Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
przełącznik anteny elektrycznej
Autor Wiadomość
lukas 78 
Forumowicz

Auto: pajero 2,5 tdi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-10-2011, 19:03   przełącznik anteny elektrycznej

witam
po ostatnim wypadzie na wakacje zweryfikowało mi się parę rzeczy min szlag trafił w krzakach maszt anteny elektrycznej. Ze względu na mój pedantyzm w stosunku do miśka masz dostanie nowy z serwisu ale chciałbym dodatkowo zamontować włącznik do chowania anteny w awaryjnych sytuacjach. Wiem ,że niektóre misie miały oryginalnie taki włacznik. Z kupnem nie bedzie problemu ...zastanawiam się tylko czy w fabrycznej instalacji mojego auta jest gotowa kostka do podpiecia czy trzeba bedzie rzeźbić z przewodami. Ewentualnie gdzie miałbym go ulokować. pozdrawiam

bartek2800
[Usunięty]

Wysłany: 02-10-2011, 21:24   

Jeśli jest to w podłokietniku na konsoli pomiędzy fotelami. Obok regulacji twardości amortyzatorów.

przemo_wl 
Forumowicz
przemo_wl

Auto: mitsubishi l200, 2007r
Wysłany: 03-10-2011, 18:47   

u mnie przełącznik od anteny jest z prawej strony pod kierownicą ale w moim pajero tym przełącznikiem mogę schować antenę tylko do połowy
na szczęście znalazłem na to inny sposób - odszukałem w wiązce od radia kabelek podający napięcie na antenę przy włączaniu radia i go rozłączyłem
miałem w planach dorobić dodatkowy wyłącznik ale jako że radio dobrze łapie przy złożonej antenie to jeżdżę ze schowaną

lukas 78 
Forumowicz

Wysłany: 03-10-2011, 20:33   

chyba w manualu czytałem ,że własnie tak ma być do połowy szkoda mi tej anteny taka ładna była ... :lol: za nowy bat serwis 220 zł i 4 dni trzeba czekać ale i tak założę. Z drugiej strony to trochę mitsu nie pomyślało nad tą anteną , mogli zrobić cos bardziej elastycznego tak jak te wysuwane ze słupka ale jak było w oryginale tak zostawię tylko dołożę ten włącznik. Zastanawia mnie tylko dlaczego jedne go miały a inne nie pomimo tego ,że z elektrycznym batem.

Faraonix 
Forumowicz

Auto: Pajero 2.8 TD / 1996
Wysłany: 03-10-2011, 20:43   

Jak sie nie myle antena dostraje sterowanie z radia, jak radio wylaczysz to antena sie schowa calkiem - o ile ma sterowanie antena, trzeba by poszukac w okolicach radia kabelka od anteny. Umnie tez jest kolo kierownicy przycisk wysokosci. Reguluje sie - cala albo do polowy.

lukas 78 
Forumowicz

Wysłany: 03-10-2011, 22:04   

zgadza się u mnie po wyłaczeniu radia chowa się albo raczej niedawno jeszcze chowała :lol: ale czasami gdzieś w lesie chciałoby sie posłuchać radia a jak się ostatnio przekonałem krzaki niekoniecznie służą antenie
ciekawy jestem czy w instalacji przewidziana jest kostka na ten przycisk od chowania anteny bo takiego nie mam a chciałbym dołożyć
niestety w chwili obecnej nie dam rady sprawdzić bo auto w Polsca a ja znowu na wygnaniu :)

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 03-10-2011, 22:52   

lukas 78 napisał/a:
chyba w manualu czytałem ,że własnie tak ma być do połowy szkoda mi tej anteny taka ładna była ... :lol: za nowy bat serwis 220 zł i 4 dni trzeba czekać ale i tak założę. Z drugiej strony to trochę mitsu nie pomyślało nad tą anteną , mogli zrobić cos bardziej elastycznego tak jak te wysuwane ze słupka ale jak było w oryginale tak zostawię tylko dołożę ten włącznik. Zastanawia mnie tylko dlaczego jedne go miały a inne nie pomimo tego ,że z elektrycznym batem.

U nas maszty są od ręki, i tańsze :)

lukas 78 
Forumowicz

Wysłany: 03-10-2011, 23:32   

tylko do dwójki nie widziałem
poza tym na waszej stronie jest do PIII 199 zł + 29 przesyłka za używkę
wybacz ale wolę serwis :wink:

szatan666 
Forumowicz

Auto: Pajero II V6 1996
Wysłany: 26-01-2012, 20:13   

Ja mam oryginalnie ten przełacznik , a jak chcesz dorobić to sie wepnij przełacznikiem w radio najprostsze rozwiazanie (kable przy radiu powinien byc zółty

Robert09 
Forumowicz

Auto: Mitshubishi Pajero 3,2 2013
Wysłany: 26-01-2012, 23:05   

To najlepsze rozwiązanie, wyłącznik fabryczny mam, ale chowa tyjko dom połowy. półwysuniętą łamie się tak samo. Ja swoją złamaną naprawiłem gdyż mechanizm jest rozbieralny. Skróciłem kilka centymetrów pierwszą, najgrubszą sekcję i po solidnym nasmarowaniuśmiga jak dawniej, chociaż kilka cm krótsza :D

Mirek1275 
Forumowicz
Mirek1275

Auto: PajeroII Long 2.8SS Kitaro'96
Wysłany: 27-01-2012, 00:43   

szatan666 napisał/a:
Ja mam oryginalnie ten przełacznik , a jak chcesz dorobić to sie wepnij przełacznikiem w radio najprostsze rozwiazanie (kable przy radiu powinien byc zółty

Nie koniecznie, przeważnie jest to kolor niebieski.
Przewody przy radiu są w większości przypadkach dodatkowo opisane. Łatwo jest go zidentyfikować za pomocą choćby zwykłej żarówki.

lukas 78 
Forumowicz

Wysłany: 27-01-2012, 16:16   

w prezencie urodzinowym dostałem nowiutki bat anteny no a mikołaj przyniósł oryginalną naklejkę no boczek "turbo intercooler" co mi myjka zjadła , przełącznik mam razem z kostką używany ale grzebałem i nie znalazłem kostki pasującej do tego przełącznika w swojej instalacji nie wiem może nie było w tym roczniku patrzyłem pod zaślepkami i tylko pod jedną była kostka z kablami ale nie pasująca do tego przełącznika w ostatecznosci podepnę pod radio bezpośrednio szkoda mi nowej anteny :wink:

Odpowiedz do tematu