Klimatronik - podświetlenie panelu, pamięć |
Autor |
Wiadomość |
arturp
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-03-2011, 22:53 Klimatronik - podświetlenie panelu, pamięć
|
|
|
Ostatnio zauważyłem u siebie dwa problemy odnośnie klimatyzacji (klimatronik)
1. Po włączeniu świateł panel nie przygasa.
2. Zawsze po uruchomieniu silnika uruchamia mi się nawiew, bez względu na to jak była ustawiona klimatyzacja przed wyłączeniem silnika. Jeżeli na wyłączonym silniku wyłączę klimę to po restarcie silnika i tak jest włączona.
Co robić??? |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23635 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 08-03-2011, 09:33
|
|
|
arturp napisał/a: | 1. Po włączeniu świateł panel nie przygasa. | Ktoś mógł w środku grzebać arturp napisał/a: | 2. Zawsze po uruchomieniu silnika uruchamia mi się nawiew, bez względu na to jak była ustawiona klimatyzacja przed wyłączeniem silnika. Jeżeli na wyłączonym silniku wyłączę klimę to po restarcie silnika i tak jest włączona. | Zachowanie jakby za każdym razem ktoś wyciągał akumulator, zacznij od sprawdzenia bezpieczników czy nie jest któryś spalony, potem od sprawdenia panela climatronica, pozniej instalacji czy ktos nie przeciąl kabla. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
arturp
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
|
Wysłany: 09-03-2011, 18:39
|
|
|
Bezpieczniki wszystkie sprawne. W okablowaniu na pewno nikt nie grzebał. Panel klimatronica nie mam jak sprawdzić. |
|
|
|
 |
Diter1958
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma
|
Wysłany: 15-03-2011, 20:57
|
|
|
arturp, U mnie tylko czasem po włączeniu świateł panel nie przygasa ale ustawienia zostają nie zmienione po ponownym uruchomieniu silnika. |
|
|
|
 |
ahalek23
Forumowicz
Auto: Carisma 1.6 16V 4G92
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Cze 2010 Posty: 58 Skąd: Rymanów
|
Wysłany: 16-06-2012, 00:50
|
|
|
włączanie się dmuchawy po włączeniu zapłonu świadczy o tym że climatronik nie ma podtrzymania pamięci .Odpowiada za to kabelek koloru czerwono czarny znajdziesz go na 5 pinie kostki białej z czarną zaślepką kabina skrzynka bezpieczników czarna od tyłu możesz sprawdzić lub przepiąć na obwód podświetlania zegarka (spr bezpieczniki w komoże silnika 3 sztuki pierwszy rząd w żółtej oprawie)i ma działać to zasilanie to podtrzymanie pamięci czyli stały plus niezależnie od położenia stacyjki
Wygaszanie klimatronika jeśli jest sprawne to spr kabel zielono biały skrzynka bezpieczników czarna strona kierowcy na boku skrzynki wtyczka biała z zieloną zaślepką warunki sprawdzania wlączony zapłon 0V rozrusznik kręcenie 0V włączone światła postojowe +12V włączone światła do jazdy w nocy +12V
To wszystko powodzenia
Odnowiłem temat ponieważ i ja mam kilka pytań a w zasadzie chodzi mi o to czy przyciski climatronika są podświetlane podczas jazdy nocą lub po włączeniu świateł? |
|
|
|
 |
lesmen
Mitsumaniak

Auto: Carisma1,9TD & PajeroI&
Pomógł: 6 razy Dołączył: 25 Lip 2008 Posty: 117 Skąd: Kaszuby
|
Wysłany: 16-06-2012, 08:32
|
|
|
Tak, przyciski od klimatronika są podświetlone podczas jazdy na światłach.[/quote] |
|
 |
|