Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[ALL] Problem z opuszczaniem prawej szyby el. w CA0
Autor Wiadomość
markopolo
[Usunięty]

Wysłany: 21-11-2007, 13:29   [ALL] Problem z opuszczaniem prawej szyby el. w CA0

Witam, uszkodził mi się mechanizm opuszczania szyby elektrycznej z prawej strony. Orientujecie się może czy do COLTA CA0 93r pasują jakieś inne mechanizmy niekoniecznie od tego modelu i gdzie ewentualnie można dostać taki mechanizm może być używany (byle działał). Dzięki proszę o informacje.
Ostatnio zmieniony przez harpagan 01-12-2007, 12:14, w całości zmieniany 1 raz  

stasiak86
[Usunięty]

Wysłany: 21-11-2007, 16:48   

Ale co konkretnie sie stało ? możesz kupić taki mechanizm cały, tzn. silniczek i dotego połączony linką z listwą pod szybę z jakiegoś szrota... na allegro raz takie cudo widzialem , i używane kosztowało jakieś 200 pln. Ostatnio pare razy walczylem z szybą bo pękła mi ta plastikowa osłonka, która wchodzi w silniczek a w nią pancerz z linką. W życiu się tak nie nakląłem co przy robieniu tego ;) a w wyciąganiu szyby i całego tego mechaizmu to już jestem pełen proffesional ;) tak czy siak napisz co sie zesrało to moze jakos pomoge...
P.S. przy mniej wiecej 6 próbie mi sie udało zeby działało dłuzej niz kilka dni bez zarzutu :D

SlaVkoEg
[Usunięty]

Wysłany: 21-11-2007, 19:23   

Wogole widze ze te elektryczne szyby w coltach to pomylka :(

Jurop
[Usunięty]

Wysłany: 21-11-2007, 19:46   

Nie wiem czemu tak uważasz ja i w colcie i w moim byłym lancerze z tego samego okresu produkcji nie miałem żadnego problemu z szybami i ich opuszczaniem dodam że oba miały elektryczne w lancerze w dodatku razy 4

konrad1704 
Mitsumaniak

Auto: Colt`95 CA0 1.6 16 V benzyna
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-11-2007, 19:59   

odpukac ja tez nie mam zadnych problemow ze swoja elektryka

stasiak86
[Usunięty]

Wysłany: 21-11-2007, 20:03   

No to macie powód do radości i nie zycze Wam zeby sie kiedys taka szybka zesrała ;) bo jest sporo zabawy z tym. Z drugiej strony Japończyk japończykiem ale w samochodzie kilkunastoletnim nie ma co wymagać cudów ...niestety.

SlaVkoEg
[Usunięty]

Wysłany: 21-11-2007, 23:08   

Jurop napisał/a:
Nie wiem czemu tak uważasz

Poniewaz jest to kolejny temat z serii "nie podnosi sie szyba" i za kazdym razem nie jest to wina elektryki tylko jakis problem mechaniczny. W wczesniejszych tematach na ten temat wiele osob sie na to skarzylo, pozatym ja tez mam ten sam problem :/

markopolo
[Usunięty]

Wysłany: 22-11-2007, 21:39   Witam ponownie...

Dokładnie to urwala sie linka z jednej strony, silniczek dziala. Dowiedziałem sie ze mozna kupic linke i w jakis sposob ja nawinac, tylko jest jeden problem, obudowa jest zanitowana. Ma ktos moze jakis pomysł ewentualnie moze sie podjac naprawy oczywiscie odplatnie. Proszę o odpowiedz.

Jurop
[Usunięty]

Wysłany: 22-11-2007, 21:48   

SlaVkoEg napisał/a:
Jurop napisał/a:
Nie wiem czemu tak uważasz

Poniewaz jest to kolejny temat z serii "nie podnosi sie szyba" i za każdym razem nie jest to wina elektryki tylko jakis problem mechaniczny. W wcześniejszych tematach na ten temat wiele osob sie na to skarzylo, poza tym ja tez mam ten sam problem :/

Widzisz a ja mam już drugiego z tego okresu produkcji kumpel też już ma drugiego z tego samego okresu produkcji i tez nic więc dlaczego mam uważać inaczej i wyrażam tu opinię o 4 różnych egzemplarzach tej samej marki i tego samego modelu co wy w których takiego problemu niema. A tak poza tym to używaj może polskich znaków

stasiak86
[Usunięty]

Wysłany: 22-11-2007, 22:31   

Jest to napewno spory minus ;) ale Colcikowi jestem w stanie to wybaczyć ;) pozatym panowie..i panie..jest zima wiec na co Wam szyba ;) a nawinąć ją można odkręcając cały mechanizm, radzę zapamiętać układ i które pancerze były gdzie. są w zasadzie dwa ale jeden jest krótszy a drugi dłuższy. Linke mozna kupic z metra ( radze od razu z 10 ;) tak ja zrobiłem przynajmniej. Moze być 1 lub 1,5. Zarobić ją z jednej strony palnikiem ( przydałby się lut jakiś mocny albo srebro... ) nawinąć ją, przewinąć przez pancerze, założyć tego cycka na szynie, założyć następny pancerz, nawinąć na bębenek do końca i zarobić z drugiej strony. Polecam założenie dodatkowo sprężyn przy tych plastikach gdzie wchodzą pancerze, bo mi jeden pękł i zaczął się problem. Dodatkowi jeszcze wywierciłem dziursko i dorobiłem taką zaślepkę na bębenek, w razie gdyby lince zachciało się wyjsc ;)
pzdr. mitsumaniaki...

SlaVkoEg
[Usunięty]

Wysłany: 23-11-2007, 00:22   

Jurop napisał/a:
Widzisz a ja mam już drugiego z tego okresu produkcji kumpel też już ma drugiego z tego samego okresu produkcji i tez nic

a ja mam pierwszego i ostatniego, a pozatym to masz duzy powod do radosci bo nie zycze Ci udreki z tym :P

Jurop napisał/a:
A tak poza tym to używaj może polskich znaków

Ciezko Ci bylo mnie rozszyfrowac?? :]

Jurop
[Usunięty]

Wysłany: 23-11-2007, 22:33   

Nie nie chodzi o to że nie umiałem Cię rozszyfrować tylko o to że jakoś tak dziwnie się to czyta. Żyjemy w Polsce mamy swój język i swój alfabet więc może używajmy wyrazów napisanych w języku polskim z polskimi znakami a nie bez nich. A co do pierwszego i ostatniego to nie obraź się ale na pewno te auta są lepsze niż to czego masz stronkę w podpisie klubu do jakiego należysz

BUBU 
Mitsumaniak
Partyzant

Auto: Endeavor
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-11-2007, 23:06   Re: Witam ponownie...

markopolo napisał/a:
Dokładnie to urwala sie linka z jednej strony, silniczek dziala. Dowiedziałem sie ze mozna kupic linke i w jakis sposob ja nawinac, tylko jest jeden problem, obudowa jest zanitowana. Ma ktos moze jakis pomysł ewentualnie moze sie podjac naprawy oczywiscie odplatnie. Proszę o odpowiedz.

Spróbuj podjechać w Cze-wie na Krakowską do Szybexu , albo sami zrobią , albo podadzą jakieś namiary .

Pozdrav

SlaVkoEg
[Usunięty]

Wysłany: 23-11-2007, 23:47   

Jurop, chodzi o to ze mi chwilowo troche alt szwankuje a co do tej Twojej opini to uwazam ze jedyna lepsza rzecza w tym aucie to silnik(ze wzgledu na moc przy malym spalaniu). Wiele rzeczy mnie zawiodlo w Colcie(np. slabe wykonczenie wnetrza,wiele zawodnych elementow), pewnie przez to ze za bardzo sobie wykreowalem jego ideal przed kupnem... pozatym ostatni nie dlatego ze jest on zly czy gorszy ale dlatego ze nie przywiazuje sie do takich rzeczy jak samochod, telefon itp. tylko czesto je zmieniam i nie lubie miec tego samego kilka razy, ale szczerze mowiac dla mnie zwsze Ford bedzie na pierwszym miejscu ;) Kazdy ma swoj gust a tego sie nie komentuje :] Sorki ze torche odbieglem od tematu :)

pawel129
[Usunięty]

Wysłany: 24-11-2007, 09:44   

Jeśli chodzi o blokowanie się szyby przy opuszczaniu/zamykaniu sprawdź linkę która nawija się na plastikowe koło tuż obok silniczka i prowadnicy. Jest ono mniej więcej po środku drzwi w górnej części. Najczęstszym problem jest przecieranie się linki na tym kółku o metalowy ogranicznik (zabezpieczający przed rozplątaniem się linki z kółka) przez co linka się strzępi i blokuje. Miałem to u siebie,więc wyciąłem urwane włókna. Póki co jest dobrze, aby linka jest w tym miejscu 2 razy chudsza. Bez wymiany raczej się nie obędzie...
Taki sam problem miałem w CA0 moich rodziców...

Odpowiedz do tematu