cały miesiąc i znów podłoga. w międzyczasie 2 razy spuszczany płyn, odpowietrzanie, wymiana na inny płyn... Płynu w tym czasie prawie wcale nie ubyło. Do mechanika i "wysprzęglik do wymiany"... wymienili, sprawdzili przewody, po dwóch dniach znów podłoga, odpowietrzyłem ze znajomym i pojeździł ze 4 miesiące, po czym znów wpadł... płynu jest wystarczająco, nie mam żadnych widocznych wycieków... ostatnim razem sprzęgło wpadło w długiej trasie, 5 km po wjechaniu w sporą kałużę i zachlapaniu silnika bez całej osłony - nie wiem czy to może mieć jakikolwiek wpływ na to, ale sam wysprzęglik był po zdarzeniu suchutki... ogólnie porządne odpowietrzenie daje mu trochę czasu, ale to chyba nie jest normalne żeby odpowietrzać wysprzęglik co 2-3 miesiące lub nawet częściej...
Spotkał się ktoś z was z podobnym problemem? |
|
|
|
 |
Szymon82
Mitsumaniak Szymon
Auto: Mitsubishi Sigma kombi 3,0 12v
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Lis 2007 Posty: 201 Skąd: Poznań/Środa Wlkp.
|
Wysłany: 04-01-2012, 20:05
|
|
|
Piszesz o wysprzęgliku, a w jakim stanie jest pompa sprzęgła, może to ona sie rozszczelniła? |
|
 |
Fargariel
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Sigma 3.0 V6 12v
|
Wysłany: 05-01-2012, 07:45
|
|
|
Właśnie Janusz mi podsunął na priva i sprawdziłem - pod pedałem mokro. Przy wcześniejszych awariach było wszystko ok i tym razem darowałem sobie patrzenie pod wycieraczkę sugerując się "ponowną" awarią wysprzęglika. Popatrzę w to na dniach i dam znać o efektach. Dzięki za sugestie;] |
|
|
|
 |
|
|