Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[PajeroII] Homologacja na ciężarowy, 2 osobowe Pajero-przere
Autor Wiadomość
sz4kal 
Nowy Forumowicz

Auto: Wkrótce PII
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-12-2012, 21:58   [PajeroII] Homologacja na ciężarowy, 2 osobowe Pajero-przere

Witam

Jestem w trakcie finalizacji zakupu Pajero II 3D 1995 2.5 TDI wersja z Holandii czyli dziwny dach i tylna klapa. Misiek zarejestrowany na 2 osoby z homologacją na ciężarówkę.

Powiedzcie mi jak wygląda przerejestrowanie, przegląd. Żebym mógł normalnie jeździć jako osobówka a nie jako ciężarówka.

W miśku nie ma tylnej kanapy ale jestem w trakcie poszukiwań, żeby takową zakupić. Auto jest świeżo po przeglądzie, więc pytanie czy będę musiał robić od nowa przegląd czy tylko jakiś wpis czy pieczątka (nie mam zielonego pojęcie jak to wszystko się odbywa). Auto nie ma kratki.

P.S. Misiek mój pierwszy samochód w życiu ;) więc proszę o wyrozumiałość :oops:

Pozdrawiam

jawaldek 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 22-12-2012, 14:07   

sz4kal napisał/a:
Misiek zarejestrowany na 2 osoby z homologacją na ciężarówkę.
przerabiałem to z Miskiem holenderskim. Najlepiej znajdź warsztat który udziela homologacji tzn montuje pasy bezpieczeństwa i tylną kanapę. Niby można zrobić to samemu ale jeśli sam zamontujesz to i tak zapłacisz. Z papierkiem homologacyjnym pasów i kanapy jedziesz na stację diagnostyczną i tam już dostaniesz papierek z którym do wydziału komunikacji
sz4kal napisał/a:
W miśku nie ma tylnej kanapy ale jestem w trakcie poszukiwań,
nie daj się naciąć i dokładnie sprawdź rozstaw śrub mocujących.
sz4kal napisał/a:
wersja z Holandii czyli dziwny dach i tylna klapa
wynika to z holenderskich przepisów o kubaturze przestrzeni bagażowej. A co z szybami w części ładunkowo/pasażerskiej ????

sz4kal 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 22-12-2012, 22:36   

"A co z szybami w części ładunkowo/pasażerskiej"

Nie ma właśnie żadnej przegrody :roll: ani kratki ani kurtyny szklanej

jawaldek 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 22-12-2012, 23:38   

sz4kal napisał/a:

Nie ma właśnie żadnej przegrody :roll: ani kratki ani kurtyny szklanej
nie,nie chodzi mi o odgrodzenie kierowcy od "tylnych" pasażerów a o boczne szyby. U mnie była i jest wstawiona jakaś płyta z jakiegoś tworzywa nie przeźroczysta. Przydatna przed ciekawskimi oczami :mrgreen: ale ograniczająca widoczność na drodze szczególnie przy wyjazdach np z bramy. Pytam tylko z ciekawości :mrgreen:
taka podpowiedź-->> cytowanie postu masz w prawym górnym rogu danego postu-->> "cytuj" to cały post będzie cytowany, okienko w lewo tylko zaznaczony tekst :wink:
"ignoruj" nie zobaczysz tekstu tego kogo "ignorujesz" :mrgreen: "wykrzyknik" zgłaszanie do moderatora że coś jest nie tak z tym wpisem :wink:

sz4kal 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 23-12-2012, 11:21   

jawaldek napisał/a:
nie,nie chodzi mi o odgrodzenie kierowcy od "tylnych" pasażerów a o boczne szyby. U mnie była i jest wstawiona jakaś płyta z jakiegoś tworzywa nie przeźroczysta. Przydatna przed ciekawskimi oczami :mrgreen: ale ograniczająca widoczność na drodze szczególnie przy wyjazdach np z bramy. Pytam tylko z ciekawości :mrgreen:
taka podpowiedź-->> cytowanie postu masz w prawym górnym rogu danego postu-->> "cytuj" to cały post będzie cytowany, okienko w lewo tylko zaznaczony tekst :wink:
"ignoruj" nie zobaczysz tekstu tego kogo "ignorujesz" :mrgreen: "wykrzyknik" zgłaszanie do moderatora że coś jest nie tak z tym wpisem :wink:

Dzięki za wskazówki co do cytowania :D , co do szyb to wszystkie są normalne, z tyłu przyciemnione lekko i wyglądają na oryginalne tylko ta klapa tylnia trochę śmieszna :mrgreen:

Odpowiedz do tematu